de Lily » Mar Feb 28, 2023 9:17 pm
Ce imi place ca ma provoci.
Cine ne-a dat viata? Daca un om moare la 130 de ani de ce nu spui ca l-a omorat Dumnezeu? Fiecare am primit un numar de ani de trait, unii chiar mai putin de un an. Fiecare avem un timp stabilit, am fost facuti sa traim atat. De ce daca este un cataclism Dumnezeu este rau?! Cum poti sa mori frumos? Adica care este diferenta daca mori in un cataclism sau... de inima, anevrism sau orice altceva? Nu tot mort esti?
In crestinism sinuciderea nu este acceptata, ba mai mult, aveam discutia asta cu Dream si am prezentat pe aici statistici privind sinuciderile printre persoane in functie de religie, iar crestinii erau printre ultimii la sinucidere. Daca retin corect cea mai mica rata de sinucidere este la evrei, iar cea mai ridicata la hindusi si musulmani. Nu exista o statistica printre satanisti, deci nu am cum sa spun care este rata, dar ca idee repet, nici la noi sinuciderea nu este o cale admisa, dar sigur ca unii o adopta. probabil si la voi la fel.
Pai asa este Dumnezeu, spune si ce ne place, si ce nu ne place, tocmai ce ai spus de Apocalipsa.
De New Age m-am departat din cauza minciunilor, in crestinism nu am vazut minciuna.
Aici in Dbrogea este teodosie care de cateva ori s-a dus sa se roage pentru ploaie si a inceput sa ploua in timpul rugaciunii. Uneori putin, alteori mai mult. personal nu pun foarte mult pret pe chestia asta, nu am de unde sa stiu daca s-a dus in functie de prognoza.
Nicio rugaciune la Dumnezeu nu este irosita. Vezi, aici mi se pare ca este problema majora, Il vedem pe Dumnezeu ca pe un pestisor de aur care trebuie sa ne indeplineasca toate dorintele altfel este rau. Nu, Dumnezeu ne da ce stie ca este bine pentru noi si pentru cei din jur. El nu se gandeste doar la prezentul crestin, ci si la cei din jur. cati proroci nu au stat toata viata in cenusa incercand sa trezeasca poporul spre intoarcerea spre Dumnezeu?! Viata de aici este scurta, prea putin relevanta. Plus ca aici mai este aspectul suferintei pe care toti il detestam, dar care ne este necesar, ne educa, ne formeaza ca oameni, ne face mai empatici. iisus a suferit. daca un parinte ar da copilului doar ceea ce acesta vrea acel copil ar ajunge un distrus. Realitatea este ca tu ca si parinte trebuie sa stabilesti limite, sa pedepsesti, sa tii copilul cat i se face injectie, dar toate pentru binele lui, chiar daca el nu intelege.
Nici macar in timpul Apocalipsei cei care il urmeaza nu vor fi abandonati, chiar daca toata viata au facut numai tampenii, daca se intorc la El ii va auzi si ii va proteja. Pedepsele sunt pentru indreptare.
Maria trebuia sa fie fecioara si sa nu Il faca pe iisus natural pentru ca El sa nu se nasca cu pacatul originar, deci sa poata muri fara de pacat.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think