Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

V-ați căsători cu o persoană de altă religie?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

V-ați căsători cu o persoană de altă religie?

Da
7
64%
Nu
4
36%

Voturi totale : 11

Re: V-ați căsători cu o persoană de altă religie?

Mesajde Paco_ste » Sâm Dec 25, 2021 2:01 pm

Dream Catcher » Mie Dec 22, 2021 5:23 am scrie:Arzi în iad... Stai într-un butoi cu smoală.
Asta e o prostie.

Cum de tot invoci textele inselatorilor intr-una ?
Ai idee cati oameni au murit in incendii ? Ei bine, la vremea sfarsitului cand toata lumea care a existat pe pamant va fi inviata pentru a vedea cu ochii lor puterea creatorului, la final pamantul va fi lovit de o ploaie de meteoriti, si vor face scoarta terestra franjuri, lava va tasni pe suprafata planetei si va arde tot ce va fi pe pamant. Banui ca ploaia de meteoriti va veni din centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter.
Cred ca am mai spus asta . :D
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Reclame

Mesajde Lily » Dum Dec 26, 2021 7:15 pm

Păi te duci in adâncul pământului unde este nucleul, deci să zicem lavă și foc. Nu pare haios. Nu imi place căldura.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Lun Ian 03, 2022 6:02 pm

Paco_ste » Sâm Dec 25, 2021 4:01 pm scrie:Cum de tot invoci textele inselatorilor intr-una ?
Ai idee cati oameni au murit in incendii ? Ei bine, la vremea sfarsitului cand toata lumea care a existat pe pamant va fi inviata pentru a vedea cu ochii lor puterea creatorului, la final pamantul va fi lovit de o ploaie de meteoriti, si vor face scoarta terestra franjuri, lava va tasni pe suprafata planetei si va arde tot ce va fi pe pamant. Banui ca ploaia de meteoriti va veni din centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter.
Cred ca am mai spus asta . :D

Cînd se vor întîmpla idioțeniile alea, să mă anunțați. Să redevin creștin.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Mesajde Lily » Mar Ian 04, 2022 7:55 pm

Păi eu zic să redevii de pe acum că nu știm exact când incepe sfârșitul și să nu te prindă nepregătit.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Ian 22, 2022 3:44 pm

Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Feb 17, 2022 12:24 pm

Not stupid, smart. :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Mar 04, 2022 5:02 pm

Fata pe care O iubesc, Cristina Bob, este creștină practicantă.
M-aș căsători cu Dînsa, fără ezitare.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 06, 2022 12:35 pm

Dream Catcher » Dum Iul 25, 2021 2:11 am scrie:Interesant.
Deci eu, ateul, m-aș căsători cu o creștină. Voi, creștini amîndoi, nu v-ați căsători cu o atee / un ateu.
Care e curentul care separă oamenii? Aud?! :mrgreen:

Sunt casatorit actualmente insa daca printr-o nenorocire sotia ar deceda, as lua in casatorie o atee daca si ea doreste sa fie sotia mea.
Si nu as incerca vreodata sa-i schimb convingerile. Daca ea vrea sa ramana atee atunci asa sa fie. Tot ce i-as pretinde ar fi fidelitatea fata de mine. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Mar 06, 2022 4:30 pm

Ați ridicat un subiect extrem de interesant. Oare ce este mai sensibil să faci, să lași omul cu credințele sale sau să-l indrepți in direcția care tu știi că este corectă? Dacă chiar crezi in ceea ce spui, dacă chiar crezi că cei care nu sunt creștini ajung in Iad și sunt torturați o eternitate oare este corect să nu ii spui asta soției? Oare este corect să o lași să creadă ceea ce vrea in ciuda faptului că tu ai convingerea că poziția prezentă o va duce la nenorocire? Mă gândesc la Nabeel Qureshi, un fost musulman, care era in o clasă de creștini, singurul musulman era el, dar nimeni nu ii spunea nimic despre creștinism, iar el considera că nimeni nu ii spune despre Iisus din două posibile motive 1.ceilalți nu chiar cred in El 2. Nu le pasă dacă el ajunge in Iad. Mi se pare corectă gândirea. Dacă chiar crezi ceea ce spui atunci, dacă alegi să nu ii spui partenerului despre riscurile despărțirii de Dumnezeu, inseamnă că nu iți iubești partenerul și accepți suferința lui eternă. mai mult, Biblia vorbește des despre responsabilitatea noastră de a avertiza. Noi nu putem salva pe cineva, dar dacă noi nu avertizăm persoana pe care o iubim atunci sângele acelei persoane este pe mâinile noastre.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 06, 2022 6:45 pm

Tocmai ca nu cred in iad pentru chinuirea vesnica a ateilor sau a celor de alta credinta.
Problema e alta, ca eu trebuie sa fiu o "candela" pentru ea. Nu stiu daca ai inteles ce am spus.
Adica trairea mea sa fie pentru ea dovada vie ca prin Hristos sunt alta persoana . Sau cum sa mai spun, e importanta puterea exemplului. Altfel si ea o sa spuna precum Ghandi "imi place Hristosul dar nu imi plac crestinii".
Si ca sa intelegi complet, prin puterea exemplului ea va deveni asemeni mie sau lui Hristos fara insa sa se pretinda crestina.
Bineinteles ca as ruga-o sa ma asiste la unele ritualuri date de isus, spre exemplu sa-i spal picioarele, sa frang painea si sa spun ca frangerea painii e simbolul pentru frangerea trupului lui Hristos isus pentru iertarea pacatelor noastre . . . . ideea e ca lucruruile acestea trebuiesc facute fara a forta/impune ci doar sa sugerezi si sa spui ca te face freicit daca si el/ea participa impreuna cu tine la ritual. Dar nu e capat de tara daca refuza.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Vin Mar 11, 2022 4:16 pm

Aici, sînt în asentimentul lui Paco. "Puterea exemplului".
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mar 13, 2022 5:07 pm

Da, vă contrazic, evident. revenim la problema moralității unui Dumnezeu care iartă tot. Mai este drept dacă toți primesc viață veșnică? Sigur veți spune că nu e nicio viață veșnică, dar iar, dacă nu există nicio viață veșnică, atunci care este răsplata celor ce au făcut bine și celor ce au făcut rău? Din perspectiva creștină este simplu, chiar dacă oameni precum Hitler au murit fără consecințe (o răsplată pentru relele făcute), își plătește relele in Iad, unde ii este locul. Există moralitate și există dreptate. Fără Iad și Rai nu poate exista dreptate. Atunci evreii au murit in chinuri groaznice și aia e, Hitler s-a sinucis și aia e. hai să luăm și gândirea Martorilor lui iehova, la final unii martori, care au fost mai buni, se intorc pe pământ și trăiesc pe noul pământ, aici fiind Rai-ul, să zicem. Tot nu e drept pentru că Hitler nu a plătit pentru cele făcute.
Sunt absolut de acord că trebuie să fim un exemplu, cred că recent am realizat că nu este destul să crezi, contează și impresia pe care o lași, ești un ambasador al creștinismului, dar dacă nu ești moral sau corect atunci vei lăsa o impresie greșită asupra a tot ce inseamnă creștinism. Cred că trebuie să tratăm postura de creștin cu mult mai mare seriozitate.
Știu că există un Iad, nu cred, știu, deci mi se pare o profundă eroare să ascund așa ceva. Așa cum Dumnezeu a ales să-mi arate o mică parte din Iad, sigur i-ar arâta oricui dorește să știe ADEVĂRUL, nu doar vrea să creadă ce vrea să creadă.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Mar 14, 2022 1:32 pm

Singurul iad care poate exista e aici pe pamant, dealtfel in unele popoare milioane de femei si copii au trait iadul aici pe pamant.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Lun Mar 14, 2022 11:39 pm

@Lily: E o copilărie, ceea ce susții u. Ești copil cuminte, mergi în rai. Ai fost obraznic, mergi în iad. Astea sunt povești de adormit copiii. Un om matur, nu are cum să creadă așa ceva. Deci nu are cum. Nici măcar nu trebuie cercetat. E chestiune de logică și rațiune.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Mar Mar 15, 2022 12:02 pm

Dream Catcher » Mar Mar 15, 2022 1:39 am scrie:@Lily: E o copilărie, ceea ce susții u. Ești copil cuminte, mergi în rai. Ai fost obraznic, mergi în iad. Astea sunt povești de adormit copiii. Un om matur, nu are cum să creadă așa ceva. Deci nu are cum. Nici măcar nu trebuie cercetat. E chestiune de logică și rațiune.

Logica sustine necesitatea unui iad, insa nu si ratiunea perfecta.
Cum am mai spus, sunt casatorit cu o persoana de alta religie decat cea in care eu m-am nascut.
Deci provin din familie de musulmani si am ales sa ma casatoresc cu o ortodoxa. Dealtfel prima iubita a fost tot o ortodoxa. In fine, eu nu ma consider nici musulman si nici ortodox. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Joi Mar 17, 2022 12:05 pm

Dar ce te consideri? :-?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 20, 2022 1:49 pm

Dream Catcher » Joi Mar 17, 2022 2:05 pm scrie:Dar ce te consideri? :-?

iubitor al unor principii nobile, al adevarului si ratiunii. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Vin Mar 25, 2022 3:17 am

Al adevărului, zici. :roll: Poate ești și tu (ca Lily) deținător al adevărului absolut. :?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mar 27, 2022 8:24 pm

Eu nu sunt deținătoarea adevărului absolut, dar știu cine e, Dumnezeu. :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Joi Mar 31, 2022 8:57 am

Dream Catcher » Vin Mar 25, 2022 5:17 am scrie:Al adevărului, zici. :roll: Poate ești și tu (ca Lily) deținător al adevărului absolut. :?

La altceva m-am referit, si anume ca imi place adevarul. Atat sa aud cat si sa-l rostesc.
Sunt convins ca nu suporti pe cei care iti trantesc vorbe neadevarate, insa acest principiu trebuie sa-l aplici si in cazul tau.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Joi Mar 31, 2022 3:22 pm

Lily » Dum Mar 27, 2022 10:24 pm scrie:Eu nu sunt deținătoarea adevărului absolut, dar știu cine e, Dumnezeu. :mrgreen:

Nu știi. Bănuiești!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Apr 03, 2022 3:14 pm

Nu, bănuiesc că mâine va fi soare. Bănuiesc că mâine voi câștiga bani, dar ȘTIU cine este Dumnezeu, nu bănuiesc. Bănuiam prin 2015.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Apr 08, 2022 4:29 am

Rene Descartes a spus "mă îndoiesc, deci cuget; cuget, deci exist".
U nu te îndoiești...
Eu am adoptat sintagma "question everything; in the name of science". Aparținea postului Discovery Science. Nu mai prind acel post.

Ideea este că eu nu exclud total existența unui arhitect / programator. Nu am cum să fiu sigur 100%. Însă sînt 100% că zeul din creștinism nu există, deoarece ar însemna să fie retardat.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 10, 2022 10:38 am

Lily » Dum Apr 03, 2022 5:14 pm scrie:Nu, bănuiesc că mâine va fi soare. Bănuiesc că mâine voi câștiga bani, dar ȘTIU cine este Dumnezeu, nu bănuiesc. Bănuiam prin 2015.

Nu, nu stii cine e Dumnezeu. In descrierea ortodoxa dumnezeu e "sfanta trinitate". O aberatie, desigur.
Dar ca sa nu spui ca nu ti-a spus nimeni, iti spun eu ce este. Dumnezeu e iubire. Asta o spune isus. Mai ramane ca fiecare sa CREADA asta.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Dum Apr 10, 2022 11:09 am

Dacă e iubire, de ce chinuie atîția oameni?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General