Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Vă temeți de moarte?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Vă temeți de moarte?

Da
7
44%
Nu
9
56%

Voturi totale : 16

Re: Vă temeți de moarte?

Mesajde Lily » Dum Aug 21, 2022 1:29 pm

Paco_ste » Joi Aug 18, 2022 7:27 am scrie:
Lily » Sâm Iul 30, 2022 6:35 pm scrie:Nu am fost morți și vă este teamă pentru că ne dorim eternitate. De asta facem copilași, plantăm copaci, căutăm maniere de a trăi prin ceva cât mai mult. Vrem eternitate. Nu ne putem imagina ca noi să nu existăm. Partea bună este că intr-adevăr, trăim veșnic. Nu incetăm să existăm. Partea proastă e că putem exista veșnic in Iad, unde nu e tocmai plăcut. Extrem de cald, miros de sulf, nu ai aer, îți e sete veșnic, arzi in lavă, nici măcar nu poți comunica cu cei din jur.

Asa cum catolicii au inventat purgatoriul, clericii ortodocsi au inventat iadul, pentru a santaja constinta credulilor.
Nu va exista nimeni in vreun iad, e o inselatorie a escrocilor care isi zic preoti.
Un Dumnezeu iubitor si sfant nu ar putea face asa ceva, in schimb inselatorii ca sa distruga constinta omului vor apela mereu la astfel de monstruozitati.

Asta este o prostie a la Martorii lui Iehova. Nu te mai imbăta cu apă rece! Iad-ul există, indiferent dacă iți convine sau nu. Un Dumnezeu care nu ar pedepsi relele nu ar mai da dovadă de corectitudine. Țin să iți reamintesc că Moise nu a intrat in pământul promis din cauza prostiilor făcute. Dumnezeu a lăsat toată generația să moară din cauza relelor făcute in pustiu. A trimis potopul. A distrus Sodoma și Gomora, deci treaba cu e un Dumnezeu care este bun și nu ar face niciodată ceva care să nu ne placă nu prea merge. Faci tâmpenii, plătești. Iisus și-a dat viața ca noi să nu ajungem in Iad, deci cum mama ei de chestie după să vină unul să zică că nu există Iad?! Poți să te convingi aici că există un Iad și să iei măsuri să nu ajungi la fiert in smoală sau să te convingi când ajungi acolo. Alegerea iți aparține, dar să nu te plângi că nu ai știut.

Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 4:58 pm scrie:Eu nu am văzut nimic din ceea ce descrii u. Deși m-am sinucis de două ori.

Nu te-ai sinucis, nu mai spune prostia asta!!! A te sinucide presupune moartea. Tu poți avea cel mult o tentativă. Păi tu imi comentezi că am tastat o literă greșit și nu știi diferența intre act și tentativă????? Ai făcut dreptul, una e să incerci să omori un om, alta e să il omori. :roll: Jesus!
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Reclame

Mesajde Dream Catcher » Vin Aug 26, 2022 6:35 am

Cine e deștept, înțelege. =;
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Mesajde Lily » Dum Aug 28, 2022 6:05 pm

Cine nu să mai pună mâna pe carte, ăh?! :)) :)) :))
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Sep 06, 2022 5:15 pm

Cam așa ceva. :)
Paco, u ce părere ai?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Vin Sep 09, 2022 10:59 am

Dream Catcher » Mar Sep 06, 2022 7:15 pm scrie:Cam așa ceva. :)
Paco, u ce părere ai?

Ca ai avut doua tentative ?
Sunt confuz.
Pare ca vrei sa experimentezi invierea mai devreme.
Retine ceva, ca in momentul cand vei invia, sa retii ca ai fost inviat de acei extraterestri cu care isus a plecat in urma cu doua mii ani.
Iar invierea a fost facuta din dragoste , nu ca suntem merituosi, ci asa sunt extraterestri.
Daca cineva te va indemna sa ucizi (la inviere) sa nu il asculti.
Sa nu urmezi pe raufacatori. Ci sa te bucrui din toata inima de viata noua pe care ai primit-o.
Tu vei sti sigur cine te-a inviat. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Lun Sep 12, 2022 7:44 am

Paco, u te temi de moarte?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Sep 25, 2022 5:16 pm

Eu nu ma tem pentru ca stiu unde si cu cine ajung. :x

Paco_ste » Vin Sep 09, 2022 12:59 pm scrie:
Dream Catcher » Mar Sep 06, 2022 7:15 pm scrie:Cam așa ceva. :)
Paco, u ce părere ai?

