Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Cine a creat pe cine?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Cine a creat pe cine?

Puteţi selecta 1 opţiune

Vezi rezultatele

Re: Cine a creat pe cine?

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 17, 2022 9:51 am

Lily » Dum Sep 25, 2022 7:06 pm scrie:Hei, cred in educatia prin bataie, tot o forma de dragoste este. Neiubitor este cel ce lasa copilul sa faca ce vrea. Asta este nepasare.

Nu cred in educatia prin bataie.
Mustrare da, nu bataie. Si mustrarea trebuie sa fie blanda, sa constientizeze ca e iubit dar fapta lui e dispretuita.
Spre exemplu faptul ca traversezi un drum fara sa te asiguri, e un lucru rau. Nu e mare efort sa te asiguri, dar te scuteste de o eventuala suferinta fizica.
Iubirea pentru aproapele nu consta in traumatizarea lui, sau transformarea intr-un caracter agresiv. Daca folosesti nuiaua atunci asteapta-te ca cel asupra caruia ai folosit, candva sa se razbune. Pentru ca practicarea violentei fizice lasa urme in constinta, si apoi nu ai nici o sansa sa-l recuperzei oricat ai justifica aplicarea violentei.

Copii trebuiesc formati ca violenta nu aduce nimic bun. Cand devin adulti vor folosi violenta cu orice ocazie, si nu doar impotriva copiilor care sunt fara aparare, ci impotriva altor adulti.
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Reclame

Mesajde Lily » Vin Oct 21, 2022 12:31 am

Pai cu vorba buna a facut Biblia, regulile exista. Nu te pedepseste din prima, ai tone de oportunitati sa te indrepti, dar daca nu o faci este normal sa aplice o pedeapsa pentru indreptarea copilului ratacit.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 24, 2022 10:17 pm

Lily » Joi Oct 20, 2022 11:31 pm scrie:Pai cu vorba buna a facut Biblia, regulile exista. Nu te pedepseste din prima, ai tone de oportunitati sa te indrepti, dar daca nu o faci este normal sa aplice o pedeapsa pentru indreptarea copilului ratacit.

Eu nu am inteles cine pe cine a pedepsit .
In biblie regele David a comis, din pozitia de rege, niste lucruri oribile.
Ce pedeapsa a primit ?
Ce stiu e ca popii ortodocsi santajau constinta copiilor cu tot felul de grozavii, ca Dumnezeu ii va pedepsi daca pacatuiesc.
O astfel de practica mi se pare cea mai nociva/distructiva impotriva constintei copiilor.
Dar nah, daca ortodoxia e cea mai mare religie si mare parte din preoti sunt de fapt instruiti de catre securisti . . . . nu ma mira ca ei distrug constinta copiilor.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 25, 2022 5:00 pm

Ortodoxia nu e cea mai mare religie.
Din fericire!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Mesajde Lily » Dum Oct 30, 2022 8:02 pm

Catolicismul este cea mai mare religie. Ortodoxia se practica in putine tari: Rusia, Grecia, Bulgaria, Romania si inca vreo 2-3 tari.

Au fost pedepsiti foarte multi oameni. David se caia la timp, tocmai asta dovedeste ca Dumnezeu nu are ca scop pedepsirea omului, ci indreptarea lui. Au fost natii/orase/cetati pedepsite, oameni pedepsiti, ingeri pedepsiti, etc.. Daca era sa ne pedepseasca pe toti dupa cat meritam nu mai eram niciunul pe aici. Nu conteaza cat de tampit ai fost, ci conteaza ce intentionezi sa faci pe viitor. Daca te indrepti Dumnezeu te iarta, precum pe David. Daca persisti in tampenii intr-un final ti-o iei. A se vedea toate nenorocirile din ziua de azi. pai daca Dumnezeu era asa iute la manie mai exista Pamantul? La paradele gay unii se imbraca in Iisus si se plimba prin parada. Nici nu mai zic de alte nenorociri pe care nici nu vreau sa le mai mentionez. In ciuda tuturor nenorocirilor facute de noi, nu prea putem spune ca in ultimii ani am fost pedepsiti, desi mergem din rau in mai rau. Adica cei ca mine stiu ca urmeaza sa ne-o luam, dar nu putem spune ca nu am avut timp de cainta, doar ca am ales sa nu o facem si vom plati consecintele. Dupa ce ne pedepseste nu putem zice ca e rau cat timp am avut atat de mult timp sa ne caim, dar am refuzat.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 31, 2022 10:53 am

Lily » Dum Oct 30, 2022 7:02 pm scrie:Daca te indrepti Dumnezeu te iarta, precum pe David. Daca persisti in tampenii intr-un final ti-o iei. A se vedea toate nenorocirile din ziua de azi. pai daca Dumnezeu era asa iute la manie mai exista Pamantul?

Nenorocirile se peterec nu doar din vina omului. E si natura incontrolabila, si omul nelegiuit . . . dar eu intrebasem altceva. Ce pedeapsa a primit isus pentru atrocitatile facute de el in timpul tineretii ca rege ?
Findca pocainta lui era pe cand nu mai era rege si statea linistit cu capul intre sanii fecioarelor ?
Plus ca la tron a venit un copil nascut din Batsheba.
Ce reparatie i-a facut fostului sot al acesteia pe care David a fortat-o , findca el ca rege daca aia nu se supunea o ucidea cum si pe barbatul ei l-a ucis.

Mai, pe mine ma uimeste cu cata usuratate vedeti faptele acestui caine pe nume David.
Pentru mine David ramane un caine oricat ati zice ca s-a pocait, findca se presupunea ca in jurul lui erau preoti care ii aminteau zi si noapte de existenta si legile lui Dumnezeu. Daca el nu s-a pocait in momentul cand a ravnit la femeia lui Urie atunci a pierdut orice sansa de a fi iertat ca rege . Deci el nu era un derbedeu din inchisoare ci rgele israelului care mai avea zeci de amante.
ideile ca Dumnezeu l-a iertat ca s-a pocait sunt inselatoriile preotilor ca sa santajeze familia regala, si l-au bagat pe David la batranete intre sanii fecioarelor, chipurile ii era frig, de parca nu existau pietre rotunde care sa le incalzeasca si sa le puna sa-i incalzeasca corpul.

Pe bune daca va inteleg pe voi femeile, cum naiba sa treceti cu asa usuratate pentru faptele acelui caine de David ?
Pai exista oameni absolut nevinovati pe pamant si care au sfarsit rau de tot chipurile au fost pedepsiti de Dumnezeu.
Daca faci comparatie fapta lui Anania si Safira care au mintit cu ce pret si-au vandut proprietatile si au fost ucisi, acestia doi in comparatie cu cainele de David, erau sfinti. Acei doi batrani au pastrat o parte findca chiar spune legea sa nu te increzi in oameni. Pai Petru era un fatzarnic, cum naiba sa ai incredere in el si sa-i spui ca mai ai ceva bani dar ii pastrezi ?
Bineinteles ca spui altfel decat vrea el sa auda. Si apoi de unde si pana unde pretentia lui Petru ca cei doi l-au mintit pe Dumnezeu ? Pai Petru era Dumnezeu ?

David ramane un caine pentru vesnicie, ierti cad David repara raul facut, il invie pe Urie si ii da nevasta neatinsa de el. Asta e reparatia morala si trupeasca ce ar trebui ca David sa faca. A facut el asta ? Nu. A facut o gramada de copii, bineinteles ca femeia nu avea incotro, nu avea decat sa-i satisfaca placerile sexuale ale cainelui, si oricum nu existau prezervative, femeia avea barbatul mort, si nu dorea sa fie si ea victima criminalului de David.

Inca nu pot sa-mi revin din soc, sa constat ca pentru unii David e un idol adorat si i se trece cu vederea atrocitatile.
Pai esti dispusa sa accepti in preajma ta un astfel de individ si sa detesti atitudinea fratelui care nu accepta astfel de manipulari ?
Cine va invata pe voi ca trebuie sa iertati astfel de jeguri umane ?
Nu stiu daca stii, cand evreii au iesit din Egipt si o parte din ei sau razvratit, Moise a impartit in doua grupuri si le-a poruncit grupului care erau de partea lui sa macellareasca pe ceilalti. Pai acolo nu erau si copii ? Copii se duc cu parintii, ca asa e normal. Pentru mine Moise e un criminal la fel ca si David.
Pai daca vine un musulman si zice "daca nu te faci musulman te ucid" findca el are un dumnezeu care ii zice sa ucida pe oricine nu vrea sa se faca musulman, ce crezi ? Are el dreptate iar tu meriti sa fii ucisa ? Ca deh, e credincios si aplica legea Dumnezeului de care stie.

Eu cred ca trebuie sa-ti revizuiesti intreaga cunoastere in religie. Dumnezeu e al iubirii, nu al cainilor care zic ca sunt regi pusi de Dumnezeu in schimb comit atrocitati inimaginabile .
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Noi 13, 2022 10:32 pm

Cine a contestat ca David a făcut muuuuuuuuulte tampenii? Nu eu, nu Dumnezeu. Nu reusesti să intelegi măreția bunatății Lui.
Prețul păcatului lui David de ucidere și adulter a fost mare. Și-a petrecut restul vieții regretând asta. Într-un psalm, el și-a exprimat chinul mental și a cerut iertare. „Miluiește-mă, Dumnezeule, după bunătatea Ta iubitoare; după mulțimea îndurărilor Tale, șterge fărădelegile mele.
Dumnezeu l-a pedepsit pe David și a adus asupra lui consecințele rele ale păcatului său pentru a ne învăța caracterul curat al Legii lui Dumnezeu. Lui David i-au fost aplicate trei consecințe directe:
În primul rând: Natan a spus că sabia nu va pleca niciodată din casa lui David (2 regi 12:10). Acest lucru s-a împlinit în morțile violente succesive a cel puțin trei dintre fiii săi – Amnon (2 regi 13:29), Absalom (2 regi 18:14) și Adonia (1 Regi 2:25).
În al doilea rând: Natan i-a proorocit lui David că propriile sale soții vor fi umilite înaintea întregului Israel (2 regi 12:11). Acest lucru s-a împlinit când Absalom „s-a culcat cu concubinele tatălui său înaintea ochilor întregului Israel” (2 regi 16:22).
Al treilea: Natan a pronunțat sfârșitul fatal al fiului conceput de păcatul lui David cu Bat-Șeba (2 regi 12:14). Aceasta s-a împlinit la șapte zile după sentința de judecată a lui Natan (2 regi 12:18). Pentru David, moartea fiului său a fost o pedeapsă mult mai mare decât propria sa moarte.
Ai citit Psalmii? Ti se pare că David era super mulțumit cu viața lui? Mie nu prea.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Noi 19, 2022 5:01 pm

Deci 3 fii de-ai lui David au murit pentru păcatele tatălui lor...
Soțiile lui David au fost "umilite înaintea întregului Israel"...

Ce zeu "bun" și "corect"! #-o
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Lun Noi 21, 2022 3:14 am

3 fii au murit pentru ca atat au avut de trait. Daca aveau 90 de ani si mureau de batranete insemna ca i-a ucis Dumnezeu?
Sotiile lui David nu erau super de treaba. De exemplu una i-a spus lui David sa nu mai danseze pentru Dumnezeu ca se face de ras, este rege. Nu intelegea ca David era rege pe o mica zona si dansa pentru un rege care este rege peste tot universul. In Biblie se spune ca Dumnezeu ii mustra pe cei pe care ii iubeste. Daca nu patesti nimic e de rau.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Noi 25, 2022 9:44 pm

Cum îi găsești u scuze...
Unde e gîndirea aia analitică cu care te lauzi?

Am mai spus-o, pe alt topic: dumnezeu, ori nu există, ori e o jigodie! [-X
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Noi 27, 2022 8:12 pm

Dumnezeu este drept si iubitor. Normal, de asta este PERFECT.
Daca Dumnezeu exista, de ce este o jigodie?
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Dec 03, 2022 8:58 pm

Ce mă enervezi cînd zici că zeul tău e "perfect". ~X(
Deschide ochii și o să vezi singură, de ce e jigodie.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Dec 11, 2022 12:05 am

Este PERFECT. Iti spun pana iti intra in capatana. Nu zic ca inteleg toate metodele si alegerile Lui, dar stiu ca pot sa am incredere in El. La fel cu parintii, multe chestii nu intelegeam de ce le fac, si ma enervau, eram suparata pe ei, etc., dar erau pentru binele meu. A se vedea cand ne ducea tata la scoala. Cand ne duceau la medic. Cand te-a dus bunica la dentist. Multe nu le intelegeam atunci, dar asta nu inseamna ca ei erau jigodii.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Dec 13, 2022 4:51 pm

Pe ce te bazezi cînd afirmi că zeul e perfect?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Dec 22, 2022 9:47 pm

Nu i-am gasit vreun defect, si am cautat. Am mai spus, in timp ce citeam Biblia puneam la indoiala o tona de decizii luate de El, mi se parea ca puteau exista solutii alternative, dar acum am ajuns la concluzia ca nu, nu existau solutii mai bune. Erau rele necesare.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Manole » Vin Dec 23, 2022 1:03 am

Dumnezeu e perfect, e adevarat. Si pentru ca perfectiunea nu exista nici Dumnezeu nu exista. De fapt, el exista, dar nu e ceea ce crede Lily, e o metafora.

Apropo, Lily, te deranjeaza daca, spre deosebire de biserica ta misogina, noi aici te consideram om ca noi? E adevarat ca m-am departat de subiect, biserica nu are nicio legatura cu Dumnezeu, dar ziceam doar.
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Dream Catcher » Dum Dec 25, 2022 3:59 pm

Simplul fapt că există atei, dovedește că zeul nu e perfect!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Vin Dec 30, 2022 12:44 am

Manole » Vin Dec 23, 2022 12:03 am scrie:Dumnezeu e perfect, e adevarat. Si pentru ca perfectiunea nu exista nici Dumnezeu nu exista. De fapt, el exista, dar nu e ceea ce crede Lily, e o metafora.

Apropo, Lily, te deranjeaza daca, spre deosebire de biserica ta misogina, noi aici te consideram om ca noi? E adevarat ca m-am departat de subiect, biserica nu are nicio legatura cu Dumnezeu, dar ziceam doar.

Biserica e misogina??? De unde si pana unde?

Dream Catcher » Dum Dec 25, 2022 2:59 pm scrie:Simplul fapt că există atei, dovedește că zeul nu e perfect!

Nu, asta dovedeste ca exista si este perfect. Daca era ca noi, imperfect, ne obliga sa-L iubim.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Dec 31, 2022 4:06 pm

U abia acum afli că biserica e misogină?
În ce văgăună ai stat ascunsă?

biblia e plină de mizerii la adresa sexului frumos.
Știi motivul pentru care în catolicism și ortodoxism, femeile nu pot fi preoți?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Ian 08, 2023 5:14 pm

Femeia este sentsibilitate, duiosie, emotie, etc. Barbatul este rational, puternic, el este potrivit ca el sa fie preot, nu femeia. De asta in biserica se spune ca femeia sa poarte ceva pe cap, cat sa isi acopere emotiile, patima. Iar barbatul sa isi dea jos ce are pe cap, adica scutul ratiunii si sa se lase deschis emotional. Doar LGBTQ+ cred ca nu exista diferente intre barbati si femei. Eu cred ca exista diferente, si nu stiu ca biserica sa fie misogina. Nu e misogina pentru ca interzice femeilor sa fie preoti. La spovedanie vin multi cu tot felul de pacate, iar regulile bisericesti sunt foarte stricte, iar femeia fiind emotionala este mai usor de manipulat, se lasa mai usor coplesita de emotii, ignorand ratiunea.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Manole » Dum Ian 08, 2023 5:25 pm

Din punctul meu de vedere e misogina. Eva e pacatoasa, nu Adam.
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Dream Catcher » Lun Ian 09, 2023 3:21 pm

@Lily: Nu ăsta e motivul pentru care femeile nu pot fi preoți.
Motivul oficial este că discipolii lui iisus erau toți bărbați. Dar se uită că erau evrei. Pitici. Pescari. Urîți. Și exemplele pot continua.
În acele vremuri, femeile nu aveau voie să umble cu găștile de bărbați.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Ian 15, 2023 8:00 pm

Eu ma refeream de ce nu sunt acum femeile preoti. Atunci clar femeile nu puteau merge singure sa duca mesajul, plus ca era periculos chiar si pentru un barbat, pana la urma cam toti au fost omorati, barbati fiind,

@Manole, amandoi sunt pacatosi. Da, ea a fost prima si l-a incurajat si pe el sa muste din fructul interzis, dar el a facut alegerea. Putea sa spuna nu si gata.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 20, 2023 4:54 pm

Și eu mă refeream la același lucru. De ce femeile nu pot fi preoți ACUM.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mie Ian 25, 2023 1:23 am

Am spus in mesajul anterior, semeile sunt diferite, sunt sensibile, emotionale, panicoase, nu sunt adecvate pentru preotie. Barbatii nu sunt potriviti pentru invatamantul prima si prescolar, nu au rabdarea si sensibilitatea necesara. Suntem facuti diferit.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Răspuns rapid

Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.

Ascunde Răspuns rapid
AnteriorUrmătorul

Înapoi la General