Forumul se află în probe. Vă rugăm să ne semnalați orice problemă întîmpinați.

Țineți post?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste

Țineți post?

Puteţi selecta 1 opțiune

Vezi rezultatele

Dream Catcher
webmaster
webmaster
Subiecte: 165
Registered for: 7 years 5 months
7
Orientare religioasă: ateu
    unknown unknown

Țineți post?

Mesaj de Dream Catcher »

De unde știți că vineri nu e... marți?
Unde scrie că vineri e... vineri?

Și așa v-ați luat-o-n freză cu trecerea la calendarul gregorian și decalarea aia de 13 zile.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
Subiecte: 9
Registered for: 5 years 8 months
5
Orientare religioasă: creştin
    unknown unknown

Re: Țineți post?

Mesaj de Lily »

Țeapă! Majoritatea țin post.
Ce importanță are dacă e mați sau vineri? Postul are scop de curățire, supunere, conexiune, apropiere, sacrificiu, prioritizarea spiritului și supunerea trupului, e irelevantă ziua.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Shootankamon
level 2
level 2
Registered for: 2 years 8 months
2
    unknown unknown

Mesaj de Shootankamon »

Postul are scop de curățire, supunere, conexiune, apropiere, sacrificiu, prioritizarea spiritului și supunerea trupului, e irelevantă ziua.
Scopurile spun totul, iar aici ma refer la supunere si sacrificiu!
Dpmdv postul este o tampenie, consider ca ceea ce faci, ca si actiune, sau cum te porti are un impact mult mai mare, faptul ca nu mananci nu stiu ce aliment nu ajuta cu nimic! Fii un om bun, ajuta pe cei la necaz, fa o fapta buna, doneaza la un camin de copii dau batrani si va cantari mult mai mult decat acel post, chiar si dpdv spiritual!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

E dovedit științific că postul face rău organismului.
În special postul Paștelui și cel al Crăciunului. Medicii spun că după ce îți chinui organismul mai multe zile, să treci la a mînca precum un nehalit, îți face rău.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Credința nu ține doar de vorbe, spui că ești creștin și atât. Normal este unde iți sunt cuvintele să-ți fie și faptele. Interesul principal al creștinului este conexiunea cu Dumnezeu. Asta sigur că nu inseamnă că dacă nu ții post ești creștin rău sau nu vrei și chiar ai o conexiune cu El, dar postul sigur ajută. Dragostea față de semeni este o consecință a relației cu El. Toți spun că vor să fie buni, dar puțini măcar ințeleg conceptul de bun, nici vorbă de o aplicare. Ți-am zis, in New Age mă consideram un om foarte bun pentru că mă comparam cu alți oameni și in general nu cu oameni pe care ar trebui să ii urmezi, dar ca creștin comparația o faci cu Dumnezeu, deci niciodată nu vei avea o opinie foarte bună despre tine, pentru că te pui lângă perfecțiune și in lumina Lui ți se văd toate petele.

Ia să văd studiul ăla științific care spune că postul e rău. Pot să-ți dau multe studii care spun că poatul este sănătos și ar trebui să ții post, inclusiv post negru.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
Subiecte: 6
Registered for: 6 years 3 months
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

@"Dream Catcher" E dovedit științific că postul face rău organismului.
În special postul Paștelui și cel al Crăciunului. Medicii spun că după ce îți chinui organismul mai multe zile, să treci la a mînca precum un nehalit, îți face rău.
Isaia 58 descrie adevaratul post, nu ala pagan.
Am spus deseori ca ortodoxia este o religie pagana.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Păi cam Isaia 58 descrie postul ortodox. Dacă nu știai, in postul ortodox iți dai mâncarea ta săracilor. Nu ai voie să te cerți cu nimeni, etc.
Totuși aș vrea să-ți reamintesc că postul lui Daniel a fost de mâncare, iar Dumnezeu a spus că Iov, Daniel și Noe au fost cei mai drepți oameni, in Vechiul Testament. Iisus și Moise au postit fără mâncare 40 de zile, deci a spune că e păgân este o greșeală majoră.

Am și eu o intrebare Paco, m-a intrigat ceva auzit la radio. Era o prezentatoare și a spus că e foarte speriată că a văzut un bărbat negru in ușă, fără trăsături și nu se putea mișca, crede că a fost un vis. A doua zi a vorbit cu iubitul ei care este musulman, iar acela i-a spus că este ceva comun pentru musulmani și că există și o denumire pentru starea asta de paralizie. Este adevărat, musulmanii au astfel de experiențe?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Daniel Garner
level 2
level 2
Subiecte: 7
Registered for: 2 years 5 months
2
Orientare religioasă: satanist
    unknown unknown

Mesaj de Daniel Garner »

Lily scrie:Țeapă! Majoritatea țin post.
Ce importanță are dacă e mați sau vineri? Postul are scop de curățire, supunere, conexiune, apropiere, sacrificiu, prioritizarea spiritului și supunerea trupului, e irelevantă ziua.
In afara de cele mentionate, mananci mai sanatos, poti slabi tinand post.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Ia să văd studiul ăla științific care spune că postul e rău. Pot să-ți dau multe studii care spun că poatul este sănătos și ar trebui să ții post, inclusiv post negru.
Aud asta, la fiecare sărbătoare mare. O spun experții, la știri.
Dar cum u, nu te uiți la TV... Ești îndoctrinată. ~X(

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Exact, Daniel Garner.

