Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Cine a creat pe cine?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Cine a creat pe cine?

Puteţi selecta 1 opţiune

Vezi rezultatele

Re: Cine a creat pe cine?

Mesajde Lily » Dum Dec 05, 2021 11:50 pm

Au fost inventați mulți dumnezei la fel cum au fost inventați și unicorni, doar că chiar există un Dumnezeu adevărat.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Reclame

Mesajde Dream Catcher » Mie Dec 22, 2021 6:21 am

Nu chiar există. Crezi u că există.
E o diferență.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Mesajde Paco_ste » Sâm Dec 25, 2021 4:54 pm

Dream Catcher » Mie Dec 22, 2021 5:21 am scrie:Nu chiar există. Crezi u că există.
E o diferență.

Daca a ajuns pana si Andrei Plesu sa aiba credinta . . . . si uite ca lui nu ii e rusine sa fie credincios.
Tinerii se declara atei ca nu cumva sa fie facuti de rusine, findcau nu habar cum sa-si argumenteze credinta.
Pentru asta te invit sa citesti cartea lui Antony Flew . E nu stiu cata oara iti recomand sa o citesti. Ori esti lenes, ori ti-e teama ca vei ajunge sa crezi. :D

https://www.emag.ro/exista-dumnezeu-ant ... DZW5TSBBM/
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Lily » Dum Dec 26, 2021 10:17 pm

Dream Catcher » Mie Dec 22, 2021 5:21 am scrie:Nu chiar există. Crezi u că există.
E o diferență.

Chiar există, dovezile o confirmă. Nu există nicio "dovadă" că nu există Dumnezeu.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Dec 26, 2021 10:21 pm

Poți asculta cartea, dacă nu ai chef să o citești https://www.scribd.com/audiobook/440179 ... d-His-Mind
Dacă nu ai acces la carte iți dau contul meu să o asculți.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Lun Ian 03, 2022 8:50 pm

Nu vreau cartea voastră tîmpită! X(
Huo!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Ian 04, 2022 11:22 pm

Hm, un om inteligent este curios, vrea să afle. Dacă nu vrei să citești inseamnă că îți este teamă de ceea ce vei afla. [-X
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Ian 22, 2022 6:50 pm

Și "Originea speciilor", a lui Darwin.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Feb 17, 2022 3:20 pm

Coranul este in arabă, deci cam greu, dar da, am studiat despre Coran, de ce nu?
Am invățat teoria lui Darwin in școală, ceea ce este extreeeeem de grav, fiind falsă.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 06, 2022 4:02 pm

Ooranul l-am citit, cartea lui Darwin inca nu am citit-o dar cu siguranta din continut s-a predat in scoala si pe baza ei s-a concretizat biologia evolutionista.

Nu ar fi greu sa inventezi dumnezei , dar trebuie sa te intrebi cum a fost posibil sa se ajunga la o asa perfectiune de viata din intamplare ?
De aceea ti-am recomandat cartea lui Antony Flew, findca acest om a fost ateu mare parte din viata si a predat ateismul cu indarjire, spre finalul vietii a inteles ca viata in complexitatea ei nu avea nici o sansa sa apara intamplator .
Deci cartea aia ce ti-am recomandat-o e aunui fost filozof ateu.
Cred ca te temi ca un filozof are argumente mult mai puternice de a convinge decat un om simplu ca mine. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Mar 06, 2022 5:57 pm

Dream Catcher dacă omul este făcut să pentru a filosofa atunci trebuie să citești opere scrise de filosofi? De altfel cam toți filosii citează in lucrările lor alți filosofi. Filosofia se naște din o curiozitate, iar dacă tu ești așa inclinat spre domeniul ăsta trebuie să iți trezească interesul o astfel de carte.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Mar 11, 2022 6:43 pm

@Paco: Perfecțiune de viață? Scuze, dar, u pe ce lume trăiești? :|
Viața mea categoric nu e perfectă. Cînd va fi, poate, voi crede în zeul vostru.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mar 13, 2022 10:21 pm

Păi dacă ateismul este calea de ce nu este viața ta perfectă? :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Mar 15, 2022 3:41 pm

Dream Catcher » Vin Mar 11, 2022 5:43 pm scrie:@Paco: Perfecțiune de viață? Scuze, dar, u pe ce lume trăiești? :|
Viața mea categoric nu e perfectă. Cînd va fi, poate, voi crede în zeul vostru.

Am exagerat cu formularea absolutista , scuze.
Cred ca cuvantul potrivit ar fi complexitatea coplesitoare si e pusa pe seama intamplarii.
E ilogica o astfel de convingere din moment ce omul in "desavarsirea" lui, nu e capabil sa copieze natura.

Dezideratele vietii nu e acelasi lucru cu complexitatea ei. Ei bine o pasare u a ales sa fie pasare si sa zboare. Ea are aceasta capacitate findca i-a fost atribuita/adaugata, daruita.
Insa omul prin iovatie si inventivitate a reusit sa implineasca dorinta de a zbura.
Nu esti multumit de viata ? Findca avem spiritul egoist, acesta e motivul pentru care niciodata nu suntem multumiti.
Ce ar fi sa ai copii si niciodata sa nu fie multumiti de tine ? :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Vin Mar 25, 2022 6:11 am

Lily » Dum Mar 13, 2022 9:21 pm scrie:Păi dacă ateismul este calea de ce nu este viața ta perfectă? :mrgreen:

Nicio legătură!
Aici nu e concurs de ce sună mai bine.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mar 27, 2022 11:22 pm

Ai spus că viața tu nu e perfectă, când va fi vei crede in Dumnezeu. Cu Dumnezeu poți tinde spre perfecțiune, cu ateismul vezi rezultatul și pe semne că nu iți place. dacă nu iți place, de ce nu schimbi ceva?
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Joi Mar 31, 2022 12:15 pm

Lily » Dum Mar 27, 2022 10:22 pm scrie:Ai spus că viața tu nu e perfectă, când va fi vei crede in Dumnezeu. Cu Dumnezeu poți tinde spre perfecțiune, cu ateismul vezi rezultatul și pe semne că nu iți place. dacă nu iți place, de ce nu schimbi ceva?

In biblie spune ca numai Dumnezeu e BUN. Nu spune ca e perfect.
Omul are sansa sa invete binele si sa-l iubeasca. Vad uneori oameni de prea bine se tampesc. Nu se simt bine cand totul e frumos si placut. Unii chiar urasc binele.
Schimbarea in bine vine abia cand simte pe pielea lui efectul raului.
Deseori auzi de la unii ca viata e de "rahat" . Ce anume ii indeamna sa-si deteste viata ?
Cu ceva ani in urma am intalnit o familie ce isi duceau fiica adolescenta la o manastire sa fie exsorcizata. Tanara era isterica, urla si se zbatea de nu puteai sa o stapanesti.
Mi-am dat seama ca frica de moarte vesnica a pus stapanire pe ea. Lipsea credinta ca exista un Dumnezeu ce ii va "curma" teama si va fi fericita pe eternitate. Sau poate ca era altceva, sa fie tanara lesbiana si nu era fericita findca nu putea sa-si manifeste dorinta.
Omul are nevoie de iubire pentru a gasi fericirea, pacea, linistea. Ar trebui sa fie lasati sa se manifeste in intimitate asa cum isi doresc.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Dum Apr 03, 2022 4:36 pm

Religia este un NIMIC, frumos împachetat.
Atît și nimic mai mult!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Apr 03, 2022 6:24 pm

Matei 5:48 Fiţi deci desăvârşiţi, aşa cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit! Ba da, spune că e perfect.

Păi nu prea. Dacă nu era nimic nu schimba viața atâtor oameni, radical. Un om nu se trezește dimineață și subit shimbă tot fără ca ceva să se intâmple. Religia cu certitudine este ceva, asta este clar.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Apr 08, 2022 7:34 am

Ah, dacă a zis Luminăția Sa Matei, e clar. Să mă scuze "Marele" Matei, că m-am îndoit.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 10, 2022 1:32 pm

Lily » Dum Apr 03, 2022 5:24 pm scrie:Matei 5:48 Fiţi deci desăvârşiţi, aşa cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit! Ba da, spune că e perfect.

Păi nu prea. Dacă nu era nimic nu schimba viața atâtor oameni, radical. Un om nu se trezește dimineață și subit shimbă tot fără ca ceva să se intâmple. Religia cu certitudine este ceva, asta este clar.

Adica Dumnezeu e perfect si isus spune ca si omul pacatos sa devina perfect ? Nu intelegi spusele lui isus "fara Mine nu puteti face nimic" .
Si nu, omul nu va deveni perfect ci desavarsit in sensul spiritual, adica din constinta lui va disparea dorinta de a gandi raul.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Dum Apr 10, 2022 2:06 pm

Perfecțiunea este o utopie, dragilor.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 10, 2022 3:32 pm

Dream Catcher » Dum Apr 10, 2022 1:06 pm scrie:Perfecțiunea este o utopie, dragilor.

De acord, insa tu stii ca matematic e realizabil uneori. Spiritual, social inseamna abordarea binelui.
Deci nu cautam perfectiunea ci imbunatatirea calitatii vietii, cautarea unei doze de fericire prin spiritualitate, moralitate , pace, liniste, iubire.
Paco_ste
moderator
moderator

Răspuns rapid

Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.

Ascunde Răspuns rapid
AnteriorUrmătorul

Înapoi la General