Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

dumnezeu vs Satana

Atei versus credincioşi
Imagine Universuri paralele (Teoria Multiversului) Imagine Viața, o simulare pe computer? Imagine De ce l-a creat d-zeu pe Lucifer? Imagine Homosexualitatea Imagine Sfîrșitul lumii

Moderatori: Manole, Paco_ste

Care consideraţi că este mai rău?

Puteţi selecta 1 opţiune

Vezi rezultatele

Re: dumnezeu vs Satana

Mesajde Dream Catcher » Vin Dec 31, 2021 1:50 am

Nu mai e nimic de testat. Știința a răspuns aproape tuturor întrebărilor din filosofie.
Telescopul Hubble este ca o mașină a timpului. Ne permite să privim în trecut. S-a ajuns pîna la primele momente de după Big Bang. Nici urmă de zeii voștri. [-X
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde Lily » Sâm Ian 01, 2022 6:12 pm

Știința nu a răspuns mai niciunei intrebări filosofice. Este fascinant să privești cât a evoluat știința, dar rezultatele constatărilor sunt cele crezute de creștini de când lumea. Știința doar ocolește răspunsul evident. S-ar lega de orice, ar accepta și ideea că șobolanii au creat pământul cât timp nu trebuie să accepte ideea unui Dumnezeu. Ințeleg consecințele, și nu vor să accepte ideea că este cineva superior lor care ii poate trage la răspundere.
Telescopul nu ne permite să o vedem pe bunica când era tânără, ne permite doar să facem estimări priviind trecutul, iar dacă omul de științe efectiv refuză evidentul normal că cică nu e nici urmă de vreun zeu. Simpla existență a uneiversului dovedește existența unui Dumnezeu, orice om rațional vede asta. Nu poți nega evidentul doar pentru că nu iți convine. La fel sunt creștini care neagă existența Iad-ului, absurd. Dacă îți bago capul in nisip nu schimbi circumstanțele. Te invârtești in jurul cozii, dar rezultatul va fi același. Nu schimbi realitatea cu atitudinea asta de negare a evidentului. Personal vreau să știu adevărul, nu să cred ceva ce mi se pare mai comod.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Sâm Ian 08, 2022 7:20 pm

Fals, sis'. Știința caută doar adevărul. Indiferent care ar fi acela și dacă e convenabil sau nu.
Religia este cea care bagă capul în nisip, cum te-ai exprimat tu, atît de plastic.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Dream Catcher » Sâm Ian 08, 2022 7:21 pm

Interesant...
Cod: Selectaţi tot
dumnezeu    5    56%
Satana    4    44%
    Voturi totale : 9
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Ian 09, 2022 8:22 pm

Păi nu prea. Dacă știința era neutră atunci trebuia să accepte concluzii evidente, ceea ce nu se intâmplă. Dacă ne bazăm strict pe ceea ce cunoaștem acum, existența lui Dumnezeu pare evidentă, dar știința nu acceptă rezultatul, menține o incredere absurdă in descoperiri ulterioare. Caută noi concepte și idei pentru a justifica un univers fără Dumnezeu. Practic nu vorbim de căutarea adevărului, ci de căutarea unor alternative la adevăr.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Ian 26, 2022 4:01 pm

De ce ar nega cineva "evidența"? Ce ar avea de cîștigat?
Popii bagă mii de euro în buzunare. Normal că nu vor să spună adevărul.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Lun Ian 31, 2022 1:19 am

