Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Vă temeți de moarte?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Vă temeți de moarte?

Da
7
47%
Nu
8
53%

Voturi totale : 15

Re: Vă temeți de moarte?

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 13, 2022 4:07 am

Lily » Dum Noi 06, 2022 8:45 pm scrie:Ba da, resuscitarea este o inviere. iisus a inviat, Lazar a inviat. Multi, dupa ce sunt readusi la viata spun ca au inviat a doua oara, deci se poate, oarecum.
Eu nu ma tem de moarte pentru ca stiu unde ajung. Cei care refuza sa isi testeze opiniile vor avea o surpriza, eu nu.

Ești prea sigură pe tine. Asta nu îți face cinste! :roll:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde Lily » Mar Noi 22, 2022 3:38 pm

Am o veste proasta. Sunt psiholog si va spun ca subconstientul nu exista, este doar o teorie. Nu exista nicio dovada ca subconstientul exista.
Nu este adevarat, un om poate reveni la viata chiar daca nu mai exista activitate cerebrala. Exemplu (primul de pe google) https://pubmed-ncbi-nlm-nih-gov.transla ... /21494112/
Sunt foarte multe de spus privind experientele dupa moarte. In primul rand sunt cei care pur si simplu mint ca au vazut ceva pentru atentie, bani, indiferent. Dupa asta sunt cei care pot reda doar conversatiile avute in sala de operatii, cand erau resuscitati, etc. Aici este plauzibil sa crezi ca in ciuda aparaturii cumva mai era vreun tip de activitate cerebrala si astfel a captat informatia. Apoi vin cei care pot reda informatii imposibil de cunoscut, gen conversatia pe care o avea finerele care se afla la sute de km.distanta si care spunea ca in sfarsit a crapat baba. Iar cand femeia s-a trezit i-a spus ceea ce a spus. Mai este interesant cum povestile celor ce spun ca au ajuns in Rai sunt foarte similare, aici nu ma refer la detalii usor de intuit gen lumina alba, iubire, etc.ci detalii specifice mai putin cunoscute, de exemplu culori mai puternice ca aici. Senzatii, simtiri mult mai puternice ca aici. Plante in viata, dar nu ca aici unde teoretic stim ca au viata, dar nu vedem neaparat viata, ci viata vizibila.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Manole » Mar Noi 22, 2022 6:44 pm

Lily, ce-ai fata? Ce tot vrei sa spui, exista sau nu exista Rai? Doamne fereste...
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Dream Catcher » Joi Noi 24, 2022 12:44 am

Falsa memorie, Lily. Falsa memorie!
Ca psiholog, știi la ce mă refer.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Noi 24, 2022 2:38 pm

Falsa memorie se refera in general la lucruri care presupui ca le-ai facut.Falsa memorie nu este intensa si nu este amanuntita. Este posibil sa crezi ca iti amintesti cum ai pus un bec pe mobila cand in realitatea doar te tot gandeai unde ai pus becul, dar nu este falsa memorie daca iti amintesti cum l-ai invelit in hartie verde cu picatele si l-ai pus in dreapta, nu in stanga. Cu atat mai mult nu daca iti amintesti ca erai anxios in acel moment.

Manole » Mar Noi 22, 2022 8:44 pm scrie:Lily, ce-ai fata? Ce tot vrei sa spui, exista sau nu exista Rai? Doamne fereste...

Exista Rai, dar asta nu inseamna ca nu sunt persoane care mint ca au vazut Rai-ul. Faptul ca cineva minte despre ceva sau altul isi imagineaza, nu inseamna ca nu exista acel ceva. Iubesc adevarul, deci nu voi aplauda ceva ce pare mincinos, chiar daca aparent m-ar putea ajuta sa dovedesc existenta Rai-ului.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Vin Noi 25, 2022 5:39 pm

Lily » Joi Noi 24, 2022 4:38 pm scrie:Falsa memorie se refera in general la lucruri care presupui ca le-ai facut.Falsa memorie nu este intensa si nu este amanuntita. Este posibil sa crezi ca iti amintesti cum ai pus un bec pe mobila cand in realitatea doar te tot gandeai unde ai pus becul, dar nu este falsa memorie daca iti amintesti cum l-ai invelit in hartie verde cu picatele si l-ai pus in dreapta, nu in stanga. Cu atat mai mult nu daca iti amintesti ca erai anxios in acel moment.

Manole » Mar Noi 22, 2022 8:44 pm scrie:Lily, ce-ai fata? Ce tot vrei sa spui, exista sau nu exista Rai? Doamne fereste...

Exista Rai, dar asta nu inseamna ca nu sunt persoane care mint ca au vazut Rai-ul. Faptul ca cineva minte despre ceva sau altul isi imagineaza, nu inseamna ca nu exista acel ceva. Iubesc adevarul, deci nu voi aplauda ceva ce pare mincinos, chiar daca aparent m-ar putea ajuta sa dovedesc existenta Rai-ului.

Nu există nici Rai, nici Iad. Imaginația oamenilor a mers prea departe.
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Dream Catcher » Vin Noi 25, 2022 6:46 pm

Asta cu raiul și iadul, mi se pare o copilărie. :roll:
Sfidează logica!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Sâm Noi 26, 2022 5:07 pm

Dream Catcher » Vin Noi 25, 2022 8:46 pm scrie:Asta cu raiul și iadul, mi se pare o copilărie. :roll:
Sfidează logica!

:)]-
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 27, 2022 4:10 pm

Mă tem de moarte, dar mă tem și de viață! :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Noi 27, 2022 5:10 pm

As spune ca lipsa unui Rai si a unui Iad sfideaza logica. Vezi, revin la New Age, credeam ca universul iti vrea binele si lucreaza pentru binele tau, si credeam ca multor rai nu li se intampla nimic pentru ca nu se considera vinovati, doar ca omiteam lipsa dreptatii in un asemenea univers. Da, univers bun, creeaza tot ce vrei, dar daca nu pedepseste relele, nu prea e drept. Aici e problema ateului, un univers fara Iad si Rai nu este un univers drept, nu are cum sa fie drept. Ceea ce contrazice ceea ce stim despre univers, anume ca este foarte ordonat, organizat.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Dec 01, 2022 12:03 am

De la ordonat și organizat, pînă la drept, e cale lungă.
Visezi prea multe "pedepse" și prea puțină îngăduință.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Dec 04, 2022 8:13 pm

Daca ai ingaduinta, dar nu dreptate... nu prea mai poti avea un univers perfect. Prea multa ingaduinta duce la dezordine, iar universul nostru doar dezordonat nu este.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Dec 11, 2022 10:45 am

Atunci de ce Calea Lactee se îndreaptă pe cale de coliziune cu Andromeda?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Sâm Dec 31, 2022 6:19 pm

O ciocnire nu inseamna dezordine. In univers in mod constant se lovesc elemente, dar tot extrem de organizat este.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Ian 01, 2023 3:58 pm

Dap. Eu mă tem de moarte.
Nu știu cum e să nu mai exist. Deși nu am existat miliarde de ani, pînă să mă nasc.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Ian 08, 2023 2:27 pm

Eu nu ma tem. Daca aud ca maine e sfarsitul lumii imi iau floricelele si ma pregatesc de spectacol cu entuziasm. :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 13, 2023 4:57 pm

~X(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Ian 15, 2023 4:47 pm

Ai mai pus clipul asta. Te regasesti asa mult in el?
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 20, 2023 1:18 pm

Te regăsesc pe tine, sis'. :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Manole » Vin Ian 20, 2023 1:21 pm

Lily » Dum Ian 08, 2023 5:27 pm scrie:Eu nu ma tem. Daca aud ca maine e sfarsitul lumii imi iau floricelele si ma pregatesc de spectacol cu entuziasm. :mrgreen:

Cum poti fi asa? Eu nu ma tem neaparat de moarte in sine, dar ma tem de durere.
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Dream Catcher » Sâm Ian 21, 2023 3:27 pm

Ea le știe pe toate.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Ian 24, 2023 9:23 pm

Manole » Vin Ian 20, 2023 3:21 pm scrie:
Lily » Dum Ian 08, 2023 5:27 pm scrie:Eu nu ma tem. Daca aud ca maine e sfarsitul lumii imi iau floricelele si ma pregatesc de spectacol cu entuziasm. :mrgreen:

Cum poti fi asa? Eu nu ma tem neaparat de moarte in sine, dar ma tem de durere.

Stiu cine ma asteapta dupa moarte. Imi e cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai teama de viata decat de moarte. Durerea indiferent cat de mare este trece in cateva secunde, minute. Cand spun ca imi e cu muuuult mai teama de viata, e cam incorect, in realitate nu imi e absolut deloc teama de moarte, dar chiar deloc. Nu exagerez cand spun ca astept cu entuziasm. Pai te temi de durere, dar aici e durere, in Rai nu e durere, deci indiferent prin ce dureri treci la moarte, sunt ultimele, niciodata in existenta ta nu vei mai simtii durere.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 27, 2023 10:16 am

Lily » Mie Ian 25, 2023 12:23 am scrie:Stiu cine ma asteapta dupa moarte. Imi e cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai teama de viata decat de moarte. Durerea indiferent cat de mare este trece in cateva secunde, minute. Cand spun ca imi e cu muuuult mai teama de viata, e cam incorect, in realitate nu imi e absolut deloc teama de moarte, dar chiar deloc. Nu exagerez cand spun ca astept cu entuziasm. Pai te temi de durere, dar aici e durere, in Rai nu e durere, deci indiferent prin ce dureri treci la moarte, sunt ultimele, niciodata in existenta ta nu vei mai simtii durere.

*simți

Descartes a spus "mă îndoiesc, deci cuget; cuget, deci exist".
Doar că u nu te mai îndoiești. Deja le știi pe toate.
Posibil să fii un program, pe calculator. :?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Ian 29, 2023 8:44 pm

Stiu, nu mai am de ce sa ma indoiesc. E ca si cum ai facut test de paternitate, stii rezultatul, dar ai indoieli. Totusi indoielile astea au o limita. Unele chestii sunt clare.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Ian 31, 2023 7:42 am

Nimic nu e clar! X( [-X
Dream Catcher
webmaster
webmaster