Am pus o statistica facuta in SUA (daca retin corect) privind ratele de sinucidere in functie de religie, dar din pacate nu erau trecuti si satanistii, dar accept ca ai dreptate si satanistii au o rata mai mica de sinucidere. Adica da, si eu daca as face parte din categoria asta m-as teme de moarte.
Dumnezeul crestin aude si stie toate problemele poporului, doar ca noi vrem mizeria. Nu El a ales sa ne puna dictator, noi l-am vrut. Daca Dumnezeu spunea nu si nu ne permitea sa ne punem dictatorul pe care il voiam oare mai eram liberi? Cum stiam ca e rau sa alegi un conducator dictator? Vezi aici suntem ca un copil rasfatat care vrea X, parintele i spune nu, copilul tot vrea X pana cand parintele il lasa sa ia acel lucru dorit sa afle de ce nu e bine sa aiba X. Este vorba de educatie. Toti fugim de suferinta, dar realitatea este ca suferinta scoate esenta din tine, rea sau buna.
Nu, americanii sunt niste depravati. Daca asculti "slujbele" lor iti dai pumni in cap. Cica: Dumnezeu te vrea bogat, trebuie sa dovedesti incredere in Dumnezeu si sa imi dai mie bani si Dumnezeu iti va rasplati increderea binecuvantandu-te cu belsug. Au inalti oficiale travestiti, lesbiene, toate ciudateniile Pamantului. Nu cred ca exista la oraa actuala tara mai depravata ca SUA.
Da, in Rusia am auzit prostia aia ca cica daca mori in razboi ajungi in Rai, evident ca e o aberatie care nu are nimic in comun cu crestinismul.
Realitatea este ca noi ca popor roman nu suntem prea buni, dar niciodata poporul roman nu a fost prea integru, ne-am cam dat dupa cum batea vantul. Multi romani se declara crestini, dar cati dintre ei nu beau? Cati nu isi inseala partenerul? Cati nu fura? Spunem multe, dar nu traim ce spunem. Crestinismul nu se ia cu lingurita. Nu poti sa spui ca esti crestin si sa traiesti ca un necredincios/pagan.
Satana era deja pe Pamant cand a aparut Adam, deci daca Satana a venit cu regulile morale, de ce nu au fost implementate de la inceput, de ce s-a mers initial pe regulile Vechiului Testament (dinte pentru dinte) si dupa pe regulile Noului testament? Dumnezeu a mers initial pe regulile vechi (presupun, nu stiu) pentru a arata ca nu functioneaza, razbunarea nu are efectul care credeam ca il va avea, doar iertarea te vindeca.
Ultimul tau punct este extrem de important, daca Dumnezeu ne iubeste de ce este lumea in halul asta, de ce nu intervine?! Ok, hai sa spunem ca Dumnezeu ar repara maine absolut tot ce consideri ca este gresit in lumea asta, cum ne-am mai da seama ca sa ucizi (de ex.) este rau? Daca Dumnezeu readuce la viata omul omorat de mine, de ce as mai considera ca este rau ca l-am omorat? daca Dumnezeu nu mi-ar mai permite sa omor/fur/insel mai am libertate? Daca am libertatea de a face doar ce vrea El, mai sunt libera? Ceea ce vezi in jurul tau este rodul pacatelor noastre. Cine ne obliga sa furam? Putem intelege de ce Dumnezeu URASTE pacatul doar daca vedem rodul pacatului in jurul nostru.
Daca Satana e asa bun, de ce nu repara el problemele din lume, doar el este stapanitorul acestei lumi? Cum ar putea repara Satana problemele fara sa ne ia libertatea? Tot ce ai enumerat este legat de comportamentul unor oameni, cum ii poate forta Satana sa faca doar bine? Iar daca Satana ii face sa faca numai bine, mai sunt oameni? Nu devin roboti programati?