Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Superstiții

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Aveți superstiții?

Da
3
60%
Nu
2
40%

Voturi totale : 5

Superstiții

Mesajde Dream Catcher » Joi Noi 24, 2022 2:41 am

Aveți vreo superstiție? Dacă da, care?
Eu am ZERO superstiții. :D
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Re: Superstiții

Mesajde Manole » Joi Noi 24, 2022 8:33 am

Pai nu e crestinesc sa ai superstitii, asa ca e normal sa nu ai, un om inteligent nu are. Eu am superstitii care au ramas de cand eram copil. Evident ca e o prostie, dar e misto. Am superstitiile comune, cu pisica neagra, cu canalul cu 6 gauri, cu popa, prostii din astea fara sens. Doamne ajuta!
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Dream Catcher » Vin Noi 25, 2022 6:51 pm

Despre ce superstiție cu popa, e vorba? Că p-asta n-o știu. :-?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Ian 19, 2023 8:24 pm

Parca e ceva ca daca iti iese popa in cale nu stiu ce se intampla. La fel si cu gravidele, daca vezi o gravida nu stiu ce inseamna. Nu am superstitii, dar cred ca din greseala am votat ca am. :)) :)) :))
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Sâm Ian 21, 2023 3:28 pm

Dacă vezi o gravidă... borăști. :sick:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Ian 22, 2023 12:47 pm

Dream Catcher » Sâm Ian 21, 2023 5:28 pm scrie:Dacă vezi o gravidă... borăști. :sick:

Pe bune ?
Ciudata atitudine de ateu ai. :D

Eu am superstitia ca a treia oara ceva rau se va intampla. ~X(
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Manole » Lun Ian 23, 2023 1:18 pm

Cu popa iti merge rau. Normal. Si ca sa nu iti mearga rau trebuie sa te tragi de floci. Dar in ziua de azi nu mai sunt floci. Pff.
Manole
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mar Ian 24, 2023 1:42 am

Sînt singurul care a votat "nu", pînă acum!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Ian 24, 2023 9:08 pm

Paco_ste » Dum Ian 22, 2023 2:47 pm scrie:
Dream Catcher » Sâm Ian 21, 2023 5:28 pm scrie:Dacă vezi o gravidă... borăști. :sick:

Detaliaza, pare interesant.

Eu am votat da din greseala. Am vrut sa votez nu pentru ca nu am.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 27, 2023 10:10 am

Sînt singurul care a votat "nu". 8-)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Joi Feb 16, 2023 3:58 pm

Lily » Mar Ian 24, 2023 11:08 pm scrie:
Paco_ste » Dum Ian 22, 2023 2:47 pm scrie:

Detaliaza, pare interesant.

Eu am votat da din greseala. Am vrut sa votez nu pentru ca nu am.

Chestia e ca o am din copilarie, findca de foarte multe ori am avut experienta ca a treia oara sa am parte de o experienta urata.
Acum insa m-am lepadat de superstitia asta, imi dau seama ca au fost niste coincidente ciudate insa gandindu-ma la trecut realizez ca eu eram cel care "instigam" coincidenta.
De exemplu megeam la furat pe camp si bineinteles ca prima si a doua oara nu eram sesizat, doar ca paznicii isi dadeau seama ca cineva le da tarcoale in mod ordonat, si bineinteles ca a treia oara stateau la panda in momentul si locul pe unde patrundeam, findca lasam urme serioase . . . :D
Dar s-a intamplat si in alte situatiii iar asta mi-a intarit convingerea ca lucrurile sunt vegheate de cineva dincolo de ce cunosteam.
Mai erau coincidente ca in filme, asa de dese incat eram convins ca sunt sub supraveghere. Banui ca am facut multe pagube . Ce e drept nu intreprindeam nimic impotriva proprietatii personale ci doar companii/intrerinderi. Practic era un mod de supravietuire activitatea mea. :)
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde prieten_cu_lost » Sâm Feb 18, 2023 9:48 am

Dream Catcher » Joi Noi 24, 2022 5:41 am[/url] scrie:Aveți vreo superstiție? Dacă da, care?

simt cand mi se intampla ceva rau,cu o zi sau 2 inainte :tongue:
prieten_cu_lost

Mesajde Manole » Sâm Feb 18, 2023 11:40 am

Eu imi dau seama imediat.
Manole
moderator
moderator

Mesajde Manole » Sâm Feb 18, 2023 11:43 am

Paco_ste » Joi Feb 16, 2023 6:58 pm scrie:lucrurile sunt vegheate de cineva dincolo de ce cunosteam.

Asa este. Pe camp sunt paznici pe care nu ii cunoastem.
Manole
moderator
moderator

Mesajde prieten_cu_lost » Sâm Feb 18, 2023 12:25 pm

Manole » Sâm Feb 18, 2023 2:43 pm[/url] scrie:Asa este. Pe camp sunt paznici pe care nu ii cunoastem.

Ai dreptate.Asa e
prieten_cu_lost

Mesajde Dream Catcher » Mar Feb 21, 2023 3:39 am

Paco_ste » Joi Feb 16, 2023 6:58 pm scrie:Chestia e ca o am din copilarie, findca de foarte multe ori am avut experienta ca a treia oara sa am parte de o experienta urata.
Acum insa m-am lepadat de superstitia asta, imi dau seama ca au fost niste coincidente ciudate insa gandindu-ma la trecut realizez ca eu eram cel care "instigam" coincidenta.
De exemplu megeam la furat pe camp si bineinteles ca prima si a doua oara nu eram sesizat, doar ca paznicii isi dadeau seama ca cineva le da tarcoale in mod ordonat, si bineinteles ca a treia oara stateau la panda in momentul si locul pe unde patrundeam, findca lasam urme serioase . . . :D
Dar s-a intamplat si in alte situatiii iar asta mi-a intarit convingerea ca lucrurile sunt vegheate de cineva dincolo de ce cunosteam.
Mai erau coincidente ca in filme, asa de dese incat eram convins ca sunt sub supraveghere. Banui ca am facut multe pagube . Ce e drept nu intreprindeam nimic impotriva proprietatii personale ci doar companii/intrerinderi. Practic era un mod de supravietuire activitatea mea. :)

Ce ai ciodit, Paco?
E acolo... în decalog... "să nu furi".
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde prieten_cu_lost » Mar Feb 21, 2023 7:48 am

Da.Legat de furat, unde sunt aici in bloc am o boxa la subsol.Si ce sa vezi nici bine nu m-am mutat, vazuse ce bag in boxa si mi-au sparto, imi furase niste scule si ce aveam pe acolo piese. Sa le stea in gat,sunt vecini de pe scara. S-a intamplat acu 10 ani povestea..
Am reclamat la presedinte si la administratie,e bloc nou. Degeaba mi-am batut gura.
prieten_cu_lost

Mesajde Manole » Mar Feb 21, 2023 7:58 am

E bine sa furi doar ce nu-i al tau
Manole
moderator
moderator

Mesajde Lily » Mar Feb 21, 2023 12:46 pm

:)))) Pai de aia e furat. Daca furam doar ce era al meu... doar sa ma autoreclam. Domnul politist, mi-am furat cheile. :)) :)) Ma gonesc aia de la sectie oricum, la o plangere de genul asta chiar ca ma iau la suturi.

prieten_cu_lost » Sâm Feb 18, 2023 11:48 am scrie:
Dream Catcher » Joi Noi 24, 2022 5:41 am[/url] scrie:Aveți vreo superstiție? Dacă da, care?

simt cand mi se intampla ceva rau,cu o zi sau 2 inainte :tongue:

Fara niciun indiciu? Interesant.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Lily » Mar Feb 21, 2023 12:58 pm

Paco_ste » Joi Feb 16, 2023 5:58 pm scrie:Mai erau coincidente ca in filme, asa de dese incat eram convins ca sunt sub supraveghere. Banui ca am facut multe pagube . Ce e drept nu intreprindeam nimic impotriva proprietatii personale ci doar companii/intrerinderi. Practic era un mod de supravietuire activitatea mea. :)

Ah clar, asa face tata. Adica sunt niste hoti care il calca in fiecare zi de Paste, deci anul asta ne pregatim sa ii primim frumos :)) :)) Au mai calcat de doua ori, deci urmeaza a treia sa le fie fatala.
Deschizi un subiect foarte interesant. Exista vreo justificare pentru faptele rele? Oare nu toti ne justificam relele cat sa scapam de impactul asupra valorii noastre morale? Ma gandesc ca si politicienii gandesc la fel, ca nu fura de la noi, dar de fapt cam da. Si eu in copilarie puneam mana pe ce nu era al meu, iar acum imi e foarte jena ca am gandit ca pot face asta. Ma gandesc, daca este o calamitate si vecinul are mancare, oare este justificabil sa i-o iei? Dar daca este o firma care are mancare? Nu stiu, sincer sunt impartita, nu am un raspuns. Imi place sa cred ca as prefera sa crap de foame, dar daca as avea copilasi acasa nu stiu daca as sta la fel de mult pe ganduri.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Vin Feb 24, 2023 8:58 am

Lily » Mar Feb 21, 2023 2:58 pm scrie:
Paco_ste » Joi Feb 16, 2023 5:58 pm scrie:Mai erau coincidente ca in filme, asa de dese incat eram convins ca sunt sub supraveghere. Banui ca am facut multe pagube . Ce e drept nu intreprindeam nimic impotriva proprietatii personale ci doar companii/intrerinderi. Practic era un mod de supravietuire activitatea mea. :)

Ah clar, asa face tata. Adica sunt niste hoti care il calca in fiecare zi de Paste, deci anul asta ne pregatim sa ii primim frumos :)) :)) Au mai calcat de doua ori, deci urmeaza a treia sa le fie fatala.
Deschizi un subiect foarte interesant. Exista vreo justificare pentru faptele rele? Oare nu toti ne justificam relele cat sa scapam de impactul asupra valorii noastre morale? Ma gandesc ca si politicienii gandesc la fel, ca nu fura de la noi, dar de fapt cam da. Si eu in copilarie puneam mana pe ce nu era al meu, iar acum imi e foarte jena ca am gandit ca pot face asta. Ma gandesc, daca este o calamitate si vecinul are mancare, oare este justificabil sa i-o iei? Dar daca este o firma care are mancare? Nu stiu, sincer sunt impartita, nu am un raspuns. Imi place sa cred ca as prefera sa crap de foame, dar daca as avea copilasi acasa nu stiu daca as sta la fel de mult pe ganduri.

Faptele mele erau din perspectiva unui ateu. Deci nu imi pasa de altii ci eu sa supravietuiesc, "sa ma descurc" e termenul corect.
Ideea e ca in starea de om convins de dragostea divina, am incetat sa comit rautati.

Un ateu mereu va cauta cai de supravietuire chiar in detrimentul altora, furand, ucigand, distrugand. Bineinteles ca in vremuri de belsug va fi om "bun".
Caracterul omului iese la iveala in momente grele, vezi ce hotarari ia cand e foamete, vezi ce hotarari ia cand vede un sarman si ce atitudine adopta fata de acesta . . .
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Feb 25, 2023 1:06 pm

Nu generaliza, Paco.
Amintește-ți că poți "păcătui" și cu gîndul.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Feb 26, 2023 8:59 pm

Paco_ste » Vin Feb 24, 2023 10:58 am scrie:
Lily » Mar Feb 21, 2023 2:58 pm scrie:

Ideea e ca in starea de om convins de dragostea divina, am incetat sa comit rautati.

Un ateu mereu va cauta cai de supravietuire chiar in detrimentul altora, furand, ucigand, distrugand. Bineinteles ca in vremuri de belsug va fi om "bun".
Caracterul omului iese la iveala in momente grele, vezi ce hotarari ia cand e foamete, vezi ce hotarari ia cand vede un sarman si ce atitudine adopta fata de acesta . . .

Idem, crestinismul mi-a schimbat gandirea privind rautatile. Daca nu credeam in o divinitate sincer nu vedeam de ce sa nu iti insusesti chestii daca poti.

la partea cu ateul... am o opinie diferita, depinde de om. Dream si o prietena de a mea sunt atei, dar sunt sigura ca nu ar fura. Natura lor este corecta. Eu insa da, as fura, pot spune asta pentru ca asa am procedat ca necredincioasa. Cred ca credinta te educa.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Feb 27, 2023 4:48 pm

Lily » Dum Feb 26, 2023 10:59 pm scrie:
la partea cu ateul... am o opinie diferita, depinde de om. Dream si o prietena de a mea sunt atei, dar sunt sigura ca nu ar fura. Natura lor este corecta. Eu insa da, as fura, pot spune asta pentru ca asa am procedat ca necredincioasa. Cred ca credinta te educa.

Educatia e doar pentru zilele "bune". In pandemie un ateu e convins de ce aude la stiri si nu va pune la indoiala ce se spune. Eu sunt convins ca asa zis pandemie e de fapt o conspiratie a stapanitorilor. Totul se face pentru a inocula spaima in constinta credulilor.
Si mai pot sa-ti marturisesc un fapt, ca sanatatea mea e mult, mult mai buna decat atunci cand am fost ateu.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Vin Mar 03, 2023 8:16 pm

La partea cu pandemia sunt de acord. Au facut din tantar armasar doar pentru putere si profit.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Următorul

Înapoi la General