Moderatori: Manole, Paco_ste
Dream Catcher » Vin Noi 25, 2022 8:56 pm scrie:Popii și politicienii sunt la fel de nenorociți și hoți. Diferența ar fi că popii mai fac și lucruri puternic imorale, cum ar fi agresiunile sexuale asupra minorilor. Mai ales la catolici.
Lily » Dum Noi 27, 2022 7:55 pm scrie:Scarbosi ca evita tentatii? Bizar.
In randul calugarilor si maicutelor sunt extrem de rare abaterile, chiar 1 la un milion. La preoti este ceva mai des pentru ca unii nu sunt crestini, sunt atei. A se vedea acel ex-preot pe care l-a pus Dream si care spunea ca a ales calea preotiei desi avea indoieli privind credinta. Da, biserica trebuie sa fie mai atenta in selectarea preotilor. O abatere si gata, s-a terminat cu preotul. De ar merge asa si cu politicienii... si cu restul profesionistilor.
reality24 » Lun Noi 28, 2022 7:08 pm scrie:Lily » Dum Noi 27, 2022 7:55 pm scrie:Scarbosi ca evita tentatii? Bizar.
In randul calugarilor si maicutelor sunt extrem de rare abaterile, chiar 1 la un milion. La preoti este ceva mai des pentru ca unii nu sunt crestini, sunt atei. A se vedea acel ex-preot pe care l-a pus Dream si care spunea ca a ales calea preotiei desi avea indoieli privind credinta. Da, biserica trebuie sa fie mai atenta in selectarea preotilor. O abatere si gata, s-a terminat cu preotul. De ar merge asa si cu politicienii... si cu restul profesionistilor.
Din punctul de vedere, ar trebui să se termine cu toți preoții, călugării, măicuțele și cu toți cei din jurul lor care le dau apă la moară. Toți sunt niște scârboși, niște paraziți care trăiesc pe spinarea oamenilor care muncesc cinstit și câștigă fiecare bănuț cu greu. Ar trebui eradicate ferm și temeinic toate obiceiurile și practicile stupide din toate religiile. Lumea ar progresa semnificativ dacă toți banii risipiți pe bazaconiile religioase ar fi redirecționați și folosiți în scopuri utile pentru oameni, în educație, sănătate, cultură, turism, activități recreative etc.
Lily » Dum Dec 04, 2022 9:55 pm scrie:reality24 » Lun Noi 28, 2022 7:08 pm scrie:Lily » Dum Noi 27, 2022 7:55 pm scrie:Scarbosi ca evita tentatii? Bizar.
Din punctul de vedere, ar trebui să se termine cu toți preoții, călugării, măicuțele și cu toți cei din jurul lor care le dau apă la moară. Toți sunt niște scârboși, niște paraziți care trăiesc pe spinarea oamenilor care muncesc cinstit și câștigă fiecare bănuț cu greu. Ar trebui eradicate ferm și temeinic toate obiceiurile și practicile stupide din toate religiile. Lumea ar progresa semnificativ dacă toți banii risipiți pe bazaconiile religioase ar fi redirecționați și folosiți în scopuri utile pentru oameni, în educație, sănătate, cultură, turism, activități recreative etc.
Nu stiu ca maicutele sau calugarii sa primeasca bani de la stat, deci care este problema ta cu ei? Chiar si la preoti, stiu ca acum putini ani auzeam ca un preot primeste salariu... vreo 600 lei de la stat, deci sub pensia minima. Daca ar sta pe ajutor social ar lua mai mult. Daca eu, sau oricare alt crestin, alegem sa le dam bani bisericii/preotului ce va doare?
Sunt de peste un an si jumatate pe forum si am schimbat peste 1200 de mesaje si pana acum nu am reusit sa dau de nici macar un motiv pentru care sa pun la indoiala crestinismul. Am pierdut numarul la cate documentare si cate teorii am citti din dorinta de a intelege ateii, dar am gasit 0 dovezi pentru ateism. Doar doua lucruri am aflat. 1.Ateii nu vor sa creada in Dumnezeu, indiferent cate si ce dovezi le aduci. 2.Ateii urasc biserica/preotii CICA pe motiv ca le-ar lua vreun privilegiu, desi am aratat istoric si actual cate ajutoare a adus biserica societatii. Nu, motivul pentru care ateul respinge crestinismul este ca nu vrea sa fie tras la raspundere. Existenta lui Dumnezeu este agela cu pedepsirea relelor facute de noi, iar ateul stie asta si nu vrea. Vorba unui mare lider ateu, "nu este vorba ca nu exista dovezi pentru existenta unui Dumnezeu, dar nu vreau sa existe, nu vreau ca lumea sa fie astfel".
