de Lily » Dum Mar 13, 2022 5:07 pm
Da, vă contrazic, evident. revenim la problema moralității unui Dumnezeu care iartă tot. Mai este drept dacă toți primesc viață veșnică? Sigur veți spune că nu e nicio viață veșnică, dar iar, dacă nu există nicio viață veșnică, atunci care este răsplata celor ce au făcut bine și celor ce au făcut rău? Din perspectiva creștină este simplu, chiar dacă oameni precum Hitler au murit fără consecințe (o răsplată pentru relele făcute), își plătește relele in Iad, unde ii este locul. Există moralitate și există dreptate. Fără Iad și Rai nu poate exista dreptate. Atunci evreii au murit in chinuri groaznice și aia e, Hitler s-a sinucis și aia e. hai să luăm și gândirea Martorilor lui iehova, la final unii martori, care au fost mai buni, se intorc pe pământ și trăiesc pe noul pământ, aici fiind Rai-ul, să zicem. Tot nu e drept pentru că Hitler nu a plătit pentru cele făcute.
Sunt absolut de acord că trebuie să fim un exemplu, cred că recent am realizat că nu este destul să crezi, contează și impresia pe care o lași, ești un ambasador al creștinismului, dar dacă nu ești moral sau corect atunci vei lăsa o impresie greșită asupra a tot ce inseamnă creștinism. Cred că trebuie să tratăm postura de creștin cu mult mai mare seriozitate.
Știu că există un Iad, nu cred, știu, deci mi se pare o profundă eroare să ascund așa ceva. Așa cum Dumnezeu a ales să-mi arate o mică parte din Iad, sigur i-ar arâta oricui dorește să știe ADEVĂRUL, nu doar vrea să creadă ce vrea să creadă.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think