Ca ai avut doua tentative ?
Sunt confuz.
Pare ca vrei sa experimentezi invierea mai devreme.
Retine ceva, ca in momentul cand vei invia, sa retii ca ai fost inviat de acei extraterestri cu care isus a plecat in urma cu doua mii ani.
Iar invierea a fost facuta din dragoste , nu ca suntem merituosi, ci asa sunt extraterestri.
Daca cineva te va indemna sa ucizi (la inviere) sa nu il asculti.
Sa nu urmezi pe raufacatori. Ci sa te bucrui din toata inima de viata noua pe care ai primit-o.
Tu vei sti sigur cine te-a inviat. :D

Nu exista extraterestrii, deci nu putea sa plece cu ce nu exista.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Lun Sep 26, 2022 1:44 pm

Moartea este o etapă naturală a vieții, așa cum este și nașterea. Viața pe Pământ n-ar putea exista fără naștere. Dar, deasemenea, viața pe Pământ n-ar putea exista fără moarte. Dacă n-ar mai muri oamenii, resursele planetei s-ar epuiza. Poveștile cu nemurirea sufletului și învierea sunt lipsite de substanță. Sufletul, reprezentat în organism de gânduri, emoții, sentimente și alte trăiri cu fundament în subconștient, moare imediat odată cu încetarea din viață, toate informațiile din organism se pierd iremediabil. Dacă omul moare, totul se pierde. Cadavrul este bun doar pentru îmbogățirea solului. Restul poveștilor fac parte din politica preoților din toate religiile.
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 400

Mesajde Lily » Lun Sep 26, 2022 6:10 pm

Atunci cum iti explici ca sunt zeci de mii de oameni care mor iar apoi pot reda cu lux de amanunte informatii despre locul unde au murit, ce se vorbea, cine era si unde era, etc.?! Uite exemple: Gabriel Cotabita, Sharon Stone, Elizabeth Taylor, etc. Sunt o multime de experimente si cercetari pe tema aceasta. Uite exista o cercetare in care pacienti muribunzi au fost pusi pe o targa care era cantarita, s-a constatat ca in momentul in care omul moare, toti pacienti subit se usureaza cu cateva grame, ceea ce sigur ca pare absolut socant. Mai este cazul unei femei din SUA, parca, care a murit si imediat dupa ce a fost resuscitata a inceput sa descrie conversatiile asistentilor pe holuri, sa descrie un pantof care se afla pe acoperisul spitalului, care evident chiar a fost gasit acolo. S-a verificat daca femeia fusese vreodata pe acoperis, ea sau familia, si nu fusesera niciunii. Apoi sunt medicii si asistentii care lucreaza in ingrijirea paleativa, adica a pacientilor muribunzi, pentru care nu se mai poate face nimic. Si aici o multime de experiente, cum majoritatea spun, inainte sa moara, ca de ce sunt atat de multi oameni in jurul lor, aici am si o experienta personala, cu tatal finului nostru, care in ultima perioada, inainte sa moara, sustinea ca este foarte multa lume in jurul lui, desi era doar nevasta lui sau copilul. Apoi asistenti si medici care spun ca atunci cand mor unii pacienti in camera se face subit foarte frig. Unii mor tipand cu o fata absolut terifiata, uitandu-se fix in un punct, ca si cum au vazut ceva care ii sperie cumplit. In timp ce altii mor foarte fericiti, uneori apar si anumite mirosuri ca de flori, fara o sursa vizibila. Apoi il am pe tata care s-a inecat cand era mic si si-a vazut viata si a vazut-o pe mama lui si pe Labus, cainele lui, asteptandu-l in poarta. Cred ca sunt muuuult prea multe dovezi ca exista ceva dupa moarte. Ce si cum cred ca ramane deschis discutiei, dar ceva cu certitudine este.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Sep 27, 2022 1:08 pm

Lily » Lun Sep 26, 2022 8:10 pm scrie:Atunci cum iti explici ca sunt zeci de mii de oameni care mor iar apoi pot reda cu lux de amanunte informatii despre locul unde au murit, ce se vorbea, cine era si unde era, etc.?! Uite exemple: Gabriel Cotabita, Sharon Stone, Elizabeth Taylor, etc. Sunt o multime de experimente si cercetari pe tema aceasta. Uite exista o cercetare in care pacienti muribunzi au fost pusi pe o targa care era cantarita, s-a constatat ca in momentul in care omul moare, toti pacienti subit se usureaza cu cateva grame, ceea ce sigur ca pare absolut socant. .