Lily » Dum Dec 04, 2022 10:55 pm scrie:Sunt de peste un an si jumatate pe forum si am schimbat peste 1200 de mesaje si pana acum nu am reusit sa dau de nici macar un motiv pentru care sa pun la indoiala crestinismul. Am pierdut numarul la cate documentare si cate teorii am citti din dorinta de a intelege ateii, dar am gasit 0 dovezi pentru ateism. Doar doua lucruri am aflat. 1.Ateii nu vor sa creada in Dumnezeu, indiferent cate si ce dovezi le aduci. 2.Ateii urasc biserica/preotii CICA pe motiv ca le-ar lua vreun privilegiu, desi am aratat istoric si actual cate ajutoare a adus biserica societatii. Nu, motivul pentru care ateul respinge crestinismul este ca nu vrea sa fie tras la raspundere. Existenta lui Dumnezeu este agela cu pedepsirea relelor facute de noi, iar ateul stie asta si nu vrea. Vorba unui mare lider ateu, "nu este vorba ca nu exista dovezi pentru existenta unui Dumnezeu, dar nu vreau sa existe, nu vreau ca lumea sa fie astfel".
Manole » Mar Dec 06, 2022 3:51 pm scrie:Crestinismul e o poveste frumoasa totusi
Manole » Mie Dec 07, 2022 8:11 am scrie:E la fel de ridicola ca orice opera literara daca e sa o iei asa. Deci nu, crestinismul nu e ridicol, ridicoli sunt cei care iau ad literam ce scrie acolo, cei care cred cu adevarat ca cineva a mers pe apa si a transformat apa in vin. La fel de ridicoli ar fi si cei care cred ca Fat Frumos l-a ucis pe zmeu si ca Scufita Rosie a mers ad literam prin padure si a vorbit cu lupul. Cei care nu au auzit de figuri de stil, de metafore si simboluri, acea carte NU se adreseaza lor. Acea carte a fost scrisa pentru o minoritate care forma elita omeneasca la vremea respectiva si care erau singurii care stiau sa scrie si sa citeasca. Acea carte nu se adresa oricarui dobitoc, iar in ziua de azi orice dobitoc stie sa scrie si sa citeasca. De aici au aparut legendele cu forte supranaturale care controleaza lumea, invie ad literam dupa trei zile si alte aberatii, de la dobitocii care au invatat sa scrie si sa citeasca, dar nu au inteles nimic. Iar la aceasta se adauga interesul de moment al celor care au tradus cartea de-a lungul timpului, dintre care unii nu au fost deloc idioti, doar aveau interese personale sau de grup mic. In rest, exista viata dupa moarte? Bineinteles ca exista, exact asa cum scrie in carte. Fiecare om care moare traieste in amintirile celor care raman. In amintirile frumoase (rai) daca a fost un om bun, sau in amintirile urate pe care oricine le vrea aruncate in ligheanul cu smoala (iad) daca a fost un om rau.
reality24 » Lun Dec 05, 2022 6:40 pm scrie:Lily » Dum Dec 04, 2022 9:55 pm scrie:reality24 » Lun Noi 28, 2022 7:08 pm scrie:Lily » Dum Noi 27, 2022 7:55 pm scrie:Scarbosi ca evita tentatii? Bizar.
Nu stiu ca maicutele sau calugarii sa primeasca bani de la stat, deci care este problema ta cu ei? Chiar si la preoti, stiu ca acum putini ani auzeam ca un preot primeste salariu... vreo 600 lei de la stat, deci sub pensia minima. Daca ar sta pe ajutor social ar lua mai mult. Daca eu, sau oricare alt crestin, alegem sa le dam bani bisericii/preotului ce va doare?
Sunt de peste un an si jumatate pe forum si am schimbat peste 1200 de mesaje si pana acum nu am reusit sa dau de nici macar un motiv pentru care sa pun la indoiala crestinismul. Am pierdut numarul la cate documentare si cate teorii am citti din dorinta de a intelege ateii, dar am gasit 0 dovezi pentru ateism. Doar doua lucruri am aflat. 1.Ateii nu vor sa creada in Dumnezeu, indiferent cate si ce dovezi le aduci. 2.Ateii urasc biserica/preotii CICA pe motiv ca le-ar lua vreun privilegiu, desi am aratat istoric si actual cate ajutoare a adus biserica societatii. Nu, motivul pentru care ateul respinge crestinismul este ca nu vrea sa fie tras la raspundere. Existenta lui Dumnezeu este agela cu pedepsirea relelor facute de noi, iar ateul stie asta si nu vrea. Vorba unui mare lider ateu, "nu este vorba ca nu exista dovezi pentru existenta unui Dumnezeu, dar nu vreau sa existe, nu vreau ca lumea sa fie astfel".
Tragerea la răspundere de către un așa-zis stăpân atotputernic cu diverse nume în religiile stupide cunoscute mi se pare cea mai mare idioțenie care există și va exista vreodată în universul infinit.
Cred că m-aș prăpădi de râs dac-aș fi judecat pentru faptele mele de anumite entități. Bazaconiile cu păcatele săvârșite au adus mulți oameni slabi emoțional în pragul nebuniei, iar alții și-au pierdut mințile definitiv după ce-au luat de bune toate ideile execrabile religioase și-au avut mustrări de conștiință pentru anumite fapte considerate păcate. N-am nevoie de nicio religie ca să fiu om în adevăratul sens al cuvântului. Mai bine ateu retras și cu cei șapte ani de-acasă decât să fiu ca unii "credincioși" fățarnici, ipocriți, mincinoși, perverși, lacomi, ridicoli etc. Ar mai fi și alte epitete specifice acestor caricaturi care se gudură pe lângă popii din toate religiile, dar nu cred că merită aceștia atâta atenție.
Manole » Mie Dec 07, 2022 8:11 am scrie:E la fel de ridicola ca orice opera literara daca e sa o iei asa. Deci nu, crestinismul nu e ridicol, ridicoli sunt cei care iau ad literam ce scrie acolo, cei care cred cu adevarat ca cineva a mers pe apa si a transformat apa in vin. La fel de ridicoli ar fi si cei care cred ca Fat Frumos l-a ucis pe zmeu si ca Scufita Rosie a mers ad literam prin padure si a vorbit cu lupul. Cei care nu au auzit de figuri de stil, de metafore si simboluri, acea carte NU se adreseaza lor. Acea carte a fost scrisa pentru o minoritate care forma elita omeneasca la vremea respectiva si care erau singurii care stiau sa scrie si sa citeasca. Acea carte nu se adresa oricarui dobitoc, iar in ziua de azi orice dobitoc stie sa scrie si sa citeasca. De aici au aparut legendele cu forte supranaturale care controleaza lumea, invie ad literam dupa trei zile si alte aberatii, de la dobitocii care au invatat sa scrie si sa citeasca, dar nu au inteles nimic. Iar la aceasta se adauga interesul de moment al celor care au tradus cartea de-a lungul timpului, dintre care unii nu au fost deloc idioti, doar aveau interese personale sau de grup mic. In rest, exista viata dupa moarte? Bineinteles ca exista, exact asa cum scrie in carte. Fiecare om care moare traieste in amintirile celor care raman. In amintirile frumoase (rai) daca a fost un om bun, sau in amintirile urate pe care oricine le vrea aruncate in ligheanul cu smoala (iad) daca a fost un om rau.
Dream Catcher » Mar Dec 06, 2022 3:30 pm scrie:Lily » Dum Dec 04, 2022 10:55 pm scrie:Sunt de peste un an si jumatate pe forum si am schimbat peste 1200 de mesaje si pana acum nu am reusit sa dau de nici macar un motiv pentru care sa pun la indoiala crestinismul. Am pierdut numarul la cate documentare si cate teorii am citti din dorinta de a intelege ateii, dar am gasit 0 dovezi pentru ateism. Doar doua lucruri am aflat. 1.Ateii nu vor sa creada in Dumnezeu, indiferent cate si ce dovezi le aduci. 2.Ateii urasc biserica/preotii CICA pe motiv ca le-ar lua vreun privilegiu, desi am aratat istoric si actual cate ajutoare a adus biserica societatii. Nu, motivul pentru care ateul respinge crestinismul este ca nu vrea sa fie tras la raspundere. Existenta lui Dumnezeu este agela cu pedepsirea relelor facute de noi, iar ateul stie asta si nu vrea. Vorba unui mare lider ateu, "nu este vorba ca nu exista dovezi pentru existenta unui Dumnezeu, dar nu vreau sa existe, nu vreau ca lumea sa fie astfel".
Ești de un an jumate pe forum și nu ai venit cu niciun argument pro existenței zeului din creștinism.
Lily » Sâm Dec 10, 2022 11:46 pm scrie:Nu ai citit Biblia. Daca o citeai stiai ca TOT POPORUL era adunat si i se citea scriptura.
Lily » Sâm Dec 10, 2022 11:46 pm scrie:atunci barbatii stiau scriptura fara sa o citeasca
Lily » Sâm Dec 10, 2022 11:46 pm scrie:Ti-am oferit o tona de dovezi, o lista intreaga cu dovezi din toate ariile stiintei. Toate legile dovedite ne spun ca trebuie sa avem un Creator, este imposibil ca ceva sa apara din nimic. Timpul si materia au aparut la aparitia universului, deci Creatorul este imaterial si etern. Daca a putut crea ceva din nimic, atunci este atotputernic. Este simplu, merg pe pura logica.
Dream Catcher » Sâm Dec 31, 2022 4:01 pm scrie:De ce a avut nevoie de o coastă de-a lui Adam, pentru a o face pe Eva?
Ce de nu a făcut-o din nimic?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori