https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatat ... a-16457774
Să vă văd acum!
Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste

isus era in acea perioada om, nascut trupeste din Maria si iosif. Biblia consemneaza acest lucruDream Catcher » Dum Iul 25, 2021 2:01 am scrie:Majoritatea celor care l-au întîlnit pe acest iisus, l-au văzut ca pe un om normal. Chiar și parte dintre apostoli.

As vrea sa-ti explic pe indelete ce ai postat insa ar fi prea lung mesajul si nu are loc pe acest topic.Lily » Mie Aug 04, 2021 2:54 pm scrie:Erau considerați zei intrupați in baza mitologiei grecești, dar doar că aceia erau zei, nu zei intrupați in oameni. Nu știu să existe un asemenea concept păgân.
Nu are nicio legătură cu ce a fost cu Iisus, Moise și Ioan Botezătorul au fost născuți din bărbat și femeie, Iisus nu. Iți pun mai jos scriptura că am impresia că cineva te invață greșit, iar tu nu verifici ce ți se spune:
Iar naşterea* lui Isus Hristos a fost aşa:Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt**.
19 Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine* înaintea lumii, de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns.
20 Dar, pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului şi i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevastă-ta, căci ce s-a zămislit* în ea este de la Duhul Sfânt.
21 Ea va naşte* un Fiu şi-I vei pune numele Isus, pentru că El** va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.”
22 Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin prorocul care zice:
23 „Iată*, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu şi-I vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „dumnezeu este cu noi”.
24 Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; şi a luat la el pe nevastă-sa.
25 Dar n-a cunoscut-o până ce ea a născut un fiu*. Şi el i-a pus numele Isus.

Hercules era fiul Zeus, născut de o pămînteancă. El a umblat pe Pămînt și a făcut multe acte de vitejie.Lily » Mie Aug 04, 2021 2:54 pm scrie:Erau considerați zei intrupați in baza mitologiei grecești, dar doar că aceia erau zei, nu zei intrupați in oameni. Nu știu să existe un asemenea concept păgân.
Nu are nicio legătură cu ce a fost cu Iisus, Moise și Ioan Botezătorul au fost născuți din bărbat și femeie, Iisus nu. Iți pun mai jos scriptura că am impresia că cineva te invață greșit, iar tu nu verifici ce ți se spune:
Iar naşterea* lui Isus Hristos a fost aşa:Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt**.
19 Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine* înaintea lumii, de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns.
20 Dar, pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului şi i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevastă-ta, căci ce s-a zămislit* în ea este de la Duhul Sfânt.
21 Ea va naşte* un Fiu şi-I vei pune numele Isus, pentru că El** va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.”
22 Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin prorocul care zice:
23 „Iată*, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu şi-I vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „dumnezeu este cu noi”.
24 Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; şi a luat la el pe nevastă-sa.
25 Dar n-a cunoscut-o până ce ea a născut un fiu*. Şi el i-a pus numele Isus.

A fost virgina pana s-a culcat cu iosif logodnicul ei, si apoi e totul natural cum e si in cazul oricarei femei ce are parte de sex si apoi aduce copii pe lume.Dream Catcher » Mar Aug 10, 2021 6:07 pm scrie:Lily » Mie Aug 04, 2021 2:54 pm scrie:
De ce i se zice Mariei "pururea fecioara" dacă ea a mai avut 3 sau 4 copii, pe lîngă iisus?
Okay, era virgină cînd l-a născut pe iisus ca să fie clar că e "miracol". Dar după ce i-a născut pe frații lui iisus?

Daca s-a intamplat astfel atunci Dumnezeu a comis un adulter/pacat.Lily » Dum Aug 29, 2021 2:48 pm scrie:Ți-am dat clar versetele din Biblie unde scrie clar că Iosif nu s-a culcat cu Maria, până la nașterea lui Iisus, deci nu ințeleg pe ce iți bazezi presupunerea. In stilul ăsta, bazat pe nimic, spun și eu că Maria a fost răpită de extratereștrii și așa a apărut Iisus. Incă puțin și spui că vreun străbunic de al tău L-a conceput pe Iisus. Totuși, să ne menținem la ceea ce spune Biblia, nu la ce vrem să credem sau ce a spus nu știu cine in nu știu ce biserică obscură.

Interesant ca tu vezi un lucru ce multi asa zisi crestini nu vor sa-l vada.Dream Catcher » Mar Sep 28, 2021 12:21 am scrie:Biblia e scrisă de oameni. Mi se pare aiurea să pui atîta bază pe ea.
"Să nu ai alți dumnezei afară de mine"
"Să nu-ți faci chip cioplit și să te închini la el."
Ciudat că sînt nevoit să argumentez împotriva bibliei cu citate din biblie. Dar dacă e singurul lucru în care tu crezi...

Până la ora actuală este cel mai certificat document istoric, din câte știu. Cu certitudine dacă discutăm despre documente mai vechi de 500 de ani. Am de ce să imi pun bază in el dacă de 2000 de ani este cunoscut și incă nu s-a dovedit vreo minciună conținută de acesta. Găsim in mod constant fragmente din Biblie, iar conținutul rămâne neschimbat.Dream Catcher » Mar Sep 28, 2021 12:21 am scrie:Biblia e scrisă de oameni. Mi se pare aiurea să pui atîta bază pe ea.
"Să nu ai alți dumnezei afară de mine"
"Să nu-ți faci chip cioplit și să te închini la el."
Ciudat că sînt nevoit să argumentez împotriva bibliei cu citate din biblie. Dar dacă e singurul lucru în care tu crezi...

In ortodoxie nu sunt venerați sfinții, ci sunt considerați intermediari. La fel și Maica Domnului, este respectată, dar nu venerată. Se consideră că se roagă pentru noi, și i se cere ajutorul rugând-o să se roage pentru noi, nu știu să se spună undeva că ea are vreo putere. Așa cum ințeleg eu ortodoxismul ea are puterea pe care o avem și noi, anume de a se ruga. I se mai spune impărătească sau stăpână, dar doar așa ca mamă a lui Iisus născut, dar nu cu vreo putere aparte. Doar se insinuează că poate Iisus ar avea o mai mare deschidere spre rugăciunile ei.Dream Catcher » Joi Oct 14, 2021 4:54 am scrie:Nu mă refeream la iisus. Ci la autorii bibliei, sfinții ș.a.m.d.

In ortodoxie chiar sunt venerati asa zis "sfinti parinti" .Lily » Vin Oct 15, 2021 12:35 am scrie:In ortodoxie nu sunt venerați sfinții, ci sunt considerați intermediari. La fel și Maica Domnului, este respectată, dar nu venerată. Se consideră că se roagă pentru noi, și i se cere ajutorul rugând-o să se roage pentru noi, nu știu să se spună undeva că ea are vreo putere. Așa cum ințeleg eu ortodoxismul ea are puterea pe care o avem și noi, anume de a se ruga. I se mai spune impărătească sau stăpână, dar doar așa ca mamă a lui Iisus născut, dar nu cu vreo putere aparte. Doar se insinuează că poate Iisus ar avea o mai mare deschidere spre rugăciunile ei.Dream Catcher » Joi Oct 14, 2021 4:54 am scrie:Nu mă refeream la iisus. Ci la autorii bibliei, sfinții ș.a.m.d.
Cu moaștele am mai spus, nu e vorba de vreo putere a sfinților morți, ci se vrea harul lui dumnezeu, care se presupune că l-a avut respectivul sfânt.

Am ascultat mulți preoți, chiar confruntați de evangheli;ti, cât să văd răspunsul lor legat de moaște și Maica Domnului, iar răspunsul lor acesta este că merg la moaște pentru harul dat de Dumnezeu acelui sfânt, la fel cum s-a intâmplat cu soldatul care a inviat. Asta este singura bază a pelerinajelor la moaște.Paco_ste » Vin Oct 15, 2021 1:15 pm scrie:In ortodoxie chiar sunt venerati asa zis "sfinti parinti" .Lily » Vin Oct 15, 2021 12:35 am scrie:In ortodoxie nu sunt venerați sfinții, ci sunt considerați intermediari. La fel și Maica Domnului, este respectată, dar nu venerată. Se consideră că se roagă pentru noi, și i se cere ajutorul rugând-o să se roage pentru noi, nu știu să se spună undeva că ea are vreo putere. Așa cum ințeleg eu ortodoxismul ea are puterea pe care o avem și noi, anume de a se ruga. I se mai spune impărătească sau stăpână, dar doar așa ca mamă a lui Iisus născut, dar nu cu vreo putere aparte. Doar se insinuează că poate Iisus ar avea o mai mare deschidere spre rugăciunile ei.Dream Catcher » Joi Oct 14, 2021 4:54 am scrie:Nu mă refeream la iisus. Ci la autorii bibliei, sfinții ș.a.m.d.
Cu moaștele am mai spus, nu e vorba de vreo putere a sfinților morți, ci se vrea harul lui dumnezeu, care se presupune că l-a avut respectivul sfânt.
Faptul ca oamenii merg la pelerinaje , la moaste , la morminte, e proba reala ca orotdoxia venereaza diverse personaje istorice. La fel cum si societatea laica ridica in slavi multi domnitori din istoria acestei tari. Proba a ce spun e ca exista zeci de mii statui a personajelor celebre din istoria Romaniei. Si nu de putine ori se fac manifestari in jurul acestora.
In ce priveste mama lui isus, nu avem cunostinta ca ea a fost inviata. Dar ce iti pot confirma, orice credincios se poate ruga direct catre Tatal ceresc fara nici un intermediar, si asta e indemnul lui isus.
Acel predicator protestant Nicu Butori, pot sa sustin ca in sutele de predici pe care le-am ascultat niciodata nu a indemnat sa ne rugam altcuiva decat direct Tatalui ceresc. Acesta e si motivul pentru care ii urmaresc predicile.
In ortodoxie majoritatea preotilor sunt pagani, ce indeamna inchinare la icoane, sarutarea lor, slujirea lor acasa. Bineinteles ca sunt pagane aceste practici.
O femeie imi spunea ca are o camera plina cu icoane , si ca daca ii fura cineva icoanele ea moare. Acesta e paganismul in toata splendoarea lui si e considerata o credinta frumoasa.
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Yandex [Bot] și 24 vizitatori