de Lily » Mar Iul 12, 2022 10:42 pm
Da, am auzit de oameni care au ajuns atei citind Biblia, dar tind să cred că nu au avut incredere in El. Bun, când am citit Biblia prima oară cam toată partea de inceput mi se părea aiurea. Nu geneza, după. Adică războaie, tot felul de regi, nu pricepeam mare lucru. Am luat-o de la capăt, deci nu știam nimic despre Noul Testament, și mi s-a părut greoi, dar pe parcurs eu deja incepusem să dezvolt o incredere in El, și chiar dacă nu ințelegeam ceva, mergeam mai departe. După devenise foarte ciudat, aveam o rutină, citeam 3 capitole din Biblie pe zi, și nu știu cum se intâmpla, dar intrebările pe care le aveam in respectiva perioadă aveau răspuns exact in alea 3 capitole. Am auzit fffffffffffffffffffffffffffffff mulți oameni care spuneau exact același lucru, dădeau exact peste răspunsul de care aveau nevoie. După am invățat să caut răspunsuri pentru ce nu ințelegeam și acum Biblia mi se pare foarte cursivă, ințeleg de ce erau necesare toate acele detalii care mi se păreau super plictisitoare. De exemplu părea aiurea să citesc 7 mii de versete despre x care era fiul lui, fiul lui, fiul lui, tot arborele, dar acum ințeleg că este foarte util să vezi câte generații au fost necesare pentru a se curăți o genă. Au fost necesare 14 generații, culmea exact câte ai nevoie pentru un pedigree. Sunt chestii interesante, când inveți să le ințelegi.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think