Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Sinuciderea, o cale corecta ?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Sinuciderea, o cale corecta ?

Mesajde Lily » Dum Noi 20, 2022 9:54 pm

Nu ii retin numele, dar ma pot interesa.

reality24 » Mie Noi 16, 2022 7:19 pm scrie: Savanții, și ei, săracii, au scris și multe bazaconii ca să-și vândă cărțile având în vedere că există mulți fraieri care înghit ideile popilor.
Cert este că mai degrabă știința vine cu mai multe dovezi plauzibile cu privire la apariția, evoluția și existența omului pe planeta Pământ decât Biblia cu balivernele ei și popii lacomi și profitori din toate religiile penibile și stupide.

In cele 3 randuri ai reflectat perfect ateismul. Daca savantii aduc argumente pentru crestinism, ah o fac doar pentru vreun castig. Daca savantii sustin ideile voastre atunci sunt dovezi plauzibile, etc. Nu merge asa. Daca nu iti plac preotii, poti sa te rogi si fara a apela la ei. Daca nu iti place Biblia te poti ruga si fara ea. Rolul lor este doar de a ne ajuta sa nu deraiem in ideile noastre.Fara Biblie ajungi sa iti inventezi religia pe care o vrei, mai ales daca omiti rugaciunea reala, intensa.
Spui ca stiinta aduce dovezi plauzibile pentru ateism. Care sunt acele dovezi?
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Reclame

>

Mesajde reality24 » Lun Noi 21, 2022 12:12 pm

Lily » Dum Noi 20, 2022 11:54 pm scrie:Nu ii retin numele, dar ma pot interesa.

reality24 » Mie Noi 16, 2022 7:19 pm scrie: Savanții, și ei, săracii, au scris și multe bazaconii ca să-și vândă cărțile având în vedere că există mulți fraieri care înghit ideile popilor.
Cert este că mai degrabă știința vine cu mai multe dovezi plauzibile cu privire la apariția, evoluția și existența omului pe planeta Pământ decât Biblia cu balivernele ei și popii lacomi și profitori din toate religiile penibile și stupide.

In cele 3 randuri ai reflectat perfect ateismul. Daca savantii aduc argumente pentru crestinism, ah o fac doar pentru vreun castig. Daca savantii sustin ideile voastre atunci sunt dovezi plauzibile, etc. Nu merge asa. Daca nu iti plac preotii, poti sa te rogi si fara a apela la ei. Daca nu iti place Biblia te poti ruga si fara ea. Rolul lor este doar de a ne ajuta sa nu deraiem in ideile noastre.Fara Biblie ajungi sa iti inventezi religia pe care o vrei, mai ales daca omiti rugaciunea reala, intensa.

Dacă te uiți la ce-am scris mai înainte, o să vezi că n-am zis că oamenii de știință au venit cu argumente care să susțină ateismul. Am zis că există mai multe dovezi plauzibile cu privire la apariția, evoluția și existența omului pe planeta Pământ decât poveștile stupide din Biblie care susțin că omul a apărut dintr-o dată, așa cum este astăzi, în carne și oase. Oricum, se pare că ne-am îndepărtat prea mult de subiectul de față. Consider că există mai multe sinucideri în rândul oamenilor care-au avut legături cu religia într-un fel sau altul. Sinuciderea nu este o cale corectă, indiferent din ce parte privim.
reality24
level 2
level 2

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Dream Catcher » Vin Noi 25, 2022 6:47 pm

Sinuciderea nu e nici corectă, nici incorectă. E o decizie. Și fiecare om are dreptul să o ia, fără să fie judecat.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Puncte de reputaţie: 882

Mesajde reality24 » Sâm Noi 26, 2022 5:00 pm

Dream Catcher » Vin Noi 25, 2022 8:47 pm scrie:Sinuciderea nu e nici corectă, nici incorectă. E o decizie. Și fiecare om are dreptul să o ia, fără să fie judecat.

În general, oamenii singuri sau cu alte probleme emoționale care nu găsesc orizonturi noi în viață se sinucid. Oamenii care au rude și prieteni, oricât de multe probleme-ar avea, se gândesc și la ceilalți înainte să facă acest gest macabru ireparabil și, de obicei, extermină încă din fașă această idee nebunească. Cel puțin din punctul meu de vedere, sinuciderea n-ar trebui să fie niciodată privită ca opțiune pentru rezolvarea anumitor probleme. Viața trebuie trăită așa cum este, fie bună, fie rea.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 27, 2022 4:10 pm

Eu nu am prieteni. :(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Noi 27, 2022 5:59 pm

reality24 » Lun Noi 21, 2022 2:12 pm scrie:
Lily » Dum Noi 20, 2022 11:54 pm scrie:Nu ii retin numele, dar ma pot interesa.

Dacă te uiți la ce-am scris mai înainte, o să vezi că n-am zis că oamenii de știință au venit cu argumente care să susțină ateismul. Am zis că există mai multe dovezi plauzibile cu privire la apariția, evoluția și existența omului pe planeta Pământ decât poveștile stupide din Biblie care susțin că omul a apărut dintr-o dată, așa cum este astăzi, în carne și oase. Oricum, se pare că ne-am îndepărtat prea mult de subiectul de față. Consider că există mai multe sinucideri în rândul oamenilor care-au avut legături cu religia într-un fel sau altul. Sinuciderea nu este o cale corectă, indiferent din ce parte privim.

