Dap.
biblia e plină de parabole... fabule... metafore...
Moderatori: Manole, Paco_ste
Dream Catcher » Lun Ian 09, 2023 2:40 pm scrie:Dap.
Paco_ste » Dum Ian 08, 2023 6:59 pm scrie:Lily » Joi Ian 05, 2023 5:52 pm scrie:Biblia pentru copii stiu ca o aveai si cred ca ai citit-o, dar Biblia adevarata este lunga, mi-a luat un an sa o citesc, deci am indoieli ca ai citit mare lucru exceptand Noul testament, care e cam un sfert din Biblie.
Nu recomand citirea bibliei de catre oricine.
Preferabil e , daca tot doresti sa inveti din ea, sa ai un indrumator, sau "duhovnic" pe inteles arhaic. Findca exista pericolul radicalizarii constintei.
Cunosc o persoana care se lauda ca a citit biblia de peste 100 ori, dar mintea lui era de o rautate fara egal.
Spiritul sau directia spre care ar trebui sa se indrepte constinta e dragostea, insa nu odata eu citind m-am infiorat, findca din ea nu reiese spiritul dragostei ci tot ce e mai rau din om.
Atentie, biblia nu e o dictare dumnezeu catre om ci e credinta omului despre Dumnezeu. Deci nici o tangenta cu spiritul divin ci omul bulversat de intamplari a scris ce credea el ca face si pretinde Dumnezeu.
reality24 » Joi Ian 12, 2023 6:18 pm scrie:Dream Catcher » Lun Ian 09, 2023 2:40 pm scrie:Dap.
Poveștile trebuie să fie scrise frumos ca s-atragă cititorii.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori