Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

iisus, jucat de un ateu!

Cu şi despre spiritualitate

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: iisus, jucat de un ateu!

Mesajde Dream Catcher » Mar Iul 05, 2022 3:20 pm

Cum naiba să iubești o fantomă invizibilă? :roll:
You are strange.
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 778

Reclame

Mesajde Lily » Joi Iul 07, 2022 2:56 pm

Păi stai o secundă, poți iubi un om care poate ți-a spus acum 20 de ani că te iubește, și după neagă orice tip de legătură (a fost virtual, nu viață reală), dar "fantoma" care te iubește in mod constant, fără condiții, nu se justifică să o iubești. E ilogic. De ce poți iubi un om pe care nu l-ai văzut niciodată, dar nu un Dumnezeu pe care nu L-ai văzut? Fantoma te iubește, omul nu.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 831

Mesajde Dream Catcher » Mar Iul 12, 2022 5:54 pm

Iubirea nu este un schimb de postere sau articole din reviste.
Nu iubești pe cine te iubește. Nu facem bișniță aici.

Tind să cred că nu înțelegi iubirea. Poate și fiindcă momentan nu o simți...
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Mar Iul 12, 2022 10:51 pm

Da, nu iubești pe cine te iubește, Dumnezeu te iubește chiar și dacă nu Il iubești, nu e condiționată dragostea Lui.
Ințeleg iubirea, cred că mai bine decât tine. Dacă o femeie e bătută până aproape de moarte de soț și zice că ea nu face bișniță cu iubirea, nu e schimb de articole, deci persistă in relație, tind să cred că nu știe ce e aia dragoste. Aia 100% nu este dragoste. Dragostea iți aduce satisfacții, nu zici că iubești un om care te bate până uiți de tine doar pentru că a fost singurul care ți-a spus că te iubește. A fost primul, asta e, o să apară un al doilea, dacă ai cap să ieși din situația toxică, și dacă e să iubești, atunci să iubești pe CEL care chiar te iubește, unde chiar vei avea satisfacții, nu doar să îți amintești că acum 20 de ani bătăușul ți-a zis că te iubește.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Iul 27, 2022 1:22 pm

Dacă mă iubește, Fantoma Tîmpită, să îmi facă pe plac și să-mi dea pe cine vreau eu.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Sâm Iul 30, 2022 4:51 pm

1. Nu i-ai cerut ajutorul in privința aia. Cred că da, te-ar ajuta. Nu că ți-ar arunca pe x in poală, dar in un mod benefic ție și satisfăcător.
2.Dacă ți-ar da ceea ce dorești, iar ce iți dorești e un om, oare nu ar viola dreptul lui x la alegere?! Nu tot ceea ce ne dorim este ceea ce este bun pentru noi. Poate eu sunt indrăgostită de un criminal in serie și Ii cer să mi-l dea, dar nu e tocmai bine pentru mine să fiu cu criminalul. Oare ar trebui să mi-l dea? Intodeauna soluțiile Lui la cererile noastre sunt cele mai bune. Plus că e regele păcii, deci sigur vei avea pace ca urmare a răspunsului Lui. Poate iți va lua dorința, poate iți va da o relație de amiciție care să te ajute să vezi că ce ochisei nu e de tine, dar oricum ai o rezolvare.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Aug 07, 2022 12:16 pm

Să-mi dea ce vreau eu, nu ce consideră el că e mai bine!
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Aug 07, 2022 4:51 pm

Păi nu poate viola dreptul lui x la libertate de alegere. Poate pe tine te vrea Teo drept soț, dar poate că nu e tocmai ce tu iți dorești. Nu știu dacă ar trebui să te forțeze. Ceea ce știu sigur este că soluțiile Lui sunt perfecte. Plus că dacă ție clar nu iți iese, ce ai de pierdut? In slăbiciunea noastră El este mărit.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Dum Aug 07, 2022 6:13 pm

Dream Catcher » Dum Aug 07, 2022 2:16 pm scrie:Să-mi dea ce vreau eu, nu ce consideră el că e mai bine!

Inteleg. Si sunt multi ca tine ce se roaga pentru bani, putere, faima, bogatii.
Un parinte ofera copiilor sai ce crede el ca e mai bun, nu ce crede copilul ca e bun pentru el.
Daca ai observat, stapanitorii acestei lumi construiesc arme, chipurile sunt pentru aparare.
Daca acum doua mii ani preotii ierusalimului acceptau ca imparat pe isus, acum nu aveam nevoie nici de bani, nici de arme, nici de incuietori, nici de sistem medical, nici de erbicide sau fungicide sau insecticide . . . . insa faptul ca omenirea considera ca fara Dumnezeu e mai bine, suntem lasati sa ne descurcam.
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 602

Mesajde Paco_ste » Dum Aug 07, 2022 6:16 pm

Dream Catcher » Mar Iul 05, 2022 5:20 pm scrie:Cum naiba să iubești o fantomă invizibilă? :roll:
You are strange.

omul obisnuit iubeste ce pipaie, omul spiritual iubeste ratiunea, logica, dragostea, blandetea, rabdarea, pacea, linistea . . . . toate acestea sunt invizibile insa sunt de iubit si pretuit. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Aug 13, 2022 2:28 pm

Paco_ste » Dum Aug 07, 2022 9:13 pm scrie:Inteleg. Si sunt multi ca tine ce se roaga pentru bani, putere, faima, bogatii.[...]

Eu nu mă rog pentru nimic. Știu deja că nu are cine să mă asculte.
Dar, oricum, departe de mine gîndul de a căuta acele bucurii efemere pomenite de tine. Se vede că nu mă cunoști. [-X
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Aug 15, 2022 11:35 am

Dream Catcher » Sâm Aug 13, 2022 4:28 pm scrie:
Paco_ste » Dum Aug 07, 2022 9:13 pm scrie:Inteleg. Si sunt multi ca tine ce se roaga pentru bani, putere, faima, bogatii.[...]