Cu cateva grame ? :shock:
Poate pierde cateva grame de lichide prin evaporare sau altfel. Nu cred asa ceva findca un cantar are eroare foarte mare, de 1-2 %
adica la 100 kg cat cantareste unul mai corpolent, eroarea e de 1-2 kg.
Toti pe care ai enumerat au fost in moarte clinica, adica nu erau morti ci in coma, iar functiile vitale uneori nu sunt detectate .
Pe mine ma impresioneaza altceva, faptul ca isi revine total din coma si se insanatoseste .
Am avut o astfel de ruda, a fost declarata decedata, transportata la morga si dupa 24 ore s-a trezit , era sanatoasa, s-a imbracat si a venit pe picioare acasa. Din pacate au prins-o astia cu covid pe la spital, si n-a mai scapat din ghearele macelarilor de acolo.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mar Sep 27, 2022 1:45 pm

Lily » Lun Sep 26, 2022 9:10 pm scrie:Atunci cum iti explici ca sunt zeci de mii de oameni care mor iar apoi pot reda cu lux de amanunte informatii despre locul unde au murit, ce se vorbea, cine era si unde era, etc.?! Uite exemple: Gabriel Cotabita, Sharon Stone, Elizabeth Taylor, etc. Sunt o multime de experimente si cercetari pe tema aceasta. Uite exista o cercetare in care pacienti muribunzi au fost pusi pe o targa care era cantarita, s-a constatat ca in momentul in care omul moare, toti pacienti subit se usureaza cu cateva grame, ceea ce sigur ca pare absolut socant. Mai este cazul unei femei din SUA, parca, care a murit si imediat dupa ce a fost resuscitata a inceput sa descrie conversatiile asistentilor pe holuri, sa descrie un pantof care se afla pe acoperisul spitalului, care evident chiar a fost gasit acolo. S-a verificat daca femeia fusese vreodata pe acoperis, ea sau familia, si nu fusesera niciunii. Apoi sunt medicii si asistentii care lucreaza in ingrijirea paleativa, adica a pacientilor muribunzi, pentru care nu se mai poate face nimic. Si aici o multime de experiente, cum majoritatea spun, inainte sa moara, ca de ce sunt atat de multi oameni in jurul lor, aici am si o experienta personala, cu tatal finului nostru, care in ultima perioada, inainte sa moara, sustinea ca este foarte multa lume in jurul lui, desi era doar nevasta lui sau copilul. Apoi asistenti si medici care spun ca atunci cand mor unii pacienti in camera se face subit foarte frig. Unii mor tipand cu o fata absolut terifiata, uitandu-se fix in un punct, ca si cum au vazut ceva care ii sperie cumplit. In timp ce altii mor foarte fericiti, uneori apar si anumite mirosuri ca de flori, fara o sursa vizibila. Apoi il am pe tata care s-a inecat cand era mic si si-a vazut viata si a vazut-o pe mama lui si pe Labus, cainele lui, asteptandu-l in poarta. Cred ca sunt muuuult prea multe dovezi ca exista ceva dupa moarte. Ce si cum cred ca ramane deschis discutiei, dar ceva cu certitudine este.

Tu ești în lumea ta. #-o
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Mar Sep 27, 2022 3:28 pm

Lily visează cu ochii deschiși, crede-n toate poveștile care se varsă-n mass media ca să crească ratingul. Evident că există oameni care și-au revenit după ce au fost în comă și, pe urmă, au povestit ce-au visat. În unele cazuri informațiile din vise au avut corespondent în realitate, dar asta nu reprezintă ceva extraordinar. Și oamenii normali visează și regăsesc în realitate multe detalii pe care subconștientul lor le-a vizualizat.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Vin Sep 30, 2022 3:57 pm

Cînd ești pe patul de moarte, e ceva normal să delirezi.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Oct 09, 2022 6:19 pm

Paco_ste » Mar Sep 27, 2022 3:08 pm scrie:
Lily » Lun Sep 26, 2022 8:10 pm scrie:Atunci cum iti explici ca sunt zeci de mii de oameni care mor iar apoi pot reda cu lux de amanunte informatii despre locul unde au murit, ce se vorbea, cine era si unde era, etc.?! Uite exemple: Gabriel Cotabita, Sharon Stone, Elizabeth Taylor, etc. Sunt o multime de experimente si cercetari pe tema aceasta. Uite exista o cercetare in care pacienti muribunzi au fost pusi pe o targa care era cantarita, s-a constatat ca in momentul in care omul moare, toti pacienti subit se usureaza cu cateva grame, ceea ce sigur ca pare absolut socant. .

Cu cateva grame ? :shock:
Poate pierde cateva grame de lichide prin evaporare sau altfel. Nu cred asa ceva findca un cantar are eroare foarte mare, de 1-2 %
adica la 100 kg cat cantareste unul mai corpolent, eroarea e de 1-2 kg.
Toti pe care ai enumerat au fost in moarte clinica, adica nu erau morti ci in coma, iar functiile vitale uneori nu sunt detectate .
Pe mine ma impresioneaza altceva, faptul ca isi revine total din coma si se insanatoseste .
Am avut o astfel de ruda, a fost declarata decedata, transportata la morga si dupa 24 ore s-a trezit , era sanatoasa, s-a imbracat si a venit pe picioare acasa. Din pacate au prins-o astia cu covid pe la spital, si n-a mai scapat din ghearele macelarilor de acolo.

Nu a fost nicio eroare, erau pusi pe cantare speciale de mare precizie, tocmai pentru a detecta orice schimbare. Sunt foarte multe studii pe tema asta.
Gabriel Cotabita a facut stop cardio-respirator si a fost resuscitat. Un om in coma nu este resuscitat. Multi atei sperau ca a fost doar o chestie de promovare, dar nici vorba, a cam disparut de pe ecrane, s-a dedicat religiei si familiei, cam opusul carierei.

reality24 nu vorbim despre subconstient atunci cand vorbim despre evenimente descrise care nici nu s-au intamplat in acelasi oras. Stiu de o femeie care i-a spus ginerelui ce a spus acela cand a aflat ca ea a murit, adica: Bine ca a murit baba. Asta nu e subconstient sau nu stiu ce substanta eliberata de corp. Sigur ca iti poti imagina multe, dar daca eu stiu sa iti spun, cat timp teoretic sunt moarta, ce a zis altul in China, avem o problema. Aia nu mai este imaginatie. Un om rational trebuie sa isi puna intrebarea cum detii o asemenea informatie daca erai mort, deci teoretic creierul tau nici nu mai functiona, deci si daca X se afla in camera cu tine teoretic, daca existi doar prin intermediul corpului, tu nu trebuia sa mai ai abilitatea de a retine informatii.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Oct 14, 2022 11:58 pm

Ahamz. Și "sufletul" s-a întors înapoi în trup.
Foarte rațional, n-am ce zice. ~X(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 17, 2022 7:06 am

Dream Catcher » Sâm Oct 15, 2022 1:58 am scrie:Ahamz. Și "sufletul" s-a întors înapoi în trup.
Foarte rațional, n-am ce zice. ~X(

Imagineaza-ti ca suntem niste hardware de computer, si instalezi si dezinstalezi sistemul de operare.
In Geneza scrie ca intai a creat corpul, si apoi i-a dat si spirit de viata.
Dealtfel la deces stim ca dispare spiritul de viata si ramane doar trupul.
Ei bine divinitatea opereaza la un alt nivel de stiinta , stiinta si tehnologie la care savantii doar viseaza.
Citeam in urma cu vreo 10 ani cum un magnat rus a adunat savanti care sa-i transfere spiritul pe un suport fizic creat de om, in eventualitatea transferarii pe un trup nou.

Deci divinitatea stapaneste bine tehnologia vietii eterne. Tu nu crezi findca te limitezi doar pe ce cunoaste omul.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Joi Oct 20, 2022 8:33 pm

Da, Paco a dat un exemplu bun.
Sufletul iese din trup la moarte, si da, in unele cazuri poate reintra in trup. A se vedea multiplele exemple date anterior.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 25, 2022 1:54 pm

Paco_ste » Lun Oct 17, 2022 10:06 am scrie:[...]
Citeam in urma cu vreo 10 ani cum un magnat rus a adunat savanti care sa-i transfere spiritul pe un suport fizic creat de om, in eventualitatea transferarii pe un trup nou.
[...]

:))
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Vin Noi 04, 2022 3:38 pm

Dream Catcher » Mar Oct 25, 2022 3:54 pm scrie:
Paco_ste » Lun Oct 17, 2022 10:06 am scrie:[...]
[...]

:))

Sunt sigur că magnatul rus și-a dat seama că nu este posibil așa ceva și că va fi păcălit de savanți și a renunțat la timp la această idee. Nu există suflet sau spirit. Informațiile din creier pot fi salvate înainte de moarte și nu se pierd. În rest, povești de adormit copiii.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 06, 2022 12:28 am

Eu mă tem de moarte.
Am răspuns, scurt, la întrebarea topic-ului. :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Dum Noi 06, 2022 3:01 pm

Eu nu mă tem de moarte. Am fost de mai multe ori în pericol și eram la un pas să-mi pierd viața. Moartea este un proces natural. Din punct de vedere științific, orice naștere va însemna și un deces, mai devreme sau mai târziu. Tot din punct de vedere științific, s-a demonstrat că invers nu se poate.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Lily » Dum Noi 06, 2022 5:45 pm

Ba da, resuscitarea este o inviere. iisus a inviat, Lazar a inviat. Multi, dupa ce sunt readusi la viata spun ca au inviat a doua oara, deci se poate, oarecum.
Eu nu ma tem de moarte pentru ca stiu unde ajung. Cei care refuza sa isi testeze opiniile vor avea o surpriza, eu nu.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Lun Noi 07, 2022 4:08 pm

Lily » Dum Noi 06, 2022 7:45 pm scrie:Ba da, resuscitarea este o inviere. iisus a inviat, Lazar a inviat. Multi, dupa ce sunt readusi la viata spun ca au inviat a doua oara, deci se poate, oarecum.
Eu nu ma tem de moarte pentru ca stiu unde ajung. Cei care refuza sa isi testeze opiniile vor avea o surpriza, eu nu.

Toate acele experiențe ale celor care și-au revenit după anumite evenimente neplăcute legate de starea de sănătate sunt rodul subconștientului uman care este nelimitat și poate crea situații, întâmplări și evenimente care pot întrece chiar și cele mai îndrăznețe scenarii de filme science-fiction. Resuscitarea are șanse de reușită doar când mai există activitate cerebrală, adică viață, în corpul respectiv. Odată instalată moartea cerebrală, toate manevrele de resuscitare sunt inutile. Poveștile din Biblie cu cei care se zice c-au înviat după ce-au murit sunt lipsite de substrat din sfera realității. Oamenii care cred astfel de basme, fie sunt lipsiți de educație sau n-au discernământ, fie sunt implicați în mișcări religioase și au anumite interese profitabile pentru ei și pentru colaboratorii lor, și aici avem de-a face cu cei care se prefac că ei cred în tot ce se minte prin Biblie.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Paco_ste » Mar Noi 08, 2022 8:05 am

reality24 » Lun Noi 07, 2022 6:08 pm scrie: Toate acele experiențe ale celor care și-au revenit după anumite evenimente neplăcute legate de starea de sănătate sunt rodul subconștientului uman care este nelimitat

Am mai auzit astfel de afirmatii cum ca subconsteintul e mai dotat decat constientul . . . . ;;)
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde reality24 » Mar Noi 08, 2022 2:37 pm

Paco_ste » Mar Noi 08, 2022 10:05 am scrie:
reality24 » Lun Noi 07, 2022 6:08 pm scrie: Toate acele experiențe ale celor care și-au revenit după anumite evenimente neplăcute legate de starea de sănătate sunt rodul subconștientului uman care este nelimitat

Am mai auzit astfel de afirmatii cum ca subconsteintul e mai dotat decat constientul . . . . ;;)

:)]-
reality24
level 2
level 2

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General