Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Eva, nu a fost prima femeie! (potrivit bibliei)

Cu şi despre spiritualitate

Moderatori: Opincariu Ana Maria, Paco_ste

Eva, nu a fost prima femeie! (potrivit bibliei)

Mesajde Dream Catcher » Dum Iul 10, 2022 1:17 pm

Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: -22

Reclame

Re: Eva, nu a fost prima femeie! (potrivit bibliei)

Mesajde Lily » Lun Aug 01, 2022 7:05 pm

Aoleu! Nu doar că spune clar că e doar un mit al unor civilizații vechi, care aveau o tonă de mituri aberante.
In primul rând sunt o tonă de informații greșite. Se spune aici că in Geneza 1 se menționează o Lilith, ceea ce nu este adevărat. Chiar acceptând că el are dreptate și Geneza 1 este diferită de Geneza 2, nu doar intrat mai in amănunt, atunci de ce nu contestă că Adam a fost primul bărbat? Geneza se poate analiza in textul original unde nu apare nicio Lilith pentru că nu a fost nicio astfel de femeie. https://biblehub.com/text/genesis/1-27.htm
In Geneza 1 se spune că Dumnezeu a făcut bărbat și femeie, iar in Geneza 2 se spune cum a fost făcut Adam și după cum a fost făcută Eva. Păi dacă sunt intâmplări diferite de ce il acceptă pe Adam? Apoi in Geneza 1 se spune că păsările să mănânce iarba verde, și așa a fost, dar in Geneza 2 se spune că nu crescuse iarbă pentru că nu fusese incă ploaie.
Trecând peste faptul că spune că Geneza a fost scrisă de mai mulți și așa a fost amestecată, ceea ce nu știu despre vreo carte a Bibliei. Este unanim acceptat că Moise a scris Geneza. De asta este bine să verifici ce ți se spune. Tot ce debitează ăsta este o prostie.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 831

Mesajde Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 2:49 pm

Eva a fost creată, ulterior, dintr-o coastă a lui Adam.
Lilith a fost creată la fel ca Adam. Adică din nimic.

Necunoscute sunt căile domnului! /:)
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Aug 15, 2022 5:54 pm

Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 4:49 pm scrie:Eva a fost creată, ulterior, dintr-o coastă a lui Adam.
Lilith a fost creată la fel ca Adam. Adică din nimic.

Necunoscute sunt căile domnului! /:)

De unde ai extras aceasta informatie ?
Te rog, nu ma trimite la acel vdeo ca mi-e lehamite sa urmaresc toate bazaconiile unor inselatori.
Ai in biblie un verset care confirma idee asta ?
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 602

Mesajde Dream Catcher » Mie Aug 17, 2022 6:16 pm

Geneza. :)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Joi Aug 18, 2022 5:15 am

Poti sa indici capitolul si versetele ?
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 602

Mesajde Dream Catcher » Dum Aug 21, 2022 10:35 am

Geneza
Capitoul 1
1. La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.
2. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor.
3. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.
4. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.
5. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi.
6. Dumnezeu a zis: „Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape.”
7. Şi Dumnezeu a făcut întinderea, şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost.
8. Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a doua.
9. Dumnezeu a zis: „Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul!” Şi aşa a fost.
10. Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
11. Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost.
12. Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
13. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia.
14. Dumnezeu a zis: „Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;
15. şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul.” Şi aşa a fost.
16. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.
17. Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului ca să lumineze pământul,
18. să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
19. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.
20. Dumnezeu a zis: „Să mişune apele de vieţuitoare şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului.”
21. Dumnezeu a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune.
22. Dumnezeu le-a binecuvântat şi a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi apele mărilor; să se înmulţească şi păsările pe pământ.”
23. Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a cincea.
24. Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor.” Şi aşa a fost.
25. Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.
26. Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

27. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
28. Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
29. Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.
30. Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” Şi aşa a fost.
31. Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Aug 21, 2022 10:37 am

Geneza
Capitolul 2
1. Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul şi toată oştirea lor.
2. În ziua a şaptea, Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.
3. Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse.
4. Iată istoria cerurilor şi a pământului, când au fost făcute.
5. În ziua când a făcut Domnul Dumnezeu un pământ şi ceruri, nu era încă pe pământ niciun copăcel de câmp şi nicio iarbă de pe câmp nu încolţea încă: fiindcă Domnul Dumnezeu nu dăduse încă ploaie pe pământ şi nu era niciun om ca să lucreze pământul.
6. Ci un abur se ridica de pe pământ şi uda toată faţa pământului.
7. Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.
8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.
9. Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mâncare, şi pomul vieţii în mijlocul grădinii, şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.
10. Un râu ieşea din Eden şi uda grădina; şi de acolo se împărţea şi se făcea patru braţe.
11. Numele celui dintâi este Pison; el înconjoară toată ţara Havila, unde se găseşte aur.
12. Aurul din ţara aceasta este bun; acolo se găseşte şi bedelion şi piatră de onix.
13. Numele râului al doilea este Ghihon; el înconjoară toată ţara Cuş.
14. Numele celui de al treilea este Hidechel: el curge la răsăritul Asiriei. Al patrulea râu este Eufratul.
15. Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze şi s-o păzească.
16. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină;
17. dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit.”
18. Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”
19. Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului; şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare, acela-i era numele.
20. Şi omul a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor câmpului; dar pentru om nu s-a găsit niciun ajutor care să i se potrivească.
21. Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.

22. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
23. Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi „femeie”, pentru că a fost luată din om.”
24. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup.
25. Omul şi nevasta lui erau amândoi goi şi nu le era ruşine.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Aug 21, 2022 2:35 pm

Ți-am scis in mesajul anterior de ce este greșit. Nu ințeleg de ce este atât de greu să vezi evidentul
Geneza 1
11. Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost.
12. Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu s
ămânţă după soiul ei şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
27. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
Geneza 2
5. În ziua când a făcut Domnul Dumnezeu un pământ şi ceruri, nu era încă pe pământ niciun copăcel de câmp şi nicio iarbă de pe câmp nu încolţea încă: fiindcă Domnul Dumnezeu nu dăduse încă ploaie pe pământ şi nu era niciun om ca să lucreze pământul.
6. Ci un abur se ridica de pe pământ şi uda toată faţa pământului.
7. Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.
Dacă insiști pe prostia cu Lilith trebuie să accepți că Dumnezeu a făcut de două ori verdeața și omul. Este absurd, textul este extrem de clar. In primul capitol este descrisă ordinea a ceea ce s-a făcut zi de zi, iar in capitolul 2 se intră in detalii despre capitolul 1. Nicăieri nu scrie că a fost o Lilith. Presupunând prin absurd că era cineva făcut, de ce musai Lilith? De ce nu Alexandra sau Raluca? Repet, ați crede și negri mititei, doar să vă auto băgați in ceață. Răspunsul este fix in fața voastră și voi vă uitați cu lupa la firul de praf de pe jos, poate acolo e răspunsul. :roll:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Aug 26, 2022 6:42 am

Eu nu sînt lămurit!
Ai văzut filmulețul din primul mesaj?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Aug 28, 2022 6:19 pm

Sigur că l-am văzut, dar sunt doar niște mituri și teorii, nu e nimic măcar testabil, dacă nu dovedit.
Textul din Biblie este extrem de clar, nu e nimic greu de ințeles, iar prostia asta cu Lilith e doar ce a visat vreun amețit noaptea.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Sep 06, 2022 5:14 pm

Dacă ar zice un preot ce susține băiatul în video, ți-ai schimba părerea.
biblia e "clară" cînd o "clarifică" altcineva.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Sep 25, 2022 5:11 pm

Gresit, am dovedit in repetate randuri ca nu cred tot ce imi spune cineva doar pentru ca avem puncte comune precum crestinismul. Am auzit tot felul de teorii bizare de la preoti, dar nu cred nimic ce nu este biblic.
Nu e nevoie sa o clarifice cineva. Daca chiar ai nevoie de clarificare poti sa te interesezi despre cum traiau oamenii la vremea respectiva, care erau obiceiurile, credintele, etc. Cred ca doar pe latura asta sunt necesare informatii suplimentare. Cum ziceam, nu intelegeam de ce tot timpul Dumnezeu punea evreii sa darame casele popoarelor cucerite. Dupa ce am aflat ca ingropau copilasi in zidurile caselor m-am prins de ce. Avem totusi o societate diferita, deci unele informatii ne pot ajuta.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Sep 27, 2022 1:39 pm

Atunci de ce la o singură biblie, avem cîteva sute de culte distincte?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Oct 09, 2022 6:33 pm

Pai pentru ca unii vor sa fie crestini, dar sa faca ce vor. Asa a aparut Biserica Anglicana de exemplu, pentru ca Henric voia sa divorteze, iar biserica catolica nu accepta asa ceva, deci a inventat una. La fel Mormonii, voiau mai multe neveste, nu doar una. Este simplu, urmareste interesul si afli de ce au aparut atatea.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Oct 15, 2022 12:00 am

Toate cultele astea creștine sunt o apă și-un pămînt!
Mi-e scîrbă de religie. O să mor ateu!
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Joi Oct 20, 2022 9:11 pm

Pai ateismul este la fel, urmeaza interesul. Regulile sunt stabilite de ateu, deci ateismul e tot un fel de religie chiar daca aici dumnezeu este omul, nu stiinta, pentru ca desi ateul zice ca urmeaza stiinta, in realitate neaga tot ce nu ii convine, La fel ca Henric.
Crestinismul adevarat este singurul fara interes personal, ba din contra, bazat pe autosacrificiu. Asta este crestinismul practicat de apostoli.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 25, 2022 1:56 pm

Apostolii erau niște imbecili notorii. ;;)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Noi 06, 2022 5:42 pm

Apostolii, in mare parte, nu erau oameni invatati, dar cumva subit au inceput sa vorbeasca limbi straine, sa scrie si sa se exprime deosebit de bine, etc..
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Manole » Dum Dec 11, 2022 11:05 am

Adevarul e ca Lilith a facut sex cu toti dracii apoi a nastea cate o suta de copii pe zi
Manole
level 2
level 2

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 285

Mesajde Lily » Sâm Dec 31, 2022 9:11 pm

Pai cat timp nu a existat vreodata... putea sa faca orice, in imaginatia unora.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Ian 01, 2023 3:59 pm

Poate era mai frumoasă ca Eva. :-?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Ian 08, 2023 2:29 pm

Frumusetea este interpretabila. Unora le plac grasele, altora slabele. Unora le plac piticele, altora inaltele. Unora blondele, altora brunetele sau roscatele.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Lun Ian 09, 2023 12:31 pm

Nu e chiar așa.
Eu n-am întîlnit pe nimeni care să spună că Antonia este urîtă.

Imagine

:x
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Ian 15, 2023 6:15 pm

Unora le plac grasele. Gen Dani, cel care ne-a pus gresia, ii plac grasele, deci probabil ca Antonia nu e genul lui.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Următorul

Înapoi la General