Eu nu mă rog pentru nimic. Știu deja că nu are cine să mă asculte.
Dar, oricum, departe de mine gîndul de a căuta acele bucurii efemere pomenite de tine. Se vede că nu mă cunoști. [-X

Esti convins doar, ca nu e nimeni sa te asculte. Asta nu stim cu siguranta ci avem incredintarea ca asa e.
Am ascultat pe Speranta Tv marturia unui profesor, doctor in stiinte teologice, care a trait niste evenimente , din prisma noastra ar fi pure coincidente.
Pentru el insa si pentru familia lui, e doar implicare divina.
Multi atei au jucat roluri de credinciosi, si unii din ei sau convertit.
Nu am inteles insa de ce unii se rusineaza de noua lor postura, de religios. Se rusineaza doar daca nu e convins de ce crede.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 2:23 pm

Poi ar cam fi cazul să se rușineze. Toți creștinii.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Aug 21, 2022 7:00 pm

De credință???? Niciodată! Mă rușinez de perioada in care nu eram creștină și de imbecilitatea, dar mai ales incăpățânarea de a nu da o șansă creștinismului. Consideram că eu sunt superioară, nu sunt ca spălații ăia pe creier care cred tot ce li se spune. Mi-au trebuit ani să mă prind că și eu ascultam unii lideri, la fel cum și voi urmați lideri atei.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Aug 22, 2022 7:51 am

Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 4:23 pm scrie:Poi ar cam fi cazul să se rușineze. Toți creștinii.

Parerea mea e ca motivele pentru care un om ar trebui sa se rusineze ar fi imoralitatea , nesimtirea, jigodismul . . . . dar nah, un nesimtit sau jigodie nu are acest simt, al rusinii.
Un ADEVARAT crestin dimpotriva, are cu ce sa se laude, cu Hristos isus, ca El si-a dat viata, ca jertfa de ispasire pentru toate pacatele lui.

Eu uneori ma rusinez si de altii, spre exemplu o ruda de a mea , mare patron, a dat salariul unui angajat, e drept cu ceva ani in urma, 200 lei , salariul pe o luna, Sa intru in pamant de rusine . Bineinteles ca angajatul a plecat. Culmea e ca ruda asta a mea ii parea rau ca a plecat, ca era om muncitor. Deci nu ii parea rau de gestul nesimtit care l-a comis, ci ii parea rau ca sclavetele i-a plecat. Dar nah, unei jigodii nu ai cum sa-i trezesti bunul simt si rusinea.
Bunul simt e al 7-lea simt si e dar divin, asta e o concluzie a mea. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Aug 28, 2022 2:04 pm

De asta ni se spune să ne iubim aproapele. Dacă ruda iși iubea angajatul ii dădea un salariu decent iar acum avea un muncitor bun, productiv, care ii creștea valoarea afacerii.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Sep 06, 2022 5:03 pm

Să vă iubiți aproapele, doar dacă e creștin. :tongue:
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Sep 25, 2022 4:53 pm

Daaa, doar daca e crestin, de asta merg crestini in colonii de leprosi, in China, in Africa, etc. Sigur dupa crestini merg. Jesus! :roll:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Sep 27, 2022 1:38 pm

Și lepra nu le-a dat-o jesus christ? :)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Oct 09, 2022 6:22 pm

Pai nu prea. E ca Iad-ul, il alegi, nu ti se baga pe gat. Pacatul atrage boala. Dumnezeu ne vrea sanatosi, de asta ne invata sa fugim de pacat ca dracu de tamaie.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Oct 14, 2022 11:56 pm

Ahamz. Deci bolnavii sunt niște păcătoși.
Revenim la teoriile din Evul Mediu. Au fost "însemnați" de dumnezeu.

Tu te auzi vorbind?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Joi Oct 20, 2022 9:03 pm

Vezi, asta inseamna sa nu citesti cu atentie si sa scoti din context. Faptul ca unele boli sunt atrase de stilul de viata, ceea ce este acceptat si la nivel stiintific, nu inseamna ca toti bolnavii sunt niste pacatosi pedepsiti de Dumnezeu. Este absurd. Iisus cand a fost intrebat de ce este bolnav cineva, daca din cauza pacatelor sale sau a parintilor El a spus ca nici ale lui, nici ale parintilor, dar asta nu inseamna ca pacatele nu pot duce la boli. Cele doua nu se exclud. Inamicul nu face drumuri non stop intre Pamant si cer degeaba, ci spune clar, pentru a acuza oamenii pentru pacatele lor. Ok, si care e rezultatul acuzelor lui?! Asta, ca primeste usa deschisa spre a-i aduce necazuri omului din cauza pacatelor facute de om. E ca un proces, procurorul (inamicul), vine, aduce acuza, iar daca omul se dovedeste vinovat este pedepsit.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 25, 2022 2:05 pm

N-are de ce să fie pedepsit! [-X [-X
[-(
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Noi 06, 2022 5:08 pm

Ba cred ca toti vrem ca cel ce face prostii sa fie pedepsit. Chiar si tu ai vrea ca Ursache sa si-o ia. Este firesc ca daca faci tampenii sa platesti. De asta se iesea in strada cu Jos coruptia! De asta se aplauda cand unul intra la puscarie, pentru ca umanitatea vrea pedepsirea celor care fac rele.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 13, 2022 3:57 am

Noi nu suntem perfecți!
Tu susții că zeul tău este perfect... Deci?!
Dream Catcher
administrator
administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General