Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Existența sufletului

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Credeți că există suflet?

Da
3
60%
Nu
2
40%

Voturi totale : 5

Re: Existența sufletului

Mesajde Dream Catcher » Lun Ian 09, 2023 12:40 pm

Dap.
biblia e plină de parabole... fabule... metafore...
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde reality24 » Joi Ian 12, 2023 4:18 pm

Dream Catcher » Lun Ian 09, 2023 2:40 pm scrie:Dap.

Poveștile trebuie să fie scrise frumos ca s-atragă cititorii.
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Lily » Dum Ian 15, 2023 5:13 pm

Paco_ste » Dum Ian 08, 2023 6:59 pm scrie:
Lily » Joi Ian 05, 2023 5:52 pm scrie:Biblia pentru copii stiu ca o aveai si cred ca ai citit-o, dar Biblia adevarata este lunga, mi-a luat un an sa o citesc, deci am indoieli ca ai citit mare lucru exceptand Noul testament, care e cam un sfert din Biblie. [-X

Nu recomand citirea bibliei de catre oricine.
Preferabil e , daca tot doresti sa inveti din ea, sa ai un indrumator, sau "duhovnic" pe inteles arhaic. Findca exista pericolul radicalizarii constintei.
Cunosc o persoana care se lauda ca a citit biblia de peste 100 ori, dar mintea lui era de o rautate fara egal.
Spiritul sau directia spre care ar trebui sa se indrepte constinta e dragostea, insa nu odata eu citind m-am infiorat, findca din ea nu reiese spiritul dragostei ci tot ce e mai rau din om.

Atentie, biblia nu e o dictare dumnezeu catre om ci e credinta omului despre Dumnezeu. Deci nici o tangenta cu spiritul divin ci omul bulversat de intamplari a scris ce credea el ca face si pretinde Dumnezeu.

Aici sunt multe de spus, Una este sa cunosti Biblia, alta sa o intelegi, si alta sa o aplici asa cum scrie. Chiar si multi atei cunosc Biblia, dar asta nu inseamna ca o cred, o inteleg sau ca sunt dispusi sa o aplice. David cand a facut magariile pe care le stim cunostea textul sfant, il intelegea, dar in anumite etape a ales sa-l ignore, sa nu il urmeze. Degeaba a citit de 100 de ori daca nu este dispus sa i se supuna lui Dumnezeu. Aici este marele pericol, cand vrem sa manipulam Biblia sa spuna ce vrem noi, de asta trebuie luata doar asa cum e, mot a mot.
Biblia este o dictare, dar nu trebuie luata cu lingurita pentru ca atunci faci din ea Biblia ta. Dumnezeu este dragoste, este milos, dar este si drept. Niciun om sa nu creada ca scapa de pedeapsa vesnica daca nu se intoarce de la rele. Asa a crezut Eva, musca din fruct si sigur nu o sa moara. Ei bine si-a luat teapa, a murit. Faptul ca pedeapsa nu vine imediat, nu inseamna ca nu vine deloc.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Manole » Dum Ian 15, 2023 5:29 pm

Si noi o sa murim, nu doar Eva
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Paco_ste » Lun Ian 16, 2023 12:11 pm

reality24 » Joi Ian 12, 2023 6:18 pm scrie:
Dream Catcher » Lun Ian 09, 2023 2:40 pm scrie:Dap.

Poveștile trebuie să fie scrise frumos ca s-atragă cititorii.

Din perspectiva mea biblia pare o carte de speriat copii. Nicicum o poveste frumoasa, asa ceva nu lasi sa fie citita de copii.
Vrei ca sufletul omului sa fie otravit ? Ii recomanzi sa citeasca biblia. Il vei distruge iremediabil. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Mar Ian 17, 2023 12:09 am

De acord cu Paco.
biblia este o cărticică mizerabilă care nu face decît rău. Și nu doar pt. cei ce fac greșeala să o citească.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Ian 19, 2023 9:34 pm

Pana la urma oare conteaza daca este o carte de speriat sau nu? Oare nu conteaza mai mult sa cunosti adevarul? Biblia este de speriat daca crezi ca poti face ce vrei fara consecinte, atunci sigur nu te va incanta Biblia. Daca ai sa citesti Biblia vei constata ca Dumnezeu este iubitor, bun, rabdator, dar drept. Si-a iubit poporul ales, dar i-a pedepsit des Pare ciudat ca unii cred ca subit Dumnezeu a depasit treaba cu pedepsitul in ciuda faptului ca Iisus a vorbit predominant despre Iad si cat de oribil este. Cumva putem crede in Iisus, dar nu trebuie sa credem ce a spus. Trebuie sa credem ca a folosit asa niste metafore prin care voia sa spuna opusul, anume ca totul e roz daca faci tampenii si nu te caiesti.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Ian 24, 2023 1:40 am

Nu există nicio "tîmpenie". Nu sunt altceva decît găselnițe ale zeului pentru a chinui omul.
Dacă nu există om fără păcat, a cui e oare vina?
El ne crează perfecți, dar toți ne "stricăm".
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Ian 24, 2023 9:04 pm

Nu, regulile sunt pentru ca noi sa nu platim consecintele faptelor. Gen Cain nu trebuia sa-si omoare fratele, dar el putea spune ca tine, ca Dumnezeu il chinuie ingradindu-i libertatea.
El ne-a facut perfecti, dar noi AM ALES sa ne urmam propriile dorinte.
Da, toti "ne stricam", de asta a venit Iisus, cat sa avem scapare chiar si dupa ce ne-am stricat, sa fim salvabili, daca alegem salvarea.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Ian 28, 2023 2:04 pm

Mdeah...
dumnezeu e perfect și bun, omul (creat după chipul și asemănarea lui) este păcătos și murdar.

Dacă ajung să gîndesc așa... Vă rog să mă omorîți!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Vin Feb 03, 2023 8:11 pm

Repet, este o alegere. Poti alege sa mangai sau sa lovesti. Avantajul unui Dumnezeu bun, precum cel pe care il avem este ca chiar si dupa ce facem tampenii (toti le facem, pentru ca asa alegem sa facem) avem salvare. Dumnezeu tot ne ofera calea spre spre salvare. Omul alege sa fie pacatos si murdar, dar poate alege la fel de usor sa se indrepte si sa mearga pe calea ingusta care duce la salvare. Tu alegi.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Feb 07, 2023 12:43 am

Aha! Deci calea spre salvare este ÎNGUSTĂ.
Adică zeul ne lasă variante puține. =;
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Feb 14, 2023 12:30 am

Da, exista O CALE. Sunt probleme cu o singura rezolvare, asta este una dintre ele.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Feb 16, 2023 2:33 pm

Thanks, but no thanks! :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster