tavi1985 » Joi Iun 11, 2020 7:08 pm scrie:si daca nu esti mandru de tine nu vei fi ca oamenii care slujesc nu stiu ce biserica de prin america ce pledeaza pentru autopedepsire? in caul asta oamenii nu vor fi cu psihicul terminat si vor fi niste depresivi? prefer increzuti si manelisti sa zicem decat depresivi in ultimul hal
[/quote]
interesant ca vorbesti despre coruptia sufleteasca. ce sa intelegem ca oamenii ar trebui sa se multumeasca cu nimic? in cazul asta de ce exista alegeri? de ce nu traim in pesteri? de ce avem nevoie de confort? sa traim ca animalele in cazul asta. insa daca nu stii ca ceva e "rau" , ca nu exista confort , am dormi sa zicem pe ciment si n-am realiza ca ne distruge spatele. deci confortul exista pentru a ne gasi solutii ca sa existam pe timp mare. animalele salbatice traiesc putin pentru faptul ca nu au confort[/quote]
Oameni cu probleme psihice exista la orice nivel, in orice societate. Majoritatea au amintiri din perioada copilariei sau frustrari, remuscari, mustrari de constinta. E semn ca au probleme psihice, de constinta si care trebuiesc rezolvate/vindecate. Multi din ei poate nu au resurse financiare sa apeleze la psihiatri si cer ajutorul "duhovnicilor" religiosi. In mare omul are nevoie de confort fizic si psihic. E natural si rational sa alegi comfortul, insa atingerea acestui tel trebuie indeplinita fara producerea unor prejudicii altor persoane sau vietuitoare, findca au fost si cazuri cand oameni care au maltratat sau au produs suferinta oamenilor au ajuns sa aiba mustrari de constinta. Bine, religia nu se limiteaza la rezolvarea problemelor psihice ci si la dorinta omului de a cunoaste mai mult decat ii este infatisat de natura. Ne bizuim nu doar pe lucrurile vizibile/palpabile ci si pe faptul ca prin religie ne este adus la cunostinta existenta unor entitati inca "invizibile" . Motivul pentru care ei sunt "invizibili, se datoreaza in primul rand caracterului duplicitar si egoist al omului. Prin religie suntem instintati ca trebuie sa renuntam la egoism si lacomie, pentru a fi candidati la viata eterna.
Insa fiind intiparita puternic in constient prin "religia" ateista ca nu exista divinitate, omul cauta sa-si relizeze propriul paradis, cu comfortul de rigoare in care sa-si gaseasca linistea si pacea, sa fie implinit, multumit de existenta, sa se bucure de viata. Din pacate la acest tel prea putini ajung sa implineasca, si nu de putine ori s-a observat ca cei care au ajuns la acele impliniri sa se simta dezamagiti si nempliniti cu toata bogatia material-financiar acumulata. Imi aduc aminte de fostul fondator al imperiului Apple , Steve Jobs, in goana nebuna de bogatie a ajuns sa se imbolnaveasca, si apoi sa caute vindecare chiar in spiritualitatea religioasa. Din pacate el neintelegand rolul spiritualitatii religioase.