Mai multe dovezi, da. Care sunt acele mai multe dovezi?

Dream majoritatea nu au prieteni adevarati, mai repede cunostinte; Cat timp ai rude tot esti in avantaj.
Sinuciderea este o lasitate, oricum o luam. Trecand peste distrugerea pe care o lasi in urma familiei.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Dec 03, 2022 6:04 pm

Pe ce te bazezi cînd susții că suicidul este "lașitate"? :roll:
Cîți boschetari se sinucid? Cîți țigani?
Scuzați tendințele discriminatorii, dar Lily a spus o mare prostie. :?

Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Dec 04, 2022 11:14 am

Dream Catcher » Sâm Dec 03, 2022 8:04 pm scrie:Pe ce te bazezi cînd susții că suicidul este "lașitate"? :roll:
Cîți boschetari se sinucid? Cîți țigani?

E de inteles sinuciderea din partea unui suferind fizic ar boschetarii sunt fericiti asa cum sunt. Ei se afla intr0un mediu agreat de ei. Au ales sa traissca astfel.Chiar daca modul lor de viata nu e unul chiar comfortabil material, ei spiritual pot sa fie fericiti.
E de neinteles de ce se sinucide unul care are o viata comfortabila si motivele invocate sunt din cele mai prostesti.
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Mar Dec 06, 2022 1:44 pm

Dar viața chiar merită trăită? :?

By the way: H.I.M. vine de la "His Infernal Majesty". :twisted:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Mar Dec 06, 2022 4:54 pm

Dream Catcher » Mar Dec 06, 2022 3:44 pm scrie:Dar viața chiar merită trăită? :?

By the way: H.I.M. vine de la "His Infernal Majesty". :twisted:

Viața merită trăită, cu bune și cu rele. Oamenii vulnerabili din punct de vedere emoțional sunt cei mai predispuși la acest act. Ei nu trebuie să fie condamnați, dar trebuie să se vorbească despre ei ca despre niște cazuri izolate și exemple negative care nu este bine să fie urmate de oameni, fie că sunt credincioși sau atei.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Manole » Mie Dec 07, 2022 6:26 am

Sinuciderea e o cale corecta. Totusi, un om sanatos nu se poate sinucide pentru ca biologic suntem facuti astfel incat sa nu ne putem lua viata. Eu am vrut sa ma sinucid, mi s-a parut o cale corecta la momentul respectiv, dar nu am putut. Acum sunt in alt moment al vietii, in care altii au nevoie de mine si pentru mine nu mai e o cale corecta. Exista insa oameni bolnavi, boala psihica este o boala ca orice alta boala, la care mecanismele biologice care te impiedica sa iti iei viata nu functioneaza. Si atunci, la fel ca orice alta boala letala, si boala psihica devine letala.
Gandurile suicidale sunt absolut normale, dar puterea de a le pune in practica este patologica.
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Paco_ste » Joi Dec 08, 2022 2:38 pm

Manole » Mie Dec 07, 2022 8:26 am scrie:Gandurile suicidale sunt absolut normale, .

Nu, nu sunt normale. Ele sunt prezente dar nu sunt normale.
Sinucigasii invoca diverse motive pentru decizia lor. Ba ca e viata lor si e hotararea lor daca traiesc sau nu, ba ca vor sa pedepseasca pe cineva . . . .singurul motiv pentru care as fi de acord e doar cand sunt extrem de bolnavi si suferinta le creeaza o viata mizerabila. In cazul acestora chiar e de dorit sfarsitul.
Dar e de inteles si in cazul ateilor pentru ca din prisma lor viata e un non sens. E ca si cum n-a existat . . . . si sfarsitul va veni oricum, ei doar il grabesc.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde reality24 » Vin Dec 09, 2022 11:16 am

Paco_ste » Joi Dec 08, 2022 4:38 pm scrie:
Manole » Mie Dec 07, 2022 8:26 am scrie:Gandurile suicidale sunt absolut normale, .

Nu, nu sunt normale. Ele sunt prezente dar nu sunt normale.
Sinucigasii invoca diverse motive pentru decizia lor. Ba ca e viata lor si e hotararea lor daca traiesc sau nu, ba ca vor sa pedepseasca pe cineva . . . .singurul motiv pentru care as fi de acord e doar cand sunt extrem de bolnavi si suferinta le creeaza o viata mizerabila. In cazul acestora chiar e de dorit sfarsitul.
Dar e de inteles si in cazul ateilor pentru ca din prisma lor viata e un non sens. E ca si cum n-a existat . . . . si sfarsitul va veni oricum, ei doar il grabesc.

Mintea omenească este cea mai periculoasă armă. De-a lungul timpului, omul și-a făcut rău singur și, mai mult decât atât, împreună cu alți oameni, în diverse grupuri, a făcut, face și va face rău, atât împotriva propriei persoane, dar și împotriva celor din jurul său.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Lily » Sâm Dec 10, 2022 8:59 pm

Cate maimute se sinucid? parca ne tragem din maimute, dar nu vad maimute avortand sau sinucigandu-se.

Manole, toti ne-am gandit candva la asa ceva. De asta este atat de periculos ateismul. Daca tu esti dumnezeul tau, dar esti un dumnezeu incapabil sa-ti oferi o viata decenta, este firesc sa ai ganduri de genul asta. De asta crestinul cade foarte rar in din astea, pentru ca are incredere in cineva care il depaseste. Pentru voi ateii este o problema ca majoritatea oamenilor s-au gandit sa se sinucida candva. Va contrazice teoria evolutiei.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Dec 11, 2022 10:50 am

E corpul meu. E viața mea.
Eu decid ce fac cu ea! :wink:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Mar Dec 13, 2022 12:18 pm

Lily » Sâm Dec 10, 2022 10:59 pm scrie:Cate maimute se sinucid? parca ne tragem din maimute, dar nu vad maimute avortand sau sinucigandu-se.

Manole, toti ne-am gandit candva la asa ceva. De asta este atat de periculos ateismul. Daca tu esti dumnezeul tau, dar esti un dumnezeu incapabil sa-ti oferi o viata decenta, este firesc sa ai ganduri de genul asta. De asta crestinul cade foarte rar in din astea, pentru ca are incredere in cineva care il depaseste. Pentru voi ateii este o problema ca majoritatea oamenilor s-au gandit sa se sinucida candva. Va contrazice teoria evolutiei.

Maimuțele care trăiesc în sălbăticie acum sunt doar niște animale nevinovate, nu gândesc și viața lor se desfășoară pe baza unor legi nescrise dominate de instincte primare. Creștinii sunt niște maimuțe mai evoluate care-i lasă pe popi să gândească pentru ei și viața lor se desfășoară pe baza unor legi scrise dominate de corupție, perversitate, lașitate, mitocănie, interese personale și alte lucruri josnice. Ateul care gândește logic, protejând natura și oamenii decenți, nu are niciodată intenții de sinucidere.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Mar Dec 13, 2022 1:47 pm

Ba eu am intenții. :roll:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Mar Dec 13, 2022 5:22 pm

A zis "ateul care gandeste logic, protejeaza natura . . . . niciodata nu are ganduri sinucigase " , deci despre ateuul logic si protector cu natura spune ca nu are ganduri sinucigase. :D
Deci sigur nu te intereseaza sa protejezi natura . :roll:
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mie Dec 14, 2022 11:59 pm

Aș proteja Natura. Dar nu văd coroborarea cu suicidul.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Joi Dec 15, 2022 3:45 pm

Dream Catcher » Joi Dec 15, 2022 1:59 am scrie:Aș proteja Natura. Dar nu văd coroborarea cu suicidul.

Natura înseamnă viață. Cei care protejează natura protejează și iubesc viața. Eu am în curte multe plante și animale. Dacă eu nu mai sunt în viață, toate vor avea de suferit. E logic, nu-i așa?
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Vin Dec 16, 2022 6:18 pm

Poate că Mama Natură este singurul "dumnezeu".
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Dum Dec 18, 2022 3:42 pm

Dream Catcher » Vin Dec 16, 2022 8:18 pm scrie:Poate că Mama Natură este singurul "dumnezeu".

Cu certitudine Natura este mai mult decât un dumnezeu, iar comportamentul oamenilor cu privire la protecția mediului înconjurător ar trebui să devină o religie.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Mar Dec 20, 2022 3:08 pm

Mi se pare ULUITOR că unii consideră suicidul un păcat. [-X L-)
Adică zeul îți dă o viață de căcat, pe care nu o mai suporți. Și tot u ești ăla "rău"...
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Sâm Dec 31, 2022 6:30 pm

Este un pacat, viata este un dar, o scoala spre viata eterna.
Tot ma amuza insistenta unora privind crestinii si popii, cat timp diferentele intre atei si crestini privind urmarea unor "lideri" nu prea exista. Unii crestini se iau dupa popi, unii atei se iau dupa lideri atei, asa-zisi oameni de stiinta care lanseaza teorii SF, etc.

Daca vrei sa gasesti defecte vietii sigur vei gasi. Sunt oameni putred de bogati care se sinucid. Nu exista o reteta pentru fericire. Sunt oameni care au muncit toata viata pentru atingerea unei performante sportive ca apoi sa spuna:"Asta a fost tot? La asta se limiteaza viata?".
Cei mai respectati oameni din istorie erau in mare parte depresivi. Toti ne lasam o amprenta asupra mediului, deci ne putem face semnificativa viata prin amprenta pozitiva lasata. Unii duc amprenta pana la descoperirea vreunui tratament minune, altii prin ajutarea unui vecin nevoias. Fiecare este important in mediul lui.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Ian 04, 2023 4:25 pm

Asta cu viața e un dar, este bullshit! X(
Poate nu-mi place "darul" acesta. Îl dau retur. L-)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General