Eh, Doamne ferește să mintă ăștia la știri! Nu s-ar intâmpla așa ceva.
Ca intodeauna voi mergeți pe ce ați auzit la televizor, eu pe studii. Am ales doar câteva surse guvernamentale și universitare, dar există multe altele.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3680567/
https://www.nia.nih.gov/news/research-i ... h-benefits
https://today.uic.edu/benefits-intermit ... -research/
https://www.health.harvard.edu/blog/int ... 8062914156
https://www.bcm.edu/news/dawn-to-dusk-d ... mune-cells
https://www.researchgate.net/publicatio ... ar_Disease
Pentru creșterea nivelului de inteligență recomand aruncarea televizorului pe geam.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Mîncatul sănătos, nu are legătură cu religia.
Poți să mănînci sănătos și fără să fie post.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
Subiecte: 6
Registered for: 6 years 3 months
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Păi cam Isaia 58 descrie postul ortodox. Dacă nu știai, in postul ortodox iți dai mâncarea ta săracilor. Nu ai voie să te cerți cu nimeni, etc.
Totuși aș vrea să-ți reamintesc că postul lui Daniel a fost de mâncare, iar Dumnezeu a spus că Iov, Daniel și Noe au fost cei mai drepți oameni, in Vechiul Testament. Iisus și Moise au postit fără mâncare 40 de zile, deci a spune că e păgân este o greșeală majoră.
Postul din isaia 58 e o traire continua, nu o zi anume.
Si nu, nu despre mancare e vorba ci de o schimbare a constintei, a iubirii aproapelui, nu doar o zi ci pentru totdeauna.
Am și eu o intrebare Paco, m-a intrigat ceva auzit la radio. Era o prezentatoare și a spus că e foarte speriată că a văzut un bărbat negru in ușă, fără trăsături și nu se putea mișca, crede că a fost un vis. A doua zi a vorbit cu iubitul ei care este musulman, iar acela i-a spus că este ceva comun pentru musulmani și că există și o denumire pentru starea asta de paralizie. Este adevărat, musulmanii au astfel de experiențe?
Nu stiu, nu am fost niciodata musulman .Nu mi-a placut niciodata acea religie, nu am dorit sa ader la asa ceva.
Pana acum eu nu am avut o astfel de experienta si nici nu m-a dus mintea sa intreb un musulman.
Dar sa stii ca si in islam exista post de mancare exact ca la ortodocsi.
Au si doua sarbatori mari. Le-am urmarit obiceiurile in perioadele de sarbatori, erau de o fatzarnicie si ipocrizie incredibila, si sincer, eram dezgustat de ei.
Cel mai mult am apreciat comportamentul celor din biserica "Martorii lui Yehova" , acestia aveau o inima aleasa.
Daca vreodata voi dori sa ader la o biserica aceea va fi Martorii lui Yehova.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Dream, nu e vorba de mâncat sănătos, este vorba de postit, nemâncat. Ai spus că e dovedit că postul dăunează, ți-am arâtat clar că te inșeli. Postul este recomandat de medici. Chiar și ăla psihic, doar că ăla e greu de evaluat.

Da, este o trăire, dar cine chiar poate să trăiască veșnic așa?!

Ah te intrebam așa ca fapt divers. M-a intrigat ce a spus tipa de la radio, știu că nu ești musulman, doar erau curioasă dacă ai auzit ceva.
Eu am avut curiozități desspre religia musulmană in școală, aveam coleg de bancă singurul băiat din clasă și era musulman așa că il mai intrebam despre obiceiuri, imi plăcea să le ințeleg cultura și credințele.
Știu de postul musulmanilor, am avut mulți colegi musulmani și aveau perioade când nu mâncau nimic până la apus. Li se dădea drumul mai repede de la școală cât să nu le fie rău. Tocmai spuneai că iți plac unele din comportamentelor celor din Martorii lui Yehova, dar una e un comportament izolat, alta este pachetul total. Nu am nimic cu postul musulmanilor, am o problemă cu religia lor pentru că nu mi se pare logică, și nu numai.
Problema majoră este că ei nu cred in Iisus ca Dumnezeu, nu cred in Biblie, cred in o carte pe care o schimbă cel puțin anual, atât de exactă este. Spun tâmpenii, că a venit Iisus in 1918 și a selectat Martorii lui Yehova ca fiind biserica perfectă, tâmpenii. Nu pot să cred in Biblia lor pe care o schimbă zilnic, nu știu cine o scrie, știu doar că se răzgândește foarte des, adică când sunt prinși de evangheliști cu mâța in sac. Sunt extrem de școliți să răspundă confruntărilor, au răspunsuri invățate, deci este foarte greu să-i miști din loc. Cred orbește comisia aia a lor, care din câte știu ierarhic este peste Iisus, ceea ce evident că nu suport. Am cam studiat mai toate sectele, dar cu cât ajungi in profunzime cu atât dai de mai mulți viermi.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Cod: Selectaţi tot

Țineți post?

Da    5    63%
Nu    3    38%

Voturi totale : 8
Ce de retardați. :shock:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Doar 3 retardați. Hai că merge. :mrgreen:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Vezi că printre ăia 3 "retardați", mă număr și eu. [-X

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Well you said it, not me. :mrgreen:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Eu mănînc ce îmi place, cînd îmi place. Sînt un om LIBER.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Păi postul nu e obligatoriu, este tot o alegere. Suntem la fel de liberi.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Nu vreau să jignesc, dar cam numai proștii "aleg" să țină post.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Scrie răspuns