Popii sunt oameni, unii buni, alții mai puțin, alții deloc buni. Asta este valabil in orice domeniu, pentru că natura umană este așa, de asta avem nevoie de un salvator. Dacă noi puteam să fim perfecți Iisus nu mai era necesar să moară.
Vorba lui Dawkins, dacă rețin corect, nu este vorba că sunt sau nu dovezi pentru Dumnezeu, nu vreau ca viața să fie astfel. Nu vrea să existe un Dumnezeu. Nu vrea să fie un Dumnezeu atotputernic.
Oamenii vor putere, oamenii mari și puternici vor ca ei să fie cei mai puternici, nu vor să fie cineva peste ei. Oamenii vor să-și țină ascunse păcatele/prostiile, nu vor să fie un Dumnezeu care să-i poată trage la răspundere pentru tot ce au făcut, indiferent cât au ascuns. Oh văd tone de mptive pentru care oamenii de știință nu și-ar dori un Dumnezeu. Dacă oamenii de știință ar spune mâine că Dumnezeu există atunci ar exista multe implicații. Ar trebui să interzicem sexul in afara căsătoriei, avorturile, barurile, jucurile de noroc, tot ce ține de horoscop, vrăjitorii, lăcomie, etc. Oh ar exista o tonă de implicații.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Feb 01, 2022 1:40 am

Ce legătură are dumnezeu cu sexul, avorturile, jocurile de noroc ș.a.m.d.? Nimeni în afară de tine, nu vede ceva rău în astea.
Iar între horoscop, vrăjitorie și credință, chiar nu există nicio diferență. Bagă la căpățînă. :wink:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Feb 06, 2022 9:06 pm

Păi Dumnezeu interzice sexul in afara căsătoriei, avroturile (crima), jocurile de noroc, etc. Când faci tâmpeniile astea ii lași mână liberă inamicului să îți vină de hac.
Sincer nu văd nicio asemănare intre vrăjitorie, horoscop și credință. Să spunem că vrăjitoria merge tot pe latura spirituală, doar că pe partea opusă. Iar ii dai mână liberă inamicului să-și bată joc de tine, pentru că ești prost și te bagi in chestii pe care nu le ințelegi. Cam la fel și cu horoscopul, ii dai mână lineră inamicului, pentru că se spune clar in Biblie că nu ai voie să umbli cu chestii d'astea. P\n[ acum am găsit două puncte comune intre cele două, dar mai e unul anume te ușirează serios de bani. Credința merge pe instrucțiunile de folosință, cum să faci să funcționezi bine și să nu deschizi ușa inamicului. In vrăjitorie și horoscop nu primești nimic, decât minciuni, in credință primești dragoste, sprijin, plus că poți verifica dacă vreun creștin te minte. Ai control asupra relației tale cu Dumnezeu, pentru că Dumnezeu niciodată nu te va indepărta și nu este nimic ce poți face sau spune să Il facă să nu te mai iubească. Nu ai nevoie să dai timpul inapoi, este suficient să te căiești și să te intorci spre El. Nu contează ce ai făcut, contează ce faci acum.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Feb 15, 2022 5:47 am

Nu dumnezeu interzice chestiile alea. Omul le interzice. :)
Nu știți voi, cîțiva amețiți, cum gîndește zeul. Gîndește-te că nu-ți ajunge o viață să cunoști un om. Darămite pe dumnezeu.

[-X
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Feb 17, 2022 2:25 pm

Ba omul nu interzice astea. Vrăjitoare vezi pe facebook, la televizor, la fel și jocuri de noroc. Cine le interzice? Oamenii sunt pro cam orice. Merg pe ideea păi cui ii faci rău dacă mergi la vrăjitoare sau joci la jocuri de noroc? Este o alegere, ca și homosexualitatea, dar alegerile au consecințe. Scrie clar in Biblie că nu ai voie să faci așa ceva, deci da, Dumnezeu le interzice.
Nimeni nu spune că Il știe perfect pe Dumnezeu. Știi lucruri despre El, dar cel mai important ii cunoști caracterul. Dacă ii cunoști caracterul vei intui destul de bine ce trebuie să faci și ce nu. Biblia te ajută să Il ințelegi.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Mar 02, 2022 5:39 am

biblia e una, interpretările sunt 1.000. :roll:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Mar 03, 2022 7:53 pm

Se pot găsi intepretări o mie, dar textul este clar. Unii au tendința de a interpreta textul cât să reflecte ceea ce vor ei să spună, ceea ce este greșit. Dacă spune clar că nu ai voie să
Iți dau un singur fragment:
Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă* pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul** de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor,
11de descântător*, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe** pe morţi.
12Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului şi din pricina* acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tău pe aceste neamuri dinaintea ta.
* Lev 18:24 Lev 18:25 Deut 9:4
13Tu să te ţii în totul totului tot numai de Domnul Dumnezeul tău.
14Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori, dar ţie, Domnul Dumnezeul tău nu-ţi îngăduie lucrul acesta.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Mar 13, 2022 10:07 pm

Nu, nu cred. Tata descântă, dar sincer nu mă incăntă deloc. Aș prefera a se renunța la așa ceva. Eu dacă vreau să "descânt" spun un Tatăl Nostru.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Lun Mar 21, 2022 5:20 am

Poi ăsta este descîntecul. Să-i spui un "Tatăl nostru" celui "bolnav".
Mă rog... Și trebuie să se miște din loc. Parcă. :roll:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Vin Mar 25, 2022 3:12 am

Nu, adică tata nu face așa, e ceva cu o babă, dar nu știu și nici nu sunt foarte curioasă. De curând citeam despre tradiții și erau scrise tot felul de cântecele specifice fiecărui ritual din Moldova, inclusiv un descântec, care sigur nu era Tatăl Nostru.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Sâm Mai 28, 2022 12:36 pm

Dream Catcher » Vin Dec 31, 2021 12:50 am scrie:Nu mai e nimic de testat. Știința a răspuns aproape tuturor întrebărilor din filosofie.
Telescopul Hubble este ca o mașină a timpului. Ne permite să privim în trecut. S-a ajuns pîna la primele momente de după Big Bang. Nici urmă de zeii voștri. [-X

Daca crezi acestea inseamna ca si tu esti un biet credincios.
Aia emit tot felul de ineptii si tu le ingurgitezi precum un pelican. Nu ar fi corect intai sa le analizezi si sa le verifici ?
Uite, subiect de reflectie pentru atei, sa se intrebe pentru care motiv in structura atomilor e mereu miscare ? Ce anume le face sa fie in miscare fara sa incetineasca ?
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Sâm Mai 28, 2022 7:07 pm

Poi să îl întrebăm pe Iohănică. El e fizician.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mai 29, 2022 11:10 pm

Dream Catcher » Sâm Mai 28, 2022 6:07 pm scrie:Poi să îl întrebăm pe Iohănică. El e fizician.

:)) :)) :)) Râde că nu știe.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Iun 05, 2022 1:09 am

Cod: Selectaţi tot

dumnezeu    6    60%
Satana    4    40%

I rest my case! :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Iun 05, 2022 10:53 am

Dream Catcher » Sâm Mai 28, 2022 6:07 pm scrie:Poi să îl întrebăm pe Iohănică. El e fizician.

Tu ca ateu ce esti, cautator al adevarului si stiintei, nu te-ai intrebat pana acum ?
Interesant ca ateii nu doar ca nu au gasit raspuns la aceasta problema, dar si faptul ca evita sa discute despre acest aspect al materiei.

Deci in loc sa cerceteze ajung sa discute despre Satan si Dumnezeu. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Dum Iun 05, 2022 3:48 pm

Paco_ste » Dum Iun 05, 2022 10:53 am scrie:Deci in loc sa cerceteze ajung sa discute despre Satan si Dumnezeu. :D

*dumnezeu

Se cercetează, dar nu știți voi.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Iun 05, 2022 9:13 pm

Daaaaa, se vede la ce cercetări au ajuns. Aberații. Sunt mai multe dovezi pentru Moș Crăciun decât pentru teoriile lor.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Iun 09, 2022 1:54 am

Eu am altă părere. Sunt mai multe dovezi pentru Moș Crăciun, decît pentru dumnezeu.
Asta, da! :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Răspuns rapid

Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.

Ascunde Răspuns rapid
AnteriorUrmătorul

Înapoi la Polemici