Moderatori: Manole, Paco_ste
Lily » Joi Mai 19, 2022 5:38 pm scrie:O mulțime de oameni iși pierd credința, mai ales in fața unei dezamăgiri. Nimic rău sau prostesc in asta, dar omul inteligent are indoieli, își verifică presupunerile. Cu certitudine nu este dovadă de inteligență să crezi ceva doar pentru că vrei să crezi acel ceva.
Lily » Dum Mai 29, 2022 10:03 pm scrie:Depinde de minune. Personal nu sunt impresionată de acele "minuni" prin care o icoană aparent plânge. In o minune prin care un om invie, da, cred. Sunt ceva mai sceptică de fel, prefer minuni mai clare. Știu că in general Dumnezeu face minuni mai puțin evidente, dar știu că poate să facă și minuni extrem de evidente.
Cred că singura alegere pe care un om rațional o poate face este procentul de dovezi necesare. De exemplu eu spun că am nevoie de 80% dovezi că creștinismul este real pentru a-l crede, atunci dacă am 80% dovezi că ateismul este real ar trebui să cred la fel de mult și in ateism. Evident că nu este posibil, sunt opuse, dar ar trebui să evaluez cu aceeași măsură.
Dream Catcher » Dum Iun 05, 2022 2:53 pm scrie:Conștiința și rațiunea copiilor este periclitată grav.
Nu are ce căuta religia în școli!
Huo!!!
Dream Catcher » Joi Iun 09, 2022 1:09 am scrie:Credința în spiritualitate / misticism este nocivă. Să-ți dau un exemplu. Cînd am rămas corigent, în clasa a cincea, nu am ridicat mîna să fiu ascultat, convins fiind că dumnezeu va interveni pentru mine. Aveam nevoie de un 6. Tata și mătușa îmi compuseseră o compunere foarte interesantă. Ceva cu un cîine care îmi salva viața. Mi-e greu să cred că nu luam acel 6. Dar eu... eram credincios.
Apoi, am învățat în vacanța mare. Pînă în punctul în care am citit într-un horoscop că voi fi fericit în data în care susțineam corigența. N-am mai învățat. Și am fost aproape să rămîn repetent. Am luat 4 la proba scrisă. Dar 6, la cea orală. A fost la mustață.
A mai trecut o vreme în care eram convins că zeul va da timpul înapoi și nu voi mai ști decît eu, că am fost corigent. Pînă mi-am băgat ceva în ea de religie și am decis să-mi iau viața-n propriile mîini.
Îmi asum tot ce fac. Bun sau rău.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori