Paco_ste » Lun Oct 17, 2022 9:47 am scrie:Lily » Mar Apr 26, 2022 3:13 pm scrie:Îți pot scrie un roman cu versete in care vedem că sufletul este prezent imediat după moarte.
Luca
22 Cu vremea, săracul a murit şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi l-au îngropat.
23Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui
[/b]
Nu trebuie sa iei literal ce spune isus aici. E o scena imaginata, nu reala.
Lazar in sanul lui Avraam ? Pai chiar pasajul asta ar trebui sa te trezeasca la ratiune si logica.
La momentul mortii spiritul de viata se stinge, exact ca flacara unei lumanari, exact cum opresti curentul electric la un calculator.
Constinta noastra nu exista fara acest trup decat daca ea e transferata intr-un suport care sa functioneze identic.
Ce ai extras din biblie sunt de fapt plasmuiri ale autorilor, nu realitatea concreta.
Lily » Dum Noi 13, 2022 9:00 pm scrie:
Revenind la Paco. Invierea dupa moarte include si trupul. Acum cand murim mergem la Dumnezeu, dar trupul ramane aici. Cand va fi invierea mortilor vor fi luate si trupurile, scrie clar in Apocalipsa.
Tu spui ca Rai-ul este pe Pamant si vom fi inviati candva toti si atunci va fi Rai-ul aici, in timp ce Iisus ii spune hotului ASTAZI vei fi cu mine in Rai. Pai cum poate sa fie astazi in Rai daca Rai-ul va fi candva?!
Lily » Dum Dec 04, 2022 10:37 pm scrie:Ba din trup ramane ceva, intreaba criminalistii si groparii care muta oasele prin saci.
Mai jos gasesti o mica parte din versetele care sustin contrariul.
Corinteni 15:51 Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi, 52 într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii şi noi vom fi schimbaţi. 53 Căci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii să se îmbrace în neputrezire şi trupul acesta muritor să se îmbrace în nemurire.
Apocalipsa 20: Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. 5 Ceilalţi morţi n-au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere. 6 Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El o mie de ani.
12 Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea. 13 Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui. 14 Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. 15 Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat în iazul de foc.
Isaia 26 19 Să învie dar morţii Tăi! Să se scoale trupurile mele moarte! Treziţi-vă şi săriţi de bucurie, cei ce locuiţi în ţărână! Căci roua Ta este o rouă dătătoare de viaţă, şi pământul va scoate iarăşi afară pe cei morţi.” 2
Tesaloniceni 16 Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. 17 Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
Spui ca Apocalipsa nu trebuie luata literal, dar in cazul asta nici Vechiul Testament, nici Noul, pentru ca peste tot se spune asta. De asta conteaza sa cunosti Biblia, nu doar sa urmezi ce ti se spune.
Dream Catcher » Dum Dec 11, 2022 12:44 pm scrie:biblia spune numai tîmpenii.
Dream Catcher » Dum Dec 11, 2022 12:44 pm scrie:biblia spune numai tîmpenii.
Paco_ste » Lun Dec 19, 2022 10:07 pm scrie:Dream Catcher » Dum Dec 11, 2022 12:44 pm scrie:biblia spune numai tîmpenii.
Numai tampenii ? Exagerezi moscher . . .
Uite, o o chestie care am invatat-o din biblie . . . daca viziunea ta asupra lumii e pozitiva atat trupul cat si spiritul iti vor fi sanatoase.
In biblie traducerea are o exprimare arhaica, dar se intelege bine ce am sus. Asta daca ai inteles-o cand ai citit.
Lily » Joi Ian 05, 2023 5:52 pm scrie:Biblia pentru copii stiu ca o aveai si cred ca ai citit-o, dar Biblia adevarata este lunga, mi-a luat un an sa o citesc, deci am indoieli ca ai citit mare lucru exceptand Noul testament, care e cam un sfert din Biblie.
reality24 » Mar Dec 06, 2022 3:17 pm scrie:Lily » Dum Dec 04, 2022 10:37 pm scrie:Ba din trup ramane ceva, intreaba criminalistii si groparii care muta oasele prin saci.
Mai jos gasesti o mica parte din versetele care sustin contrariul.
Corinteni 15:51 Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi, 52 într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii şi noi vom fi schimbaţi. 53 Căci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii să se îmbrace în neputrezire şi trupul acesta muritor să se îmbrace în nemurire.
Apocalipsa 20: Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. 5 Ceilalţi morţi n-au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere. 6 Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El o mie de ani.
12 Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea. 13 Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui. 14 Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. 15 Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat în iazul de foc.
Isaia 26 19 Să învie dar morţii Tăi! Să se scoale trupurile mele moarte! Treziţi-vă şi săriţi de bucurie, cei ce locuiţi în ţărână! Căci roua Ta este o rouă dătătoare de viaţă, şi pământul va scoate iarăşi afară pe cei morţi.” 2
Tesaloniceni 16 Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. 17 Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
Spui ca Apocalipsa nu trebuie luata literal, dar in cazul asta nici Vechiul Testament, nici Noul, pentru ca peste tot se spune asta. De asta conteaza sa cunosti Biblia, nu doar sa urmezi ce ti se spune.
Groparii și criminaliștii lucrează cu materialul clientului. Dacă le dai bani, îți spun verzi și uscate.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Ahrefs [Bot] şi 50 vizitatori