Moderatori: Manole, Paco_ste
Lily » Dum Dec 13, 2020 7:55 pm scrie:Nu este tot aia. Nu copilul alege, părinţii aleg pentru copil (la fel cum ii aleg, grădiniţa, şcoala, hainele, etc.), dar fără pretenţia absurdă că acel copil a ales şi ei doar urmează dorinţele copilului, ce fac depravaţii ăia cu bieţii copilaşi, care spun ei că ar avea apucături de fetiţe sau băieţei.
Pe baza credinţei părinţilor, pe baza credinţei naşilor, pe baza credinţei întregii comunităţi, Biserica a primit să boteze copiii. Aici se poate completa cu explicaţii privind beneficiile botezului, şi de ce părinţii aleg să îi boteze.
Dream Catcher » Vin Dec 11, 2020 7:19 pm scrie:Spunea Lily că este anormal, din punctul ei de vedere, ca un copil să își decidă sexualitatea la vîrsta de 3 ani. Dar religia? O poate alege?
Lily » Dum Ian 03, 2021 5:48 pm scrie:
Prin botez micuțul care se botează se curăță de toate păcatele, personale sau moștenite, și care, ca un copil nou-născut al lui dumnezeu, intră în Biserica lui Hristos. botezului se desfășoară în două etape / părți: slujba de dezlegare și slujba botezului.
Prima parte din Taina Sfântului Botez se constituie din lepădări, numite şi exorcisme, când bebeluşul stă cu faţa la Apus şi naşul declară că se leapădă de Satana, de toate lucrurile, trufia şi slujitorii lui. Apoi, copilul care se botează este întors cu faţa la Răsărit şi naşul declară în numele bebeluşului că se uneşte cu Hristos, rostind de trei ori rugăciunea Crezul. Până la urmă nu degeaba boteza Ioan Botezătorul cu apă, era vorba de păcatul strămoșesc, și nu numai, de altfel era și in Evanghelia după Ioan „De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui dumnezeu”. Nu consider botezul ceva păgân, are rolul său, dar nu te salvează botezul, ci credința.
Lily » Dum Ian 17, 2021 3:34 pm scrie:Să nu uităm totuși de Ioan Botezătorul. Nu boteza cât să facă băiță unor oameni sau din considerente păgâne.
Consider clar că salvarea stă exclusiv in credință, dar consider că botezul are beneficiile sale. Cred că este un precursor al botezului in Sfântul Duh. Sunt destule versete care vorbesc in Biblie despre botezul in apă, in numele domnului nostru Iisus Hristos. Botezul are rolul lui, dar nu te salvează, in opinia mea.
Dream Catcher » Vin Ian 29, 2021 6:40 pm scrie:Există culte creștine în care botezul are loc la vîrsta de (sau după) 18 ani. În general, la protestanți. Cum ar fi și lutheranii gen președintele Iohannis.
Lily » Dum Feb 07, 2021 12:58 pm scrie:Au murit copilași și de la shaorma, asta inseamnă că trebuie să tragem la răspundere shaormeriile?
Trecând peste asta, mi se pare bizar că a fost botezat la 6 săptămâni, este foarte devreme. In general copilul este botezat la 6 luni, mai devreme doar dacă există riscul să moară.
Iar ca ultim punct, copilul nu inghite apa, daca il bagi in apa. Sunt muuulte studii pe tema asta, dar pun jos doar câteva informații. De ce a murit acel copil, nu am idee, dar el trebuia să aibă instinctul natural de a-și ține respirația. Poate că acel copil avea alte probleme de sănătate despre care nu i s-a spus preotului. Se poate ca botezul să se facă doar turnând copilului apă in cap, nu băgandu-l in apă. De altfel nașterea in apă este foarte practicată in zilele noastre, tocmai pentru că nu reprezintă un risc pentru copil.
Ținând cont că sunt botezați milioane de copii in apă anual, și nu mor, este mai probabil să il trăznească fulgerul decât să moară de la botez.
It can also be excluded, that the baby might accidentally inhale water. This can not happen, because every baby has a natural so-called ‘dive reflex‘, which prevents the baby to inhale when its head is under water.
The same reflex comes into play during breastfeeding and it makes sure, that the baby doesn’t inhale any milk. This natural reflex lasts for about six months after birth.
Swedish researcher studied the dive reflex in 21 infants and found, that none of them inhaled water when they were pulled under water.
Lily » Dum Feb 07, 2021 11:23 pm scrie:E mai complex de atât, despre botez se spune in ortodoxism că se iartă păcatele, dar e puțin mai complex de atât. este vorba de remiterea păcatelor. Remiterea păcatelor se poate face chiar asupra unui loc in care s-a petrecut un păcat, chiar dacă persoanele care au făcut păcatul au murit de mult. De asemenea poți cere remiterea păcatelor pentru o persoană care incă nu a ajuns la credință, cât dumnezeu să aibă milă, și să nu sufere consecințele păcatelor, temporar. practic să aibă o portiță de timp in care să poată veni la credință.
Ioan Botezătorul era păgân? Nu mai spune că este ritual păgân. Poate imi spui și mie ce păgâni folosesc botezul in apă. Eu nu cunosc.
Nu mi se pare corect să blamăm un preot, pentru că unii nu ințelegem importanța botezului, dar dacă un medic sau părinte omoară intenționat sau nu un copil nu ni se pare nicio problemă. Nu văd peste tot critică la adresa medicilor, moașelor, părinților. Dacă un copil, din un milion, a murit in timpul botezului, ii blamăm pe toți preoții și botezul.
Lily » Mie Feb 10, 2021 8:54 pm scrie:Ești foarte chitit pe ortodoxism. Îți repet, sunt lucruri cu care nu sunt de acord, deși sunt promovate de ortodoxism. de asemenea nu poți respinge orice, doar pentru că vine din partea lor.
Eu știu că putem testa orice lucru cu Biblia, iar Biblia confirmă botezul. Suplimentar, avem faptul că Iisus s-a botezat cu apă, deci nu văd de ce aș da dovadă de scepticism când vine vorba de botez. Nu sunt teolog, nu știu tot ce se ascunde în spatele fiecărei recomandări, dar știu că pot să am incredere in Iisus, și știu că dacă ar trebui să urmez un exemplu, acela ar fi Iisus, deci consider valid botezul, deși nu consider că botezul te salvează.
In credință trebuie să ai structură, altfel te vei duce in toate direcțiile. Sunt mulți nebuni, cu multe doctrine, iar dacă tu nu cunoști Biblia, sau accepți ca cineva să nege vreo parte a Bibliei, ești in un mare pericol. Așa au apărut Mormonii, Martorii lui Iehova și tot așa.
Lily » Dum Feb 14, 2021 1:56 pm scrie:Eh vezi aici este secretul, copilul nu poate cere iertarea păcatelor și nu poate trece la credință prin ceea ce el crede, iar noi ne naștem păgâni, cu păcatul străvechi, in păcat, de asta preotul spune părintelui că a luat copilul păgân și i-l dă creștin.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori