Moderatori: Manole, Paco_ste
Lily » Dum Mar 20, 2022 10:23 pm scrie:In creștinism există dovezi, in ateism nu prea, doar convingeri. Chiar Dream Catcher a spus că nu are cum să dovedească că Dumnezeu nu există. Eu am mai prezentat in multiple rânduri dovezile pentru creștinism, dovezi bazate pe principii științifice, din cam toare ramurile științei.
Lily » Dum Mar 27, 2022 2:39 am scrie:Eu ți-am făcut o listă de zeci de dovezi, nu doar Biblia, deci nu știu de ce insiști că nu există dovezi cât timp eu am prezentat multiple.
Nu este adevărat că nu poți dovedi că ceva nu există, cine a spus așa ceva? Pot dovedi că in Coran nu există cuvântul Dream sau na, hai să punem ceva inexistent (indiferent de imprejurare), Zâna Măseluță, poți dovedi că nu există. Nu știu de ce negi principii logice elementare. Dacă ne negăm principii de bază ale rațiunii umane rămânem fără o dovadă că ceea ce gândim poate avea raționament. Știu că din nimic nu poate să apară ceva fără influența a ceva precedent, chiar și doar asta dovedește că există Dumnezeu. Tot ceea ce ne inconjoară ne demonstrează că El există. Repet, aștept dovadă că El nu există. Până acum am auzit teorii aberante, câtttt mai complexe, dar care nu pot răspunde intrebării fundamentale, anume cum am apărut.
Lily » Dum Apr 03, 2022 5:40 pm scrie:
Acum in o notă mai haioasă, uite un copil a făcut un experiment să vadă dacă Zâna Măseluță existtă. A pierdut un dinte, dar nu le-a spus părinților. A pus dintele sub pernă și a așteptat să vină zâna. In mod ciudat nu a venit, timp de două săptămâni. După aceea le-a spus părinților că a pierdut dintele și subit a doua zi a găsit banii sub pernă. Și-a confruntat părinții care evident au trebuit să recunoască adevărul. Vezi ce ușor poți demonstra?
Paco_ste » Dum Apr 10, 2022 12:29 pm scrie:Lily » Dum Apr 03, 2022 5:40 pm scrie:
Acum in o notă mai haioasă, uite un copil a făcut un experiment să vadă dacă Zâna Măseluță existtă. A pierdut un dinte, dar nu le-a spus părinților. A pus dintele sub pernă și a așteptat să vină zâna. In mod ciudat nu a venit, timp de două săptămâni. După aceea le-a spus părinților că a pierdut dintele și subit a doua zi a găsit banii sub pernă. Și-a confruntat părinții care evident au trebuit să recunoască adevărul. Vezi ce ușor poți demonstra?
Cum adica "in mod ciudat nu a venit" ? Te asteptai sa vina ?
Parintii isi mint copii in multe feluri, doar doar vor obtine atentia si ascultarea lor.
Cand devin adulti la randul lor recurg la astfel de inselatorii impotriva copiilor, si apoi se intreaba de ce nu cred copii in Dumnezeu ? Pai daca toata omenirea se foloseste de inselatorii ca sa distruga increderea copiilor .
Lily » Dum Apr 10, 2022 4:35 pm scrie:Copilul trebuie să aibă cunoștințe despre Dumnezeu. Oricum ei au in mod natural anumite inclinații spre a crede in chestii pe care noi nu le vedem, dar una e să știe natural unele lucruri și alta este să li se explice creștinismul. Nu mă refer la indoctrinare, pentru că indoctrinarea merge in toate sensurile, creștinism, ateism, etc. Mă refer la a ințelege logic credința, ca atunci când intâlnește opinii diferite să știe să analizeze posibilitatea ca ce i se spune să fie adevăr sau nu.
Evident că eram ironică. Doar am dat un exemplu a se vedea cât de ușor este, chiar pentru un copil, să testeze o teorie.
Dream Catcher » Mie Apr 13, 2022 4:45 pm scrie:Copiii plîng, cînd li se vorbește despre existența iadului. Smoala and all that shit.
Lily » Dum Apr 17, 2022 3:34 pm scrie: De exemplu pe mine Dumnezeu m-a convins, nu vreun preot/pastor/creștin sau orice altceva. Mi-a și dovedit că există, mi-a și dovedit cine este.
Dream Catcher » Lun Apr 18, 2022 1:52 pm scrie:Halucinații... vedenii... auzenii...
Paco_ste » Lun Apr 18, 2022 2:15 pm scrie:Lily » Dum Apr 17, 2022 3:34 pm scrie: De exemplu pe mine Dumnezeu m-a convins, nu vreun preot/pastor/creștin sau orice altceva. Mi-a și dovedit că există, mi-a și dovedit cine este.
Am tresarit cand am citit aici.
Cum te-a convins ? Ce ti-a dovedit ? Cum ?
Lily » Dum Apr 24, 2022 11:24 pm scrie:Povestea e lungă, dar pe scurt, . . . . . nu știu cum să explic, parcă am auzit ceva, dar nu prin urechi, anume "mai rabdă puțin", ceea ce m-a iritat,.
Dream Catcher » Dum Apr 10, 2022 2:04 pm scrie:Copiii trebuie să decidă singuri, asupra existenței zeilor.
Cînd devin maturi.
Daniel » Mie Mar 01, 2023 5:41 pm scrie:Este religia in scoli,mai sunt parintii,rudele. Deci in afara de crestin in RO nu prea ai alte sanse.
Ca sunt oameni care s-au pocait,au trecut la penticostali sau au devenit atei, asta este alta mancare de peste Deja erau la o varsta matura,nu copii
Dream Catcher » Vin Iun 12, 2020 8:33 pm scrie:Paco. Eu te întreb direct și te rog să fii sincer:
Cîți prieteni homălăi ai?
Dream Catcher » Vin Ian 21, 2022 4:53 am scrie:Dar voi nu ați făcut o pasiune pentru iisus?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: DotNetDotCom.org [Bot] şi 34 vizitatori