Forumul se află în probe. Vă rugăm să ne semnalați orice problemă întîmpinați.

Papa recunoaște evoluționismul și Teoria Big Bang!

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste

Dream Catcher
webmaster
webmaster
Subiecte: 165
Registered for: 7 years 5 months
7
Orientare religioasă: ateu
    unknown unknown

Re: Papa recunoaște evoluționismul și Teoria Big Bang!

Mesaj de Dream Catcher »

Lily » Dum Oct 31, 2021 6:47 pm scrie:El merită toată gloria și timpul nostru. Timpul petrecut citind o rugăciune către un sfânt s-ar investi mai bine in aducerea de slavă lui dumnezeu, dar asta este părerea mea.
Pot să vărs? :sick:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
Subiecte: 6
Registered for: 6 years 3 months
6
Orientare religioasă: creştin
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Dum Oct 31, 2021 6:47 pm scrie: Timpul petrecut citind o rugăciune către un sfânt s-ar investi mai bine in aducerea de slavă lui dumnezeu, dar asta este părerea mea. Nu ii condamn pe cei care aleg să se roage la un sfânt, doar că eu nu aș mai face asta.
Acesta e modul habotnic de interpretare a religiei.

Rugaciunea e o cerere catre autoritatea divina pentru implinirea unor dorinte ne-egoiste. Te rogi pentru cineva ce sufera, te rogi chiar pentru tine daca esti in suferinta, sa-ti dea pace sufleteasca . . . . nu bolboroseli fara discernamant.
Nu te rogi findca iti spune popa sau isus, ci ai o puternica dorinta de a-ti spune suferinta catre Tatal ceresc.

Timpul . . . . orice credincios adevarat, findca exista si falsi credinciosi, trebuie sa-si traisca viata ca si cum are viata eterna, adica nu va fi constrans de timp, si niciodata nu va considera timpul ca pe ceva irosit . Nici nu se va grabi, si nici nu va intarzia , findca duhul (spiritul) nou il va "ghida" in toate caile lui.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Paco_ste » Vin Noi 05, 2021 3:15 pm scrie:
Lily » Dum Oct 31, 2021 6:47 pm scrie: Timpul petrecut citind o rugăciune către un sfânt s-ar investi mai bine in aducerea de slavă lui dumnezeu, dar asta este părerea mea. Nu ii condamn pe cei care aleg să se roage la un sfânt, doar că eu nu aș mai face asta.
Acesta e modul habotnic de interpretare a religiei.

Rugaciunea e o cerere catre autoritatea divina pentru implinirea unor dorinte ne-egoiste. Te rogi pentru cineva ce sufera, te rogi chiar pentru tine daca esti in suferinta, sa-ti dea pace sufleteasca . . . . nu bolboroseli fara dscernamant.
Nu te rogi findca iti spune popa sau isus, ci ai o puternica dorinta de a-ti spune suferinta catre Tatal ceresc.

Timpul . . . . orice credincios adevarat, findca exista si falsi credinciosi, trebuie sa-si traisca viata ca si cum are viata eterna, adica nu va fi constrans de timp, si niciodata nu va considera timpul ca pe ceva irosit . Nici nu se va grabi, si nici nu va intarzia , findca duhul (spiritul) nou il va "ghida" in toate caile lui.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
Subiecte: 9
Registered for: 5 years 8 months
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Păi dacă te rogi pentru tine să ai pace nu e dorință egostă? Cred că bolborositul e apropo la vorbitul in limbi unde chiar nu știu, nu mă bag.
Cred că puțini ințeleg ce este rugăciunea și ce iși dorește Dumnezeu de la noi. de exemplu, se spune, că Iisus ii povestea Tatălui ziua Lui, in rugăciune. Rugăciunea ar trebui să fie formatoare, clăditoare a relației dintre noi și Dumnezeu. De asta nu imi place ideea de a sta să citesc o rugăciune, este prea impersonală. Prefer să vorbesc cu El așa cum simt, așa cum sunt. Vreau să formez o relație cu El. Dacă Iisus este mirele, iar creștinii mireasa, nu ar trebui mireasa să aibă o relație cu mirele? Nu ar trebui cei doi să vorbească, să se cunoască? Cam așa tratez eu relația. Vreau prin rugăciune să-mi clădesc relația cu El. Nu sunt perfectă, sunt muuuulte zile când nu am chef de vorbă, dar așa e și in o relație intre oameni/soți, uneori nu ai chef de vorbă. Nu e vorba că nu iți mai iubești soțul, doar ai altele pe cap.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator
Subiecte: 9
Registered for: 5 years 8 months
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Trebuie să precizezi motivul cererii de divorț. :D
Tu vrei să bagi divorț din simplă incăpățânare. Dacă ai avea idee cum este, nici nu ai lua in calcul ideea. Uite un motiv, El te cunoaște in totalitate, știe tot ce ai făcut și gândit de când te-ai născut. Nici mama ta nu te cunoaște atât de bine, și tot te iubește și este interesat de o relație cu tine. Nu cred că este partener pe pământul ăsta, bărbat sau femeie, care să ne poată iubi cunoscând ABSOLUT tot despre noi. Are un prim avantaj peste noi toți.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Esti socat ?
Da, cand ne simtim cu musca pe caciula suntem tentati sa respingem oferta.
Dar firea "naturala" e cea care ne-a "determinat" sa comitem faradelegea.
Mereu am obiceiul sa faca diverse analogii pentru intelegere clara.
Sa zicem ca te-ai casatorit si ai un fiu, numai ca acel fiu nu da doi bani pe spusele tatalui . Fiul e hotarat sa faca ce vrea el, nu ce e corect si de bun simt. Fura, inseala, minte, ii bate pe cei slabi, si poate ajunge acest fiu cand devine adult, ajunge judecator findca asta si-a dorit, insa caracterul e neschimbat, "lupul parul si-l schimba, naravul ba".
Imagineaza-ti ca ajungi sa fii judecat de acest fiu care a devenit judecator , si iti da o condamnare total nedreapta. Cam ce parere iti faci tu despre acest individ ajuns sa judece stramb si nedrept ?
In schimb Dumnezeu ii judeca pe toti cu dreptate, findca fiecare constinta va recunoaste dreptatea divina.
Spre exemplu citim in biblie despre ce pedeapsa a primit Cain cand a comis crima. Ei bine, Cain a spus ca pedeapsa primita e nedreapta.
Tu in judecata ta vei recunoaste ca a fost o judecata din iubire, nu din ura.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Scrie răspuns