Paco_ste » Dum Apr 10, 2022 12:38 pm scrie:Lily » Dum Apr 03, 2022 5:14 pm scrie:Nu, bănuiesc că mâine va fi soare. Bănuiesc că mâine voi câștiga bani, dar ȘTIU cine este Dumnezeu, nu bănuiesc. Bănuiam prin 2015.
Nu, nu stii cine e Dumnezeu. In descrierea ortodoxa dumnezeu e "sfanta trinitate". O aberatie, desigur.
Dar ca sa nu spui ca nu ti-a spus nimeni, iti spun eu ce este. Dumnezeu e iubire. Asta o spune isus. Mai ramane ca fiecare sa CREADA asta.
Ți-am mai spus, demonstrează că este o aberație. Doar pentru că una a avut "o revelație" care spunea că e greșit principiul trinității nu demonstrează că trinitatea este eronată.
Eu ți-am mai explicat de ce trinitatea este singurul concept rațional. Dacă exista un singur Dumnezeu iar acela murea, cine il mai invia? Dacă erau 3 Dumnezei, dar doar unul murea pentru umanitate era nedrept ca doar acela să moară pentru umanitate. Adică doi Dumnezei stăteau liniștiți și unul era torturat pe pământ pentru noi. Atunci Il slăveam pe cel care a murit pentru noi, dar restul doi oare chiar erau considerați drept demni de mulțumire? In trinitate a murit o persoană a trinității, dar una cu celelalte două, deci sacrificil a fost comun, dar tatăl fiind distinct ca persoană de Fiu L-a putut invia.
Asta e doar un exemplu simplist, dar doar analiza Bibliei iți arată clar principiul trinitar, pentru cine vrea să caute adevărul. Cine vrea să creadă in poveștile revalației unei femei, nu in Iisus, și in ceea ce El a spus... poate crede la fel de ușor in mormoni, martorii lui iehova, monstruleții lui Tom Cruise și